Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 261 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

3-0 (2-0)

Időpont: 2018. július 29. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Lustyik Levente, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Mosonmagyaróvár: Heinrich Márk, Zsirai Martin, Kovács Botond, Eszlátyi István, Jelena Richárd, Darázs Péter, Winkler András, Vágó Levente Martin, Maly Domink, Bakos Bence, Kapacina Valér. Cserék: Somogyi Csaba, Stieber András, Lőrincz Attila, Benkovich Zsolt, Szabó Viktor, Winkler Levente.
Vezetőedző: Várhidi Péter

Gólszerző: Urbin Péter (13. és 26. perc), Pilán Márkó (81. perc).

Sárga lapok: Nagy Sándor (15. perc), Vágó Levente Martin (23. perc), Zsirai Martin (51. perc), Király Patrik (54. perc), Darázs Péter (68. perc), Benkovich Zsolt János (76. perc), Bakos Bence (91. perc).

Nézőszám: 851

Az első veszélyesebb helyzet Jelena előtt adódott a 6. percben, de Viczián szögletre mentett. A csabaiak a 13. percben tizenegyesből megszerezték a vezetést. Változatos, küzdelmes volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak helyzetek a kapu előtt. A 24. percben ivószünetet rendelt el Ducsai játékvezető, majd két perc múlva növelte előnyét a lila-fehér együttes. A 32. percben Vágó betalált a csabai kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 38. percben Eszlátyi lövése után a védőkről, szögletre pattant a labda.

Fordulás után a 48. percben Szatmári egy jobbról érkező labdáról csak centiméterekkel maradt le a mosonmagyaróvári kapu előtt. A vendégek a hátrányuk tudatában kicsit bátrabban támadtak, mint az első félidőben. Jobbára a két 16-os között pattogott a labda, majd a 70. percben ivószünetet tartottak a csapatok. A hajrában több cserejátékost is pályára küldött mindkét együttes. A 81. percben Pilán szép góljával növelte előnyét az Előre. A hosszabbításban a lila-fehérek még egy büntetőt is hibáztak, így az eredmény nem változott.

Boér Gábor: – Megmondom őszintén, hogy nem számítottam ilyen arányú győzelemre. Úgy gondoltam és be is igazolódott, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szerencsére nagyon jó ütemben tudtuk a gólokat szerezni. Ezek mellett is voltak még további lehetőségeink, de ami a legfontosabb, ez egy nagyon szép győzelem volt. Nagy szükségünk volt a jó rajtra, mert nagyon sokat dolgoztak a srácok és bízom benne, hogy ez az egészséges agresszivitás, küzdőszellem és motivált játék lesz ránk jellemző, és egy szerethető csapatot tudunk majd kialakítani. Próbáltam felhívni a figyelmet a szünetben, hogy semmiképpen se nyugodjunk meg és ne üljünk rá az eredményre, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy volt szerencsénk is a meccsen. Minden győzelem mellé párosul némi szerencse is, nem volt ez másképp ez alkalommal sem. Annyit szeretnék még mindenképpen elmondani – mivel többen mondják, hogy legyünk higgadtabbak -, de ha mi lenyugszunk, akkor meghaltunk. Ennek a csapatnak pont ez kell, ebben lehet az ereje és szerintem olyan emberek kellenek az élére – magunkat is beleértve -, akik ugyanezt képviselik. Nem szeretnék beállni az elkényelmesedők sorába, űzni-hajtani fogom a srácokat, ez nagyon kell a magyar labdarúgásnak és a csabai focinak egyaránt.

Várhidi Péter nem nyilatkozott.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1038091903017136/

line_purple