Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 405 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 20. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

3-0 (2-0)

Időpont: 2018. december 9. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: MTE1904 Sporttelep

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park 1.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Becséri Gergely, Kovács II. Gábor

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Mosonmagyaróvár: Somogyi Csaba, Forgács András, Zsirai Martin, Eszlátyi István, Darázs Péter, Kovács Ádám Tibor, Winkler András, Vágó Levente Martin, Szabó Viktor, Kozma Richárd, Jelena Richárd. Cserék: Heinrich Márk, Kovács Botond, Bartos Julián, Stieber András, Maly Dominik, Sziklási Gergely, Katona Károly.
Vezetőedző: Tóth András

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Pilán Márkó. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Dávid Zoltán Gergő, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Szabó Viktor (39. és 44. perc),  Kozma Richárd (71. perc).

Sárga lap: Vágó Levente Martin (18. perc), Nagy Sándor (40. perc), Urbin Péter (70. perc).

Piros lap: Ribánszki László (54. perc).

39. perc: baloldali hazai támadás után Eszlátyi beadása után Szabó Viktor hét méterről lőtt a békéscsabai kapuba, 1-0.

44. perc: csabai szöglet után kivágták a labdát a védők, a mosonmagyaróváriak gyors kontrát vezettek, amelynek végén Szabó Viktor megszerezte második gólját, 2-0.

54. perc: egy előrevágott labdát Ribánszki a tizenhatoson kívül próbált megszerezni, a labda egy óvári játékoshoz került, akivel szemben szabálytalankodott, a játékvezető piros lapot mutatott fel a csabai hálóőrnek. A vendégek cseréltek, Lustyik helyére a fiatal Uram János állt az Előre kapujába.

71. perc: hazai támadás végén Kozma a tizenhatos sarkáról kapásból kilőtte a hosszú felső sarkot, 3-0.

Napsütéses időben kezdődött a vasárnapi találkozó. Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán. A lila-fehéreknek volt egy ígéretes szabadrúgása 17 méterről, de Szatmári nem tudta bevenni Somogyi kapuját. A 20. percben is veszélyes támadást vezetett az Előre, de a kapu előtt az utolsó átadásnál rossz döntést hoztak a vendégek. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak. Az első félidő hajrájában két békéscsabai figyelmetlenség után Szabó Viktor betalált Ribánszki kapujába, így megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre a kiesés elöl menekülő Mosonmagyaróvár.

A szünetben Boér Gábor cserélt, Hursán helyére Zahorán, Pilán helyett pedig Máris léphetett pályára. A csabaiak próbáltak támadni, de a házigazda jól védekezett és gyors akciókat vezetett. Egy ilyen támadás végén a tizenhatoson kívül szabálytalankodó Ribánszki kapus a kiállítás sorsára jutott. A 70. percben egy ritkán látható nagy góllal növelte előnyét az óvári együttes. A hajrában mezőnyjáték folyt a pályán, a tíz emberrel küzdő csabaiak nem tudtak igazi veszélyt jelenteni Somogyi kapujára.

A sérülésektől és az erőn felüli teljesítéstől megtizedelt csapatunk gyakorlatilag elfogyott az év végére, ráadásul az utolsó Budaörs elleni találkozóra két újabb eltiltott miatt bonyolódik a szituáció, hiszen Ribánszki kapusnak – piros cédulája miatt – idő előtt véget ért a szezon, valamint Nagy Sándornak is összegyűlt az öt sárgája, amiért ugyancsak erre a sorsra jut.

Boér Gábor: – Szégyellem magam a játékosok helyett is. Amit az első tíz fordulóban felépítettünk, azt az utóbbi tízben sikerült lerombolnunk. Bár véleményem szerint nem ez a csoda, hanem ami az első tízben történt. Ma minden olyan nehézség és minőségbeli hiány megmutatkozott, amit a keret magában hordoz. Ehhez még az is hozzájött, hogy minőségi játékosok hiányoznak sérülések miatt. Egyszerűen nem tudok megfelelőképpen cserélni, így nem lehet egy NB2-es bajnokságban szerepelni. Igazából, amit már többször elmondtam: a célkitűzésünk, amit a szezon elején megfogalmaztunk, most kezd realizálódni, mert nincsenek meg azok az emberek, akikkel pótolni tudnánk a hiányzókat.  Mellé még a húzó játékosok katasztrofális gondolkodása is társult, hiszen egy-egy szituációban nem lehet olyan buta döntéseket hozni, mint amilyeneket ma sikerült. Ismét egy tizenhat éves játékos mutatkozhatott be, hiszen Uram Janinak ez volt az első másodosztályú mérkőzése. Ehhez természetesen gratulálok, de nyilván nem ilyen premierről álmodott! Biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly változásokra van szükség ahhoz, hogy ebből a gödörből kimásszunk és gondolok itt akár személycserékre is. Minden felelősséget vállalok a mai teljesítményünkkel kapcsolatban, de ezt a játékosoknak is meg kellene tenniük.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2360150420693493/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!