Előre most


Sportfejlesztési program


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Gólösszefoglaló 2023/2024. szezon 1-17. forduló

A 2023/2024-es idény őszi szezon tizenöt, valamint a tavaszi idényről előrehozott két forduló után a tabella élén telel első csapatunk. Mérlegünk: 15 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség, valamint 47 szerzett és mindössze 11 kapott gól, így gólkülönbségünk 36!

Hajrá Lilák!


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Felkészülési program 2023/2024. tél

Az alábbiakban első csapatunk folyamatosan frissített felkészülési programját tekinthetik meg. Változások természetesen előfordulhatnak, de igyekszünk naprakész információkkal szolgálni.

A felkészülési mérkőzések kezdési időpontjainak meghatározása nem kizárólag rajtunk múlik, hiszen ellenfeleink kéréseit is figyelembe kell vennünk.


Dátum
Időpont
Esemény
Helyszín
Eredmény, megjegyzés
2023.12.01.12:00DVSC II. - Békéscsaba 1912 ElőreDebrecen1-5 (1-2)
2023.12.06.11:00Békéscsaba 1912 Előre - Szolnoki MÁV FCBékéscsaba, Kórház utcai Stadion (Műfű)?-? (?-?)
2024.01.27.11:00Békéscsaba 1912 Előre - Debreceni EACBékéscsaba?-? (?-?)
2024.02.03.11:00Békéscsaba 1912 Előre - CS SocodorBékéscsaba?-? (?-?)
2024.02.05.Edzőtábor kezdeteAlgyő
2024.02.07.18:00Békéscsaba 1912 Előre - Hódmezővásárhelyi FCAlgyő?-? (?-?)
2024.02.10.??:??Békéscsaba 1912 Előre - ?????Algyő?-? (?-?)
2024.02.10.Edzőtábor végeAlgyő
2024.02.17.11:00Békéscsaba 1912 Előre - Karcagi SEBékéscsaba?-? (?-?)
2024.02.24.??:??FTC II. - Békéscsaba 1912 ElőreBudapest?-? (?-?)

Változások előfordulhatnak.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

Békéscsaba 1912 ElőreCeglédi VSE

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
17. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

3-0 (1-0)


Időpont: 2023. november 26. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Juhász Szabolcs Olivér, Pálinkás Donát Ferenc

Békéscsaba: Póser Dániel, Komáromi Csongor, Farkas Márk, Pintér Norbert, Zvara Levente Mátyás, Zádori Krisztián, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Mikló Roland, Albert István, Sármány Kristóf. Cserék: Krnács Richárd, Bacsa Krisztián, Futó Zsombor, Mihály Bálint, Vólent Roland, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Kuzma Hunor Álmos, Kóródi Nándor, Geiger Norbert Attila, Bora György.
Vezetőedző: Csató Sándor

Cegléd: Zima Ádám, Enyedi Péter, Schmidtka Balázs, Takács Zsolt, Papp György, Juhász András, Annus Árpád, Fekete Krisztián, Bodor Zoltán, Markó Ádám, Juhász Bálint Dániel. Cserék: Klemenc Gergő, Kuchta Gábor Benedek, Oldal Tibor, Simon Dominik, Ungureán Zsombor, Barna Máté Attila, Olgyay Benjámin, Tóth Roland, Ványi Zsombor.
Szakmai vezető: Ványi Zsolt

 Gólszerzők: Sármány Kristóf (40. perc), Ilyés Tamás (74. és 76. perc).

 Sárga lapok: Schmidtka Balázs (26. perc), Mihály Bálint (58. perc), Bora György (68. perc).

Nézőszám: 330


A 4. percben Juhász András futott el a bal oldalon, beadását azonban Póser hárította. A mérkőzés első veszélyesebb helyzetét a lila mezes Békéscsaba alakította ki a 14. percben, amikor Zádori Krisztián és Sármány kényszerítőzött, előbbi kisodródott helyzetben a kapufát találta el. A 16. percben Zádorit ugratták ki a társak, lövését Zima Ádám bravúrral hárította. A 22. percben a vendégek veszélyeztettek: Takács Zsolt lőtte be a labdát az ötös vonal irányába, Hodonicki Márk azonban felszabadított. A 28. percben Mikló Roland beadását követően Sármány fejelt a kapu mellé. A 32. percben Váradi Ádám ütközött játékostársával, a játékvezető azonban nem állította le a játékot, az ellentámadásból pedig a vendég együttes majdnem gólt szerzett: Papp György lövését Póser hatástalanította.

A 40. percben Sármány szalad el a baloldalon és cselezte ki a kapust, majd Zádorihoz passzolt, akinek közeli lövése elakadt a gólvonalon álló védőben, a labda Sármány Kristófhoz pattant vissza, aki kilőtte a bal felső sarkot (1–0). A Cegléd gyorsan egy kontrából próbált egyenlíteni, azonban Annus Árpád távoli lövését Póser Dániel védte. A 44. percben ismét Sármány cselezte be magát a tizenhatoson belülre, azonban lövése a gólvonalon álló Enyedi Péterről szögletre pattant. A 45. percben Váradi ívelte be a labdát, amit Sármány mellé fejelt, így 1–0-ás eredménnyel mentek szünetre csapatok.

Békéscsaba 1912 Előre - Ceglédi VSE 3-0 (1-0)

Fotó: Such Tamás

A második játékrész első percében a Cegléd egyenlíthetett volna, azonban Annus Árpád a keresztlécet találta el. Az 52. percben Pintér Norbert próbálkozott távolról, de lövése mellé szállt. Az 56. percben Váradi 18 méteres lövése veszélyesen pattant szögletre az egyik védőről. A 63. percben ismét Sármány próbálkozott, de lövését a kapus kiöklözte. A 74. percben érkezett a békéscsabaiak régóta várt második találata, amikor a csereként beálló Ilyés Tamás szerezte meg első gólját a bajnokságban (2–0). A Csaba két perccel később végleg bebiztosította győzelmét, amikor Zima Ádám kapus hibája után Ilyéshez pattan vissza a labda, aki duplázott és beállította a 3–0-ás végeredményt. Ezzel a Békéscsaba 46 ponttal, hét egység előnnyel vezet a második ESMTK-val szemben, míg a Cegléd maradt a kieső 15. pozícióban.

Csató Sándor: – A játékosok nem voltak annyira felszabadultak, mint amennyire szerettem volna. Az egyik leggyengébb mérkőzésünk volt ezen az őszön, ettől függetlenül a 3–0-nak örülök. Ami bosszantó, hogy mindig kihagyjuk a helyzeteinket, illetve lehetőséget adunk az ellenfélnek a gólszerzésre, de ma a kapufa is velünk volt. Bízok benne, hogy tavaszra ki tudjuk javítani a hibáinkat.

A mérkőzés után nem ér még véget a szezon a Csaba számára, egészen december 8-ig közös edzések zajlanak, így csak ezek után kapnak majd némi szabadságot játékosok. A harmadosztályban decembertől egészen márciusig, három hónapig lesz téli szünet, a szurkolóknak március első vasárnapjáig kell kibírniuk NB III-as mérkőzés nélkül. A Békéscsaba majd Budapestre látogat a Pénzügyőrhöz, március 3-án. A következő mérkőzés a Kórház utcában március 10-én, vasárnap lesz a Monor ellen.


Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A naptári év utolsó, egyben az előrehozott tavaszi szezon második tétmérkőzése következik 2023. november 26-án (vasárnap) 13:00 órától a Kórház utcai Stadionban, amikor a Ceglédi VSE csapatát látjuk vendégül.

Békéscsaba 1912 Előre - Ceglédi VSE

Következő ellenfelünket ezzel teljes egészében le is tudjuk majd erre az idényre, hiszen ilyen módon a vasárnapi mérkőzésen kívül már nem találkozunk velük a 2023/2024-es menetrendben. A Pest megyeiek továbbra sem találják helyüket a ligában, hiszen mindössze 9 pontot gyűjtve, két győzelem, három döntetlen, valamint tizenegy vereség birtokában az utolsó előtti, tizenötödik pozícióból várják a viharsarki megmérettetést. Az október elsején elszenvedett vereség után (Ceglédi VSE – Monor SE 0-4) személycserére szánták el magukat, így Széchenyi Márton szakmai vezető helyét Ványi Zsolt vette át. Az új impulzus sem hozott generális változást, azóta is kihívásokkal küzdenek, így hozzánk is három vereségből és egy döntetlenből érkeznek. A sikertelenségnek tehát vagy óriási elszántság lehet a vége, vagy adott esetben még nagyobb szakadékba zuhannak a téli szünetre. A további pontveszteség viszont akár végzetes is lehet számukra, mert olyan mértékű a lemaradásuk a még bennmaradást érő 12. pozícióhoz képest – jelen esetben már kilenc pont -, hogy az lassan ledolgozhatatlanná válik, így idő előtt eldőlhet a sorsuk. Ettől függetlenül nyilván túl sok vesztenivalójuk nincs, tehát a papírforma ellenére egyáltalán nem számíthatunk könnyű találkozóra. Ráadásul pont az ilyen első-utolsó meccsek szoktak nyögvenyelősek lenni, hiszen ellenünk mindenki élete formáját tudja és/vagy akarja elővenni. A statisztika (21 csabai győzelem a 13 ceglédivel szemben) és a renomé azonban kötelez, tehát mindenféle betegségek és sérülések ellenére csakis a győzelem lehet a cél számunkra! A tabellán jelenleg elfoglalt első helyezésünket semmiképpen sem fenyegeti veszély, előnyünk az ESMTK-val szemben már hét egység, de nagyon jó lenne ezt tovább növelni és meggyőző sikerrel zárni az évet!

Ceglédi VSE - Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)

Fotó: Kisfaludi István

Szegény embert még az ág is húzza – szokták mondani -, hiszen első kapusuk, Zima Ádám súlyosabb sérülést szenvedett, akinek természetesen gyors gyógyulást kívánunk! Sárga lapok miatt Csontos Krisztián Mihály kénytelen kihagyni a békéscsabai túrát, tehát korántsem mondható teljesnek vendégeink kollektívája.

A ceglédiekkel kapcsolatban talán a legszebb emlékünk, amikor 2015. május 31-én, 6.200 szurkoló előtt ellenük vívtuk ki az első osztályba jutást. Akkor három góllal tudtuk megterhelni vendégeink kapuját, úgyhogy egy hasonló eredménnyel vélhetően mindenki kiegyezne jelen esetben is.

A mérkőzés után egyébként nem ér még véget a szezon csapatunk számára, egészen december 8-ig közös edzések zajlanak, így csak ezek után kapnak majd némi szabadságot játékosaink. A keret változásairól pedig már korábban megkezdődtek az egyeztetések, így amennyiben konkrétumokról is be tudunk majd számolni, akkor közölni fogjuk felületeinken.

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE mérkőzés játékvezetőjeként Dobai Jánost, segítőiként Juhász Szabolcs Olivért és Pálinkás Donát Ferencet akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival 2023. április 26-án, a Békéscsaba 1912 Előre II. – Karcagi SE 1-4 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 690 sárga- és 35 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 17. fordulóját november 25-én (szombat) 13:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Hódmezővásárhelyi FC, november 26-án (vasárnap) 11:00 órától Budapest Honvéd-MFA II. – Füzesgyarmati SK, 13:00 órától Meton-FC Dabas SE – Kecskeméti TE 1911 II., BKV Előre – Monor SE, Pénzügyőr SE – ESMTK, Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE, Körösladányi MSK – Vasas FC II., valamint Martfűi LSE – Szolnoki MÁV FC párosításokban rendezik meg.

Negyvenhárom bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Kecskemét II. (14.), a Cegléd (15.), valamint a Szeged II. (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében szeles nap várható, a szombaton már érkező hidegfront miatt vasárnapra akár hózápor is valószínűsíthető, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán +5 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. november 26-án (vasárnap) 15 óra 59 perckor nyugszik.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=2-mR4ppkbUE

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: