HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre

kozarmisleny_150

Magyar Kupa 2015/2016. 5. forduló 2. mérkőzés

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (1-0)

Időpont: 2016. március 2. (szerda) 13:30 óra

Helyszín: Kozármisleny SE Sporttelep

Cím: 7761 Kozármisleny, Alkotmány tér 55.

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Pápai Zoltán, Kepe Arnold

Tartalék játékvezető: Bölcskei Balázs

Kozármisleny: Helesfay Donát, Kiss Márton, Fellai József, Lantos Levente, Kocsis Adrián, Kovács Tamás, Nagy Erik, Kirchner Krisztián, Beke Péter, Ihrig-Farkas Sebestyén, Gránicz Patrik. Cserék: Molnár Péter, Fenyvesi Olivér, Zsebe Gábor, Sinanovic Sinan, Labát Dávid, Várda Ákos, Puskás Zoltán.
Vezetőedző: Németh Zsolt

Békéscsaba: Poleksic Vukasin, Koszó Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Takács Péter, Piermayr Thomas, Vadász Viktor, Birtalan Botond, Laczkó Zsolt, Paukner Matus. Cserék:  Mursits Roland, Nathan Eccleston, Spitzmüller István, Balog Zsolt, Punosevac Bratislav, Fehér Zsolt, Juhász György.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Kocsis Adrián (12. perc), Bratislav Punosevac (53. perc).

Sárgalapok: Damjanovic Slavko (11. perc), Beke Péter (43. perc), Laczkó Zsolt (45. perc).

Piroslap: Takács Péter (75. perc).

Az 1992-93-as szezon után a mai mérkőzés eredményeképpen (összesítésben 3-2) újra bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe. Bár a kozármislenyi derbi véráldozattal is járt, hiszen az 54. percben Vadász Viktort fejen találta egy lövés, amitől a helyszínen többször is elájult. A csapatorvos diagnózisa alapján sajnos agyrázkódást szenvedett, így kórházba kellett szállítani. Az állapotáról a vizsgálatok után tudunk további tájékoztatást adni. Ezúton is jobbulást kívánunk!

04_Bcsaba_20160302_525

A 11. percben máris sárgalappal gazdagodott a Békéscsaba, Damjanovic volt az elkövető. Egy perccel később pedig már az NB I-es csapat hálójában volt a labda: egy szabadrúgást követően Kocsis Adrián volt eredményes, ezzel továbbjutásra állt a Kozármisleny (1-0).

A 14. minutumban Birtalan hagyott ki nagy helyzetet, de csendesen csordogált a meccs. A 27. percben Takács Péter műesését “díjazta” a játékvezető sárga lappal. A félidő vége elsősorban Beke Péternek volt mozgalmas: először kapura lőtt, majd Piermayr megrúgásáért kapott sárga lapot, de a félidő előtt Laczkó sem úszta meg.

22_Bcsaba_20160302_525

A szünetre tehát 1-0-s hazai vezetéssel vonulhattak a felek, a Kozármisleny állt továbbjutásra. Mégis a vendéglátók cseréltek: a volt Honvédos Ihrig-Farkas Sebestyént Sinanovic váltotta.

Az 51. percben fontos lépésre szánta el magát Zoran Spisljak: Koszó, vagyis egy védő helyett a támadó Punosevac érkezett a pályára.

Két perccel később meg is hozta gyümölcsét a változtatás: Punosevac ugyanis egy szabadrúgást követően közelről egalizált (1-1). Csúnya sérülés követte az örömöt: Vadász Viktor maradt lent és hordágyon kellett levinni, Eccleston állt a helyére. Később a mentőket is ki kellett hívni a védőhöz.

27_Bcsaba_20160302_525

A 74. percben újabb esélyt kapott a Kozármisleny: Takács Péter második sárga lapját is begyűjtötte, így megfogyatkozott csapatunk. Nyolc perccel később Punosevac labdaeladása után került bajba a Csaba, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel.

A 83. percben a gólszerző Kocsis helyére Puskás Z. állt, majd Gránicz fejelt mellé helyzetben, később Birtalan gólját nem adták meg les miatt.

Rendületlenül támadott a Kozármisleny, a 91. percben egy 18 méteres szabadrúgás csavarodott kevéssel fölé, de az igazi lehetőség Puskás előtt adódott az öt perces hosszabbítás utolsó pillanataiban. Mivel azonban ez is kimaradt, a találkozó az ötperces hosszabbítás után 1-1-gyel ért véget.

26_Bcsaba_20160302_525

A Békéscsaba várhatja az elődöntők sorsolását, ahol az Újpest és a Debrecen mellett a Videoton és a Ferencváros párharcának győztese lehet majd az ellenfél.

Németh Zsolt: Bosszantó, hogy nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra az idei kupaszereplésért és azt gondolom, hogy büszke lehet a város és minden kozármislenyi is.  Nagyon szép eredményt értünk el. Köszönöm játékosaimnak, hogy a végsőkig küzdöttek és harcoltak. Emelem kalapom, hogy minden erejüket mozgósítva megpróbálták kiharcolni az újabb továbbjutást és valljuk be, közel is voltunk ehhez. Elkeseredésre nincs semmi okunk, de jelenleg azért még csalódottak vagyunk. Köszönöm szurkolóink biztatását mind a mai nap, mind az egész szezonban, igazán fantasztikus, ahogy támogatnak bennünket! További sok sikert kívánok a Békéscsabának és jobbulást kívánunk a megsérült játékosuknak!

Zoran Spisljak: – Elsősorban szeretnék gratulálni a Kozármislenynek, hiszen a klub kiemelkedően teljesített a kupában és most is megmutatta, hogy ebben a sorozatban nincsenek kiemelt csapatok. Igazi labdarúgó fesztivált teremtettek a helyi szurkolók, számunkra is élmény volt itt játszani. Dicséret illeti a csapatomat is, amely a karneváli körülmények ellenére fegyelmezett volt és kiharcolta a továbbjutást. Örömmel várjuk az elődöntőt!

line_purple

Információk Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1671700156423021/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás