Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 419 másodperc.

Majdnem négy év elteltével 2022. október 2-án (vasárnap) 15:00 órától ismét tétmérkőzésen találkozunk a Credobus Mosonmagyaróvár csapatával, ezúttal a békéscsabai Kórház utcai Stadionban.

Szám szerint a hetedik Békéscsaba – Mosonmagyaróvár összecsapás következik, amely mindkét együttes számára hatalmas jelentőséggel bír. A Mosonmagyaróvár jelenleg nyolc lejátszott forduló után, mindössze egyetlen győzelem, két döntetlen, öt vereség, valamint öt bajnoki pont birtokában a biztos kiesést jelentő, 19. helyről várja a viharsarki túrát. Hat forduló óta nyeretlenek, augusztus 7-én tudtak győzni az Ajka ellenében (2-1), azóta viszont csak vereségek és döntetlenek követték egymást. A mélyrepülésnek edzőváltás lett a vége és szeptember 13-án Varga László távozott a klubtól és a soron következő Füzesgyarmat elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen már Horváth Csaba, a második csapat vezetőedzője irányította csapatukat. A Kupában is nyögvenyelősen sikerült továbbjutniuk, hiszen csak a hosszabbításban sikerült 1-2 arányban legyőzni az egy osztállyal alacsonyabban rangsorolt sárrétieket. Egy szó mint száz, az előttük álló két mérkőzés vízválasztó lehet az óváriak számára is, ebbe viszont első körben remélhetőleg nekünk is lesz beleszólásunk. A következő két forduló azonban nem csak számukra, hanem a Békéscsaba számára is igen fontos, hiszen adott esetben két győzelemmel már zárkózhatnánk az élbolyhoz, rosszabb szituációban viszont simán a kiesést jelentő pozíciókban találhatjuk magunkat. Az utóbbi eshetőségre egyelőre gondolni sem szeretnénk, maradjunk pozitívak, hiszen a csapatban van potenciál, mindenki tudja amit kell, úgyhogy ezek a dolgok gyakorlatilag csak fejben dőlnek el!

A két mérkőző fél közös múltját tekintve mi állunk jobban, hiszen 3 győzelem és 2 vereség mellett, egy döntetlent is kiolvashatunk a számokból. Az utolsó találkozásunkat viszont nem tehetjük az ablakba, hiszen 2018. december 9-én 3-0 arányban kaptunk ki Mosonmagyaróváron. A 2018/2019-es bajnokság első fordulójában viszont mi győztünk hasonló eredménnyel (3-0), úgyhogy abban az idényben váltakozó sikerrel zajlott a két csapat egymás elleni csatája.

A Győr-Moson-Sopron megyeiek a 2018/2019-es idényben kiestek a másodosztályból, majd három NB3-ban eltöltött szezon után az idén jött össze számukra ismét a második vonalban történő részvétel lehetősége. A 2021/2022-es bajnoki évben egyébként toronymagasan, 32 győzelem, 4 döntetlen és mindössze 2 vereség birtokában, kereken 100 pontot gyűjtve harcolták ki újra NB2-es tagságukat a Nyugati-csoportban. A bennmaradás, ahogy az látszik is pillanatnyi helyzetükből is, egyáltalán nem látszik egyszerű feladatnak, pedig igazolásokkal is igyekeztek felkészíteni csapatukat. Érkeztek: Monori Norbert (Haladás), Sajbán Miklós Viktor (Budaörs), Dezamits Dominik (Haladás), Szabó Richárd (Cegléd), Papp Szilárd (Szolnok), Slakta Balázs (Budaörs), Múcska Viktor (ETO).

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, Kitl Miklós és Mikló Roland azonban 4-4 sárga cédulájával veszélyeztetett helyzetben lehet. Sérültek, betegek sajnos továbbra is vannak keretünkben, de többen is jó úton haladnak a visszatérés felé, így attól is függően, hogy második csapatunk kaphat-e visszajátszókat a szintén vasárnap megrendezendő Vasas II. elleni idegenbeli mérkőzésükre, akár több változás is lehetséges a kezdő összeállításban. Lényeges lesz az erőforrások optimális beosztása is, hiszen nyolc nap alatt három bajnoki mérkőzést szükséges teljesíteni, ebből az egyik ráadásul kétnapos hosszú túrával jár együtt. De, a legfontosabb most az, hogy a vasárnapi mérkőzésen bármilyen áron győzni tudjunk!

Horváth Csaba: – Úgy érzem jól sikerült az előző három hét, hasznosan töltöttük a bajnoki szünetet. Nehéz mérkőzésre számítok Békéscsabán és tudjuk, hogy bárkire veszélyes csapat otthonába látogatunk. Fontos mérkőzések következnek, amelynek első állomása lesz a vasárnapi összecsapás, de bízom a csapatban, így szeretnénk ponttal-pontokkal hazatérni.

Brlázs István Gábor: – Mivel edzőváltás volt következő ellenfelünknél, nehezebb volt feltérképezni őket és nyilvánvalóan csak az eddigi meccsek alapján készülhettünk belőlük, így ez tényleg az a mérkőzés, amikor csakis magunkra kell koncentrálnunk. Nagyon stabilan és zártan védekező csapat érkezik hozzánk és elsősorban kontrákból próbálnak veszélyeztetni – idegenben nyilván ezúttal sem lesz ez másképp. Veszélyesek a pontrúgásaik is, amire különösképpen figyelnünk kell majd. Nem véletlenül vannak ők is ebben a bajnokságban, megvan bennük a potenciál. Számunkra viszont szinte létfontosságú lenne a győzelem, ezt mindenki tudja és mindenkiben nyomatékosítva is lett, úgyhogy hazai pályán és közönség előtt csakis a győzelem elfogadható. Ha minden egészséges játékosom ki tudja tenni a pályára a legjobb tudását, akkor nem lehet probléma. Bízom a srácokban, mert megvan bennük az akarat és a tudás is!

A Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár mérkőzés játékvezetőjeként Farkas Tibort akkreditálta a szövetség. Segítőiként Rózsa Dávidot és Ring Kevint jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Sipos Tamás látja el. Az 1983-as születésű sporival 2022. augusztus 21-én, a Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 704 sárga- és 47 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A tabellát jelenleg az MTK (19 pont), Gyirmót (16 pont), PMFC (16 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Dorog (6 pont), a Mosonmagyaróvár (5 pont) és a Kozármisleny (4 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 9. fordulóját október 2-án (vasárnap) 15:00 óratól Gyirmót FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC, Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár, Dorogi FC – HR-Rent Kozármisleny, Szentlőrinc – DVTK, 17:00 órától MTK Budapest – Aqvital FC Csákvár, Kolorcity Kazincbarcika – ETO FC Győr, PMFC – Szombathelyi Haladás, FC Ajka – BFC Siófok, Tiszakécskei LC – Soroksár SC, valamint Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budafoki MTE párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős, szeles időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. október 2-án (vasárnap) 18 óra 22 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: