Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 255 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 9. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

0-1 (0-0)

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. október 2. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Farkas Tibor

Asszisztensek: Rózsa Dávid, Ring Kevin

Tartalék játékvezető: Sipos Tamás

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Fazekas Lóránt, Fülöp István Sándor, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Máris Dominik, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Szabó Csaba, Bora György, Szalai Dániel, Varga Tamás Károly, Talpalló Norbert Lajos.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Mosonmagyaróvár: Heinrich Márk, Simita Gergő, Czingráber Máté, Debreceni András, Jasarevic Mahir, Horváth Kevin, Illés Dávid, Szalka Dominik, Nagy Zoárd Kornél, Gáncs Botond, Végh Bence. Cserék: Slakta Balázs, Szabó Richárd, Monori Norbert, Sajbán Miklós Viktor, Tóth László, Buglyó Botond, Papp Szilárd, Múcska Viktor, Borsodi Bálint.
Vezetőedző: Horváth Csaba

 Gólszerző: Nagy Zoárd Kornél (86. perc).

 Sárga lapok: Szalka Dominik (36. perc), Jasarevic Mahir (55. perc), Debreceni András (60. perc), Albert István (64. perc).

 Piros lap: Zvara Levente Mátyás (46. perc).

Nézőszám: 830

A csabaiak öt nyeretlen bajnoki után győzelemre készültek a bajnokságot gyengén kezdő és edzőjét már leváltó Mosonmagyaróvár ellen. Az első félidőben talán a vendégek birtokolták többet a labdát, de a veszélyesebb helyzeteket a házigazda Békéscsaba alakította ki. Az első veszélyes próbálkozás Hamed nevéhez fűződött, lövését Heinrich kiöklözte. Kilenc perccel később ismét a csabaiak támadó középpályása volt akcióban, ezúttal azonban fejese nem találta el a kaput. A vendégek Illés mintegy 20 méteres lövésével jelentkeztek, de Bukránnak nem kellett védenie. Két perccel később a meccs legaktívabb embere, Hamed fejelt Puskás szöglete után, Heinrich bravúrral hárított. A játékrész hajrája eseménydúsan alakult: előbb Fülöp lövésébe lépett bele egy óvári védő, majd már a hosszabbítás pillanataiban emberhátrányba került a Békéscsaba. Egy hazai szöglet után indult el a vendégek kontrája, Illés Dávid ugrott volna ki a védők közül, de Zvara Levente utolsó emberként lerántotta a támadót, Farkas Tibor játékvezető pedig jogosan mutatta fel a piros lapot a hazai játékosnak.

Fotó: Such Tamás

A csabaiak cserékkel reagáltak a kiállításra: a szünetben Váradit Szalai Dániel, Lukácsot pedig Máris Dominik váltotta. A térfélcserét követően Szalka lövését lehetett először feljegyezni, de a próbálkozás célt tévesztett. A 60. percben Czékus ment el a jobb oldalon, beadásáról Máris centikkel maradt le. Három perccel később Hamed ugratta ki Márist, aki egyedül tört kapura, de csak a kapufát találta el. Az utolsó félórában kevesebb helyzet akadt, úgy tűnt, hogy az emberhátrányban játszó Előre legalább egy pontot otthon tart, de a vendégek nem így gondolták: a 86. percben Horváth Kevin ívelte középre a labdát, Bukrán Erik aláfutott, a védők pedig csak távolról figyelték, ahogy Nagy Zoárd az üresen maradt kapu közepébe bólintotta a labdát, ezzel megszerezve csapatának a győztes gólt (0-1).

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/602717601342894

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: