Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 157 másodperc.

kozarmisleny_150

Magyar Kupa 2015/2016. 5. forduló 1. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny

2-1 (2-1)

Időpont: 2016. február 10. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Berke Balázs

Asszisztensek: Becséri Gergely, Kóbor Péter

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Thomas Piermayr, Fabio Nascimento de Oliveira, Koszó Balázs Tibor, Takács Péter, Laczkó Zsolt, Birtalan Botond, Paukner Matus. Cserék: Máthé Gábor, Spitzmüller István, Balog Zsolt, Borbély Bálint, Fehér Zsolt,  Juhász György, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Kozármisleny: Molnár Péter, Kiss Márton, Fellai József, Lantos Levente, Kocsis Adrián, Kovács Tamás, Nagy Erik, Kirchner Krisztián, Beke Péter, Nagy Mihály Krisztián, Gránicz Patrik. Cserék: Helesfay Donát, Fenyvesi Olivér, Tóth Adrián, Sinanovic Sinan, Labát Dávid, Várda Ákos, Puskás Zoltán.
Vezetőedző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Beke Péter (16. perc), Kovács Tamás – öngól (28. perc), Birtalan Botond (33. perc).

Sárgalapok: Laczkó Zsolt (67. perc), Hudák Martin (89. perc), Puskás Zoltán (91. perc).

20160210_elore_kozarmisleny

A Békéscsabának is NB III-as ellenfél jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjében: a korábbi fordulókban a Honvédot, a Diósgyőrt és a Puskás Akadémiát is elbúcsúztató Kozármisleny látogatott a Viharsarokba a párharc első meccsén.

Egy csabai lövés okozta az első nagyobb izgalmat a hatodik percben, majd a mislenyiek is célba vették a hazai kaput – szintén kevés sikerrel. A 16. percben viszont Beke már nem hibázott: egy szögletet követően a lecsorgó labdát vágta a kapuba (0-1). Tíz perccel később jött a hazaiak egyenlítő gólja: egy bal oldalról belőtt szabadrúgásnál a kapu előtti kavarodásban Kovács Tamás lábáról a hálóba vágódott a labda – öngól (1-1).

Négy perccel később Birtalan volt eredményes: egy beívelt szabadrúgást követő fejesével villámgyorsan fordított az élvonalbeli együttes (2-1) és előnye ki is tartott a játékrész hátralevő részében.

A második félidőben cserékkel próbálták felpörgetni a játékot a szakvezetők, de nagyon sok említésre méltó esemény nem történt. A hajrában Nagy Krisztián fejese szállt nem sokkal mellé. A Kozármisleny hajtott az egyenlítésért, a hazaiak pedig kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A Békéscsaba megőrizte előnyét, így jobb helyzetből várja a visszavágót, mint riválisa.

Zoran Spisljak: — Gondoltuk, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés, hiszen ellenfelünk már három NB I-es csapatot kivert. A mostani eredménnyel mi vagyunk előnyben, de a visszavágón ennél többre lesz szükség az üdvösséghez.

Németh Zsolt: — Azért jöttünk, hogy maradjon esélyünk a visszavágóra egy szoros eredmény elérése esetén – úgy gondolom, hogy ez sikerült.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/472167412969693/