Beharangozó: HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre

Majdnem napra pontosan öt és fél év elteltével, 2022. október 5-én (szerdán) 18:00 órától ismét bajnoki mérkőzésen találkozunk a Kozármisleny csapatával.

A tét pedig egyre nagyobb, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen elszenvedett hazai vereség (0-1) folytán a 15. pozícióig csúsztunk vissza a táblázaton. Ez az utolsó olyan hely, ahol az új szabályok szerint még teljes biztonságban van egy csapat, hiszen a 16-18. helyezetteknek már rájátszásban kell bizonyítaniuk érdemességüket a másodosztályra, a 19-20. helyen végző csapatok pedig biztosan kiesnek a harmadosztályba. Ahogy azt előző beharangozónkban is írtuk, gyakorlatilag minden fejben dől el egy-egy mérkőzést illetően, hiszen ebben a ligában olyan csapatok szerepelnek, amelyek bárkit-bárhol és bármikor képesek meglepni. Látható az előző forduló eredményeiből is, hogy itt már nincs meglepetés eredmény, egyik csapatot sem lehet félvállról venni, nem lehet hibázni vagy dekoncentrált módon játszani. Csapatunk két vereségből érkezik a hétközi mérkőzésbe úgy, hogy az augusztus 14-i bravúros gyirmóti győzelem (0-1) óta nem tudtunk mérkőzést nyerni. Azóta három döntetlen és három vereség a mérlegünk, melyek között több olyan mérkőzés is szerepel, melyeken nagyon fontos pontokat hullajtottunk el, ezek pedig iszonyúan fognak hiányozni a végelszámolásnál.

Na, de ennyi kesergés után tekintsünk inkább előre, hiszen mindenki tudja, hogy csapatunk képes győzni, képes bajnoki pontokat szerezni és a Békéscsabának minimum a másodosztályban a helye. Ezért viszont nyilván tenni is kell, és ahogy a példák mutatják: ennél jóval többet! Itt az alkalom, itt a lehetőség, hogy gyorsan megtörjük és magunk mögött hagyjuk a negatív szériát, hiszen Kozármislenyben győzni kell – nincs más opció! A mérkőzés azon túl, hogy mennyire fontos mindkét csapat számára, hatpontos is, hiszen a felek között mindössze két pont a különbség, így aki győzni tud biztosan a másik előtt várhatja majd a 11. fordulót. A Baranya megyeiek egyébként közel két hónapos nyeretlenségi szériájuknak vetettek véget vasárnap, amikor 1-3 arányban legyőzték a Dorogot. Motivációban és akarásban tehát biztosan nincs hiány náluk, nálunk viszont ebből egyelőre deficit mutatkozik.

A két együttes egyébként – ahogy bevezetőnkben is említettük -, majdnem öt és fél éve találkozott utoljára egymással, egészen pontosan 2017. április 9-én, amikor 5-1 arányban mi tudtunk győzni. Összességében abszolút lila-fehér fölényt mutat az egyenleg, hiszen az egymás ellen lejátszott bajnoki mérkőzéseket tekintve háromszor mi, míg egyszer vendéglátóink győztek. A Kupában is összefutottunk velük a 2015/2016-os idényben, amikor még oda-visszavágós rendszerben zajlottak a fordulók. Az első mérkőzésen, 2016. február 16-án 2-1 arányban mi győztünk, a 2016. március 2-i visszavágón viszont 1-1 lett a vége, így összesítésben mi jutottunk tovább. Ez volt egyébként az utóbbi évek legsikeresebb kupaszereplése, hiszen egészen az elődöntőig jutottunk.

A Kozármisleny toronymagasan (27 győzelem, 11 döntetlen és 92 pont), vereség nélkül nyerte a harmadosztályú bajnokság 2021/2022-es Közép-csoportjának küzdelmeit, így a 2016/2017-es idény után ismét a másodosztályban szerepelhetnek. Abban az évben egyébként 37 pont birtokában a 18. helyen estek ki úgy, hogy gyakorlatilag egyetlen győzelem hiányzott a bennmaradásukhoz. Az idei szereplés pedig nyilván arról szól, hogy kiharcolják a bennmaradást, ezáltal úgy megerősödjenek, hogy az építkezést tovább folytathassák. A MOL Magyar Kupa idei kiírásától már búcsúztak, hiszen 0-1 arányban vereséget szenvedtek a Kazincbarcikától a 3. fordulóban, így teljes egészében csak a bajnokságra kell már koncentrálniuk. A feljutást követően, lehetőségeikhez mérten igyekeztek úgy alakítani keretüket, hogy az alkalmas legyen a cél eléréséhez. Érkeztek: Kulcsár Kornél (Budafok), Kosznovszky Márk (MTK), Bognár Dávid (Bánhorváti), Vogyicska Balázs (FTC II.), Tölgyesi Viktor (PMFC), Budzsáklia Benett (visszatért az MTK II-től), Gál Szabolcs (Kecskemét), Bartha László (Kecskemét), Guth Ádám (MTK II.), Varasdi Dániel Gábor (MTK II.), Kotroczó Péter (Várda Labdarúgó Akadémia), Osei Clinton (MTK), Károly Bálint (PMFC).

Színes lapok miatt Zvara Levente Mátyás biztosan kihagyja a kétnapos túrát, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés 46. percében kiállították. Továbbra is veszélyeztetett helyzetben lehet Kitl Miklós és Mikló Roland, hiszen négy-négy sárga cédulával rendelkeznek. Vendéglátónk keretében hasonló szankciók miatt nem lesz eltiltott.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon élőben (live stream) közvetítjük a helyszínről az alábbi elérhetőségen:
https://youtu.be/kcSM8uVrOXM

A HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Derdák Marcellt akkreditálta a szövetség. Segítőiként Huszár Balázst és Máyer Gábort jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Molnár Attila látja el. Az 1991-es születésű sporival 2021. december 5-én, a III. ker. TVE – Békéscsaba 1912 Előre 4-3 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 516 sárga- és 26 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A tabellát jelenleg az MTK (19 pont), PMFC (19 pont), Gyirmót (16 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Kozármisleny (7 pont), a Budafok (7 pont) és a Dorog (6 pont) próbál elmozdulni.

A hét eleji történésekhez tartozik, hogy a Dorogi FC megvált Fenyvesi László vezetőedzőtől, de írásunk születésének pillanatában még nem nevezték meg az új szakvezetőt.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 10. fordulóját október 5-én (szerdán) 15:00 óratól Soroksár SC – FC Ajka, Nyíregyháza Spartacus – MTK Budapest, Aqvital FC Csákvár – Szentlőrinc, Credobus Mosonmagyaróvár – Budafoki MTE, 17:00 órától ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr,  18:00 órától Tiszakécskei LC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, BFC Siófok – PMFC, Szombathelyi Haladás – Kolorcity Kazincbarcika SC, DVTK – Dorogi FC, valamint HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Kozármisleny térségében gyengén felhős időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. október 5-én (szerda) 18 óra 16 perckor nyugszik.

Csapatunk a kedd reggeli videózást, valamint a délelőtti edzést követően útra kel és az éjszakát Pécsett tölti, hogy a holnapi átmozgatás után, már minimális utazással a lábakban tudjon pályára lépni a Kozármislenyi Stadionban.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: