Előre most

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Komoly fejlesztések az Akadémián

Tíz konténerből álló újabb öltözőblokk készült el a centerpálya melletti területen. Ezzel a fejlesztéssel összesen 12 öltöző áll majd a csapatok rendelkezésére, az új blokkban 1 db irodával, 2 db szaniterrel és 4 db öltözővel bővültek a lehetőségeink. 

Az építéssel egy időben a füves pályák kapui mögött lévő 4 db 36 méter hosszú labdafogó háló teljes cseréjére is sor került, hiszen az elmúlt 6-7 év alatt alaposan elhasználódtak.

Mindezeken kívül nagy erőkkel zajlik az új pályák építése is a lőtér udvarában, remélhetőleg az őszre elkészül egy nagyméretű füves és egy 40 x 60 méteres műfüves pálya.

Az Utánpótlás Központban tehát nem állt meg az élet, készülünk a csapatok fogadására, addig is mindenki vigyázzon magára!

Békéscsaba 1912 Előre FIFA20 online bajnokság

Békéscsaba 1912 Előre FIFA20 online bajnokság

Időpont: 2020. április 4-8. (szombat-szerda)

Platformok: XBox One és PS4.

Jelentkezés és információk – XBox One:

https://www.facebook.com/events/569501487254678/

Jelentkezés és információk – PS4:

https://www.facebook.com/events/788483128226928/

Ha már minden iskolai- és edzés anyagot megcsináltál-elvégeztél, ha minden haverodat unod már legyőzni FIFA-ban, mérettesd meg magad a Békéscsabai Akadémia és felnőtt csapataink játékosai ellen!

Figyelem! Csak az első 32 játékos nevezését tudjuk elfogadni. Csatlakozz az eseményekhez, írd meg felhasználóneved és melyik csapatban játszol az akadémián.

Szombattól kezdve szerdáig minden nap játssz le egy mérkőzést, hogy megnyerhesd a tornát. További részleteket és a sorsolást mindig az esemény csoportban keresd!

Hajrá Lilák! Győzzön a legjobb gamer!

Énekelj, Kárpát-medence

Közös, határtalan éneklésre hívta a Kárpát-medencében élő magyarokat a DAC futballklub és az YBS fanklub. A március 28-án, szombaton 16:50 perckor kezdődő attrakció során a Nélküled című dal eléneklésével bárki kifejezhette tiszteletét azoknak, akik ebben a nehéz időszakban napi szinten hoznak áldozatot másokért.

A kezdeményezéshez a Békéscsaba 1912 Előre is csatlakozott és utánpótlás-korú játékosaink és családjaik részvételével közös énekléssel tisztelegtünk azok előtt, akik munkájukkal ebben az iszonyatos helyzetben is nap, mint nap életeket mentenek.

A szervezők kiemelték: arra szeretnék kérni a az egész Kárpát-medence lakosságát, hogy aki csak teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez és a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából énekelje el a DAC futballklub klubhimnuszát. A Nélküled című dal lényegében arról szól, hogy a magyaroknak össze kell fogniuk, akárhová is sodorta őket a sors – határok nélkül.

Dunaszerdahely labdarúgó-egyesülete közleményében olvasható: a DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a kezdeményezéssel is háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben kész másokon segíteni. Köszönik a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk. De természetesen köszönetet szeretnének mondani akciójukkal azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az előbb említettek ő munkáját!

– Tulajdonképpen azért jöttünk össze, hogy megköszönjük az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. Az első vonalban vannak és az egészségüket kockáztatják a lakosság érdekében. Mi ezzel a gesztussal szerettük volna kifejezni a hálánkat, ezért gyűltünk össze és ezért énekeltük el ezt a számot – fogalmazott Igricz Mihály klubigazgató. Hozzátette: példaértékű a DAC kezdeményezése és nagyon reméli, hogy eljut azokhoz, akikről szól ez az egész.

“Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk!”

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Licenc-mizéria?

Bár egy külső szemlélő számára természetesnek tűnik, hogy egy-egy csapat indul és szerepel valamelyik bajnokságban, ennek azonban sok-sok előfeltétele van. Ezekről általában nem túl sok szót ejtünk, hiszen a nézők számára valamilyen szinten természetes folyamatokról-eseményekről van szó, viszont a háttérben dolgozók igen sok energiát, munkát és időt fordítanak arra, hogy például a licenc időben rendelkezésre álljon.

A humánjárvány okozta helyzet sajnos több kérdést is felvet, ilyen a licenc-eljárás halasztása, esetleges eltolása is. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a licencügyi eljárás egy, a FIFA által jóváhagyott eseménysor és amely már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Az eljárás módját és az ehhez szükséges folyamatokat már ősszel el kell fogadtatni a nemzetközi szervezettel, viszont az alapeljárás február 3-án nyílik meg a klubok számára. Minden digitálisan zajlik, egy úgynevezett IFA-rendszerbe szükséges feltölteni a szükséges, aktualizált dokumentációkat, beszámolókat, igazolásokat, szigorú – akár jogvesztő – határidők betartása mellett. Az eljáráson kizárólag a FIFA jóváhagyásával lehetett volna – már jóval korábban – módosítani, ráadásul az alapeljárás elindulása után már semmiféle változtatás nem kérhető. A szabályzatok azonban egy ilyen helyzetre egyáltalán nincsenek – miért is lettek volna – felkészülve, és mivel a FIFA egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, a jóváhagyott rendszer szerint kell történnie a dolgoknak. A kluboknak, mint minden más felelősen működő gazdasági szervezetnek pénzügyi tervekkel kell rendelkezniük – ami egyébként is alapfeltétele a licenc megszerzésének -, de ezek megalapozott elkészítése a jelen helyzetben gyakorlatilag lehetetlen. Egyrészt talán ez a leghangsúlyosabb eleme a licenc megadásának, másrészt a licencek kiadásának az a felhasználási területe, hogy a következő szezonban ki milyen sorozatban indulhat. Már most biztos, hogy a bajnokságok a tervekhez képest jóval később fejeződnek majd be – ha egyáltalán befejeződnek – és a BL, EL ki tudja mikor indul. Vagyis az UEFA és MLSZ semmit nem fog tudni kezdeni a licencesek listájával május végén – amely egyébként a licencadó eljárás vége. A kérelmek beadásának határideje március 18. volt, tehát ezen már mindenki túl van. Az Előre NB2 és NB3 osztályú licenceket igényelt, melyek a két csapatunk esélyeinek és a rendelkezésre álló infrastruktúra tükrében teljesen reálisak. Április 14. az első hiánypótlási határidő, melyet rendes esetben április 20 és 22. között az Elsőfokú Licencadó Bizottság első ülése követ. Ezután április 30-ig van lehetőség még egy hiánypótlásra, majd május 6-7. között a bizottság második ülésén gyakorlatilag minden maradék licencügyi-kérdés terítékre kerül. Május 29-ig dönthetnek az esetleges fellebbezések ügyében és május 31-én elvileg teljesen lezárul az eljárás.

Rendes körülmények között ilyen formán május végére minden klub tudja, hogy mire számíthat, mivel tervezhet, melyik bajnokságban indulhat. Ez azért is igen lényeges, hiszen a szerződések jó része június 30-ig érvényes. A nyári átigazolási időszakot egyébként 2020. július 1 és augusztus 31. közé tervezték, míg a nevezési határidő 2020. július 3. lenne. A sajnálatos események tükrében azonban, hogy mindenki tudja tartani a határidőket, le tudja vezényelni a folyamatokat, legkésőbb április elején döntésekre, határozatokra lesz szükség. Folytatódnak-e a bajnokságok vagy nem? Ha nem, akkor milyen módon zárják le, fejeződnek be? Ha igen, akkor hogyan és mikor, milyen ütemezésben? Minden mást ezen döntések tükrében lehet majd csak tervezni-szervezni. Addig mindenki várakozó állásponton van…