Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 589 másodperc.

Olyan mérkőzés következik 2023. március 5-én (vasárnap) 14:00 órától a békéscsabai Kórház utcai Stadionban, amelyet méltán lehet derbinek vagy rangadónak is hívni, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát fogadja.

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Egy Békéscsaba-Szeged összecsapás általában a forduló mérkőzése szokott lenni több szempontból is, mert függetlenül attól, hogy a két csapat teljesen más célokért küzd ezúttal, az érdeklődés jelentős, így jó eséllyel szinte telt ház előtt léphetünk majd pályára vasárnap – bár az időjárás sajnos jócskán befolyásolhatja a nézőszámot. Szurkolói szempontból szintén kiemelt szerepelt tölt be az esemény, ilyenkor azért megmozdul apraja-nagyja és megmutatja a lelátókon ki a hangosabb, ki a lelkesebb. Egy szó mint száz, semmiképpen se hagyják ki a két csapat következő mérkőzését, mert igazi futball-hangulatot csak egy ilyen, vagy hasonló meccsen tapasztalhatnak! Ez csemege lesz mindenféle szempontból, az már biztos!

Számtalan oldalról elemezhetjük a dolgot, hiszen gyakorlatilag minden Békéscsaba-Szeged mérkőzés előtt kivesézzük a számokat, a statisztikákat, a két csapat egymás elleni bajnoki múltját, úgyhogy ezt már lassan mindenki fejből is tudja. Az biztos, hogy vasárnap a 46. örökrangadó következik és szinte napra pontosan fél évvel ezelőtt találkoztunk a Szegeddel tétmeccsen utoljára, hiszen 2022. szeptember 4-én parázs, fordulatos és igazán izgalmas mérkőzésen (3-3) elhoztunk egy pontot a Szent Gellért Fórumból. Korábbi beharangozónkat egyébként erre a hivatkozásra kattintva olvashatják el, melyben részletesen taglaltuk a két csapat közös történetét is. Nem csak mi, de számos más média is intenzíven foglalkozik a mérkőzéssel – amúgy teljesen jogosan, mert ha például nézőszám szempontjából vizsgáljuk a dolgot, akkor jó eséllyel pályázhatunk majd a forduló legtöbb nézője címre -, így például a szeged1899.hu weboldal is rendre górcső alá veszi a rangadó esélyeit: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=2022

A két együttes közös múltja az első osztályú mérleget tekintve kiegyenlített, a másodosztályt szemlélve azonban egyértelmű a lila-fehér fölény, hiszen a számos összecsapásból csupán négy alkalommal született szegedi siker. Utoljára 2021. december 12-én Szegeden tudtuk legyőzni őket (1-2), míg a kék-feketék 2021. augusztus 1-én szereztek ellenünk három pontot, amikor 0-1 arányban győzni tudtak Békéscsabán. Következő ellenfelünk tavaszi szezonja eddig nem egészen úgy alakult, ahogy szerették volna, pedig felkészülésük jól sikerült, a törökországi edzőtábor, minőségi edzőmérkőzések és körülmények, egyszóval mindent adott volt. A Csongrád-Csanád vármegyeiek egy-egy győzelem és döntetlen, valamint három vereség mérleggel bírnak 2023-ban, így a feljutási vágyakat jó eséllyel már elengedhetik. Huszonöt lejátszott forduló után 11 győzelem 6 döntetlen, 8 vereség, valamint 39 bajnoki pont birtokában a hatodik pozícióból várják a viharsarki túrát. Ezzel együtt a Siófoktól (0-1), a Dorogtól (1-0), valamint a Szentlőrinctől (2-4) idén elszenvedett igen fájdalmas vereségek jó eséllyel megpecsételték feljutási vágyaikat, hiszen a második hely már 14 egységnyi távolságban van. A győzelem ebből a szempontból, de a bajnoki táblázat igen szoros volta miatt is lényeges lenne számukra, mert az 5-9. helyezések között mindössze öt pont a differencia, tehát adott esetben két forduló alatt is teljesen megváltozhat az erősorrend, ráadásul az Ajka pontazonossággal (39) csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre 3-3 (2-1)

Színes lapok miatt a Békéscsabánál Zvara Levente kénytelen kihagyni a mérkőzést, hiszen öt darab összegyűlt sárga lapja miatt az automatikus eltiltás sorsára jutott, vendégeink keretét viszont nem érintik hasonló szankciók ezúttal. A helyzet pikantériája közé tartozik még, hogy Mészáros Márk – korábbi játékosunk, majd edzőnk – jelenleg a szegediek stábját erősíti. Beépített, illetve kiszervezett emberünk azonban nekünk is van Kóródi Nándor személyében, akit éppen ezen a télen igazoltunk a Grosicstól. A szegediek keretében számos, igen tapasztalt, az első osztályt is megjárt játékost (Szakály Dénes, Bíró Bence Balázs, Szatmári Lóránd, Pintér Ádám, Tóth Bence, Kővári Róbert, Simon Ádám, Könczey Márk, Gajdos Zsolt, Temesvári Attila, Vári Barnabás, Kundrák Norbert, Daru Bence, Prosser Dániel Bálint, Géresi Krisztián – számolásunk szerint 15 labdarúgó) fedezhetünk fel. Gólszerzés szempontjából azonban nincs köztük olyan, akit extra teljesítménye miatt ki lehetne emelni, jól eloszlottak a szerzett találatok (31 gól) játékosaik között. A télen minimális változtatást eszközöltek a keretben. Érkeztek: Rácz Balázs (DVSC), Prosser Dániel Bálint (MTK), Géresi Krisztián (Vasas – kölcsönbe). Távoztak: az előbb már említett Kóródi Nándor (Békéscsaba), valamint Daru Bence (Kozármisleny – kölcsönbe).

Stevanovic Aleksandar: – A derbiken nem számítanak az aktuális helyezések vagy a korábbi eredmények, itt az aznapi forma dönthet. Ezen a szinten különösen igaz ez, hiszen rendkívül kiegyenlített a bajnokság. Továbbra is hiszek a csapatban, teljes odaadással és új energiával készülünk a rangadóra! Bízom benne, hogy az elvégzett munka eredménnyel is párosul vasárnap. Izgalmas meccsre számítok, úgy vélem, az a csapat örülhet a végén, amely koncentráltabb lesz. Nagy szükségünk van most az igaz szurkolóinkra! Amikor nem jönnek az eredmények, akkor derül ki igazán, hogy ki áll valóban a csapat mellett. A fanatikusaink biztatása mindig plusz energiát ad, rengeteget segítenek, hálásak vagyunk nekik. Szeretnénk győzelemmel kiszolgálni őket!

Brlázs István Gábor: – Tudjuk, hogy a Szeged elleni mérkőzés mennyire fontos és presztízskérdés a szurkolók és a játékosok körében is, így ennek tudatában extra motivációval készülünk a héten és természetesen vasárnap szeretnénk győzni! Bár ezért a győzelemért is három pont jár, de a Szeged elleni meccs azért nekünk és a klub számára is sokkal többet jelent bármelyik másiknál. Ilyenkor mindig van egy olyan szintű rivalizálás, amely miatt sokkal fontosabb az egész közegnek, ezáltal nekünk is, tehát nem csak egy sima bajnoki mérkőzésről van szó, így ennek fényében fogunk majd pályára lépni. Sajnos vannak betegeink és sérültjeink, tehát korántsem teljes a keret, de ez semmiféleképpen nem befolyásolhatja a teljesítményünket. Kollégám szavaihoz csatlakozva, ezen a napon nem az számít majd, hogy melyik csapat hol áll a táblázaton, itt a pillanatnyi koncentráció, a motiváltság, az akarat és természetesen szurkolóink segítsége dönthet majd. Dorogon sajnos nem mi domináltuk a mérkőzést, szinte az egyetlen pozitívum annyi volt, hogy sikerült egy pontot szerezni és nem adtuk fel egészen a végéig, tehát volt bennünk tartás. De, nyilvánvalóan tanulni kell a hibákból, az viszont mindenképpen hasznos, hogy ismét sikerült hátrányból felállnunk. A Szeged ellen sokkal, de sokkal többre lesz szükség, hiszen a két klub céljai egészen mások, így a lehetőségekben is van azért differencia. Bízom a srácokban, ők is tudják mennyire fontos lenne a győzelem, úgyhogy próbálunk ennek megfelelően bizonyítani a pályán!

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzés játékvezetőjeként Katona Balázst akkreditálta a szövetség. Segítőiként Sinkovicz Dánielt és Nagy Viktort jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Gál Péter látja el. Az 1988-as születésű sporival 2022. július 31-én, a PMFC – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 331 sárga- és 10 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

tabellát jelenleg a DVTK (55 pont), az MTK (53 pont) és a PMFC (44 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (25 pont), a Dorog (22 pont) és a Kozármisleny (21 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 26. fordulóját március 5-én (vasárnap) 14:00 óratól HR-Rent Kozármisleny – MTK Budapest, Aqvital FC Csákvár – Kolorcity Kazincbarcika SC, Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC, ETO FC Győr – FC Ajka, Szombathelyi Haladás – Tiszakécskei LC, BFC Siófok – Soroksár SC, Budafoki MTE – Dorogi FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Szentlőrinc, Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia,  valamint március 6-án (hétfőn) 19:00 órától DVTK – Gyirmót FC Győr párosításokban rendezik meg.

A hét történéseihez tartozik még, hogy két baranyai klubnál is edzőváltás történt. Szentlőrincen Jeremiás Gergőt Domján Attila, Kozármislenyben pedig Szekeres Zoltánt Márton Gábor váltotta a kispadon.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében erősen felhős, szeles időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +8 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. március 5-én (vasárnap) 17 óra 35 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozások:

https://behir.hu/jon-a-csaba-szeged-eloben-kozvetitjuk-a-46-del-alfoldi-rangadot

https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/2250/geresi-krisztian-mindenkeppen-nyerni-szeretnenk-bekescsaban

https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/2249/alekszandar-sztevanovics-teljes-odaadassal-keszulunk-a-rangadora


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: