HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 329 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 10. forduló

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. október 5. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kozármislenyi Stadion

Cím: 7761 Kozármisleny, Alkotmány tér 57.

Játékvezető: Derdák Marcell

Asszisztensek: Huszár Balázs, Máyer Gábor

Tartalék játékvezető: Molnár Attila

Kozármisleny: Lékai Soma, Gajág Gergő, Beke Péter, Bartha László, Kosznovszky Márk, Tóth Zoltán, Füredi Szabolcs, Tölgyesi Viktor, Turi Tamás Kristóf, Vajda Roland Attila, Vogyicska Balázs. Cserék: Somogyi Máté, Szabó Dominik, Kulcsár Kornél, Nagy Erik, Károly Bálint, Guth Ádám, Kotroczó Péter, Berdó Máté, Horváth Dániel, Gál Szabolcs, Hampuk Ádám.
Vezetőedző: Szekeres Zoltán

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Máris Dominik, Fazekas Lóránt, Albert István, Hamed Yasin, Szabó Csaba, Szalai Dániel, Puskás Gábor Sándor, Talpalló Norbert Lajos. Cserék: Krnács Richárd, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Fülöp István Sándor, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Czékus Ádám, Bora György, Horváth Péter.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerző: Kosznovszky Márk (50. perc).

 Sárga lapok: Szabó Csaba (37. perc), Lukács Raymond Barna (43. perc), Talpalló Norbert Lajos (61. perc), Albert István (70. perc), Máris Dominik (73. perc), Beke Péter (73. perc), Szekeres Zoltán (88. perc), Gajág Gergő (90. perc), Molnár Levente (92. perc).

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a férfi labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre szerda este. A lilák a 18. helyezett Kozármisleny otthonában léptek pályára, ahol a hazai csapat győzelmével ért véget a találkozó.

Fotó: Laufer László

A mérkőzés első helyzete a bordó mezes hazaiak előtt adódott a 10. percben, amikor egy sarokrúgást követően Turi Tamás lőhetett mintegy hét méterről, de a próbálkozás a csabai kapu fölé szállt. Alig egy perccel később ismét sarokrúgásból veszélyeztetett a Kozármisleny, amikor kavarodás alakult ki a vendégek ötösén belül, Turi lövése azonban a fehér mezes védőkről pattant ki a játéktérről. Az első csabai helyzetre a 21. percig kellett várni, amikor Szalai Dániel találta meg Hamid Yasint a tizenhatoson belül, végül a támadó éles szögből az oldalhálót találta el. Húsz perccel később ismét a labdát többet birtokló hazaiak veszélyeztettek, amikor Vogyicska Balázs ugratta ki Bartha Lászlót, a lapos lövést azonban a csabaiak hálóőre magabiztosan védte. A 44. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a Kozármisleny: Vajda Roland a tizenhatos vonalától tekert, a lövés éppen csak a kapufa mellé szállt.

A második félidő első helyzetét gólra váltotta a gyorsabb tempóban játszó házigazda: az 50. percben Bartha passzolt vissza az érkező Kosznovszky Márknak, aki nagy erővel lőtt a csabaiak kapujába (1:0). A bekapott találat szemmel láthatóan felrázta a vendégeket: az 51. percben Lukács Raymond került helyzetbe a tizenhatoson belül, a támadó azonban nem találta el jól a labdát, így kísérlete veszélytelen volt. Az 53. percben egy szögletet követően futott el egy hazai támadó az alapvonal irányába, a beadásra Bartha érkezett, de a fejest Bukrán Erik bravúrosan hárította. Az 59. percben megduplázhatta volna előnyét a Kozármisleny: ismét az alapvonalról érkezett a beadás, Bartha érkezett a rövidre, a támadó lövésébe Szabó Csaba ért bele, aki kapufára mentette a nagy ziccert. Szemmel láthatóan sebezhető volt a békéscsabai védelem a baloldalon, két perccel később Vajdát ugratták ki a hazaiak, a támadó ellőtte a kapus mellett a labdát, de a gólvonalon álló vendég védő újabb góltól mentette meg csapatát, a kipattanót Bartha lőtte el, a kísérlet éppen csak a csabai kapu mellé szállt. A 73. percben nagy hibát vétett a hazaiak hálóőre, aki kiejtette a kezéből a labdát, Hamed üres kapura lőhetett, de az utolsó pillanatban egy kozármislenyi védő vetette bele magát a kísérletbe, így nem sikerült az egyenlítés. A 78. percben létszámfölényben támadhatott az Előre, a csereként beálló Czékus Ádám beadására üresen érkezett Ilyés Tamás, aki közelről a kapu mellé lőtt. A Békéscsaba mindent egy lapra feltéve támadott és csak a szerencséjének köszönheti, hogy a kozármislenyi kontrák után nem született újabb gól. A fehér mezes vendégek előtt adódott az utolsó lehetőség: a 88. percben Horváth Péter beadása után Czékus bólintott, de a hazai hálóőr magabiztosan fogta a próbálkozást. A hosszabbításban már nem született újabb találat, így a Kozármisleny legyőzte le a Békéscsabát.

Az Előre zsinórban harmadik 1:0-s vereségét szenvedte el az NB II-ben, így jelen pillanatban a tabella 18. helyén áll. A csabai labdarúgók legközelebb október 9-én (vasárnap) 17: 00órától lépnek pályára, amikor a 4. helyezett DVTK együttesét fogadják hazai pályán.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/802191507766531

Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: