Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny

kozarmisleny_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny

5-1 (3-1)

Időpont: 2017. április 9. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Garai Péter, Bornemissza Norbert

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Bagi István, Tóth Dániel, Beszterczei Attila, Juhász György, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Hrabina Alex Gergő, Babinyecz Balázs, Szalai Dániel, Spitzmüller István, Urbin Péter, Gránicz Patrik.
Vezetőedző: Boér Gábor

Kozármisleny: Horváth Dániel, Kirchner Krisztián, Városi Viktor, Grumic Miroslav, Wittrédi Dávid, Beke Péter, Kocsis Adrián, Racskó Roland, Nagy Erik, Gubacsi Zoltán, Lantos Levente. Cserék: Helesfay Donát, Pajor Imre, Tóth Márk, Kemény Tamás, Varga Márkó, Kiss Márton, Causic Andrej.
Vezetőedző: Szanyó Károly

Nézőszám: 853

Gólszerzők: Tóth Dániel (7. perc, 53. perc), Wittrédi Dávid (23. perc), Birtalan Botond (27. perc, 36. perc), Nagy Erik (50. perc).

Sárgalapok: Juhász György (22. perc),  Gubacsi Zoltán (59. perc), Nagy Erik (73. perc), Szalai Dániel (79. perc), Városi Viktor (84. perc), Wittrédi Dávid (85. perc).

line_purple

Szanyó Károly, a vendégek vezetőedzője négymeccses eltiltását tölti, ezért csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket.

A 7. percben Tóth Dániel vezette fel a labdát, a jobb összekötő helyéről, 16 méterről váratlanul ellőtte azt bal lábbal, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, 1-0.

A 22. percben Juhász György a tizenhatoson belülre betörő Városi Viktort felvágta – tizenegyes. A büntetőt Wittrédi Dávid a jobb alsó sarokba bombázta, 1-1.

A 27. percben ismét a békéscsabaiak kerültek előnybe, a már a múlt héten is gólerősnek bizonyuló Birtalan Botond vette be a kozármislenyiek kapuját, 2-1.

A 36. percben Birtalan Botond még a tizenhatos előtt járt, lövésre szánta el magát, jól eltalált lökete a jobb alsó sarok felé tartott, Horváth Dániel, a vendégek kapusa hiába vetődött jó irányba, már csak besegíteni tudta a labdát a hálóba, 3-1.

Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor az 50. percben egy jobb oldali szögletet követően Szélpál Norbert hét méterről a kapuba talált – bár a jegyzőkönyv szerint öngólként könyvelték el a találot, hiszen Nagy Erik még hozzáért a labdához, 4-1.

Csupán három perc kellett ahhoz, hogy tovább növelje előnyét a Békéscsaba, Tóth Dániel iramodott meg a jobb összekötő helyén, hosszú vágta végén 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 5-1.

Lendületesen kezdtek a hazaiak, amit alátámaszt a gyorsan esett gól is. Ezt követően is nagy elánnal támadtak a lila-fehérek, bizony gyakran akadt dolga a vendégek portásának, Horváth Dánielnek – akit a szünetben le is cseréltek. Ám előtte még további két alkalommal is betalált a Békéscsaba a kozármislenyi kapuba. A szünet után sem lankadt a házigazda, Boér Gábor vezetedző is tovább hajtotta a csapatot, akik hallgattak is mesterükre és újabb két látványos, gyors góllal demoralizálták a Baranya megyei alakulatot. A csabaiak tapsot érdemlő, lendületes játékkal teljesen megérdemelten nyerték a találkozót.

Boér Gábor: – Minden olyan taktikai elképzelést megvalósítottunk a pályán, melyeket elterveztünk. Hazai pályán így kell elkezdeni egy mérkőzést, már az elejétől kezdve megpróbáltunk dominálni és ennek meg is lett az eredménye. Ezután volt egy minimális rövidzárlat, de éreztem a mérkőzés lefolyása és alakulása alapján, hogy ma este nem lehet gond. A szívünk már a helyén van, de most az észnek is helyén kell majd lennie, hiszen egy olyan sorozatba vágtunk ezzel bele, ahol alsóházi csapatokkal találkozunk. Következő ellenfelünk is az életéért küzd, így a maihoz hasonló mentalitással és határozottsággal kell fellépnünk és akkor meg lesz az eredmény és ismét elérhető közelségbe kerülhet a kitűzött cél. Ez a győzelem az elmúlt három hétben elvégzett munkának is az eredménye és megkoronázása. Nagyon sokat dolgoztunk és örülök neki, hogy jó visszajelzést kaptunk és olyan mérkőzést tudtunk produkálni, amiért joggal érkezett a lelátóról a taps. Szebbnél- szebb akciókat vezettünk és úgy érzem, támadóinknál is kiszakadt a gólzsák – ezt próbáljuk megtartani és tovább fokozni és akkor biztosan sikeresen vesszük majd az előttünk álló feladatokat.

Birtalan Botond: – Nagyon jó szellemben kezdtük a mérkőzést és a vezetést is sikerült megszereznünk. Aztán egy értékesített vendég büntető után sem adtuk fel és mentünk tovább, csináltuk a dolgunkat. Az egész csapat szíve a helyén volt, ugyanúgy játszottunk és szerencsére sikerült további gólokat is szerezni. A második játékrészben, miután átadtuk nekik a területet, folyamatosan próbálkoztak, de néhány helyzeten kívül, veszélytelenek voltak. A védőink nagyon jól szerepeltek és a kontráink életveszélyesekre sikerültek. Elég hamar eldöntöttük a mérkőzést, bár rúghattunk volna többet is – de remélem maradtak góljaink még szerdára is, hiszen természetesen akkor is szeretnénk győzni. Nagyon boldog vagyok, hogy egymás után kétszer is sikerült dupláznom és remélem, hogy ez a tendencia, valamint a csapat kitűnő teljesítménye is folytatódik.

Szanyó Károly: – Nem csak a védekezésünkön múlott a mai eredmény – bár, amelyik csapat öt gólt kap, az valószínűleg nem volt hatékony ezen a területen sem. Három gólban igencsak benne volt a kapusunk, valószínűleg ez demoralizálta a csapatot és a Békéscsaba ezek szerint sokkal jobban akarta itthon tartani a három pontot, mint mi elvinni. Elég nehéz szituációba sodortunk magunkat és semmi mást nem tehetnünk, mint magunk oldjuk meg ezt a helyzetet úgy, hogy a következő mérkőzéseken biztosítjuk másodosztályú tagságunkat.

line_purple

Fotók 

Youtube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/326632661073023/

line_purple

Webshop ajánló:
Matrica

line_purple