Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 310 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 7. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

3-3 (2-1)

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. szeptember 4. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Szeged, Szent Gellért Fórum

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

Játékvezető: Pillók Ádám

Asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Antal Péter

Szeged: Molnár F Tamás, Szilágyi Zoltán, Gajdos Zsolt, Sipos Szabolcs Vince, Könczey Márk, Pintér Ádám, Bíró Bence Balázs, Szatmári Lóránd, Simon Ádám, Tóth Bence, Beronja Zoran. Cserék: Takács János, Bitó Martin, Szakály Dénes, Rédling Kevin, Farkas Aurél, Temesvári Attila, Dobos Áron, Vári Barnabás, Papp Áron, Kővári Róbert, Kundrák Norbert, Jammeh Haruna. Átlagéletkor: 25 év.
Vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Váradi Ádám, Mikló Roland, Fazekas Lóránd, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Lukács Raymond Barna, Máris Dominik, Fülöp István Sándor, Mágocsi Bence, Szabó Csaba, Bora György, Szalai Dániel, Talpalló Norbert Lajos. Átlagéletkor: 25 év.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerzők: Bíró Bence Balázs (21. és 41. perc), Czékus Ádám (31. perc), Puskás Gábor Sándor (51. perc), Hamed Yasin (70. perc), Jammeh Haruna (84. perc).

 Sárga lap: Váradi Ádám (23. perc), Krnács Richárd (84. perc), Mikló Roland (85. perc).

A szegediek várták egy kicsit jobb helyzetből a dél-alföldi rangadót, a csabaiak zsinórban két döntetlent játszottak, ráadásul mindkét csata akár nyerhető is lett volna. Brlázs Gábor csapatában ezúttal Váradi Ádám kapott helyet a középpályán, a támadósort pedig Czékus Ádám és Hamed Yasin alkotta. A mérkőzés mindig kiemelt helyen szerepel a szurkolók naptárában, az első negyedórában helyzetek ugyan nem voltak, de a két drukkerhad kiváló hangulatot varázsolt a Szent Gellért Fórumba.

Fotó: Karnok Csaba

A szegediek Gajdos Zsolt félfordulatos lövésével, a vendégek pedig Zvara Levente fejesével jelentkeztek. Kissé váratlanul szerzett vezetést a házigazda a 21. percben: Könczey jobb oldali beadására Bíró Bence érkezett középen, aki nagyszerű mozdulattal lőtte a labdát a léc alá (1-0). A Csaba legalább ennyire meglepő módon egyenlített: Czékus Ádám vitte lendületből a labdát az ellenfél védelmére, mintegy 20 méterről eleresztett lövése pedig Szilágyi lábán felvágódva Molnár-Farkas felett hullott a kapuba (1-1). Nem sokáig volt döntetlen az állás: Puskás és Gajdos rúgott össze a csabaiak tizenhatosán belül, a játékvezető szerint a csabai védő volt szabálytalan, ezért büntetőt ítélt. A tizenegyest Bíró Bence magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába (2-1). A félidő hajrájában Váradi Ádám bátor, távoli lövését volt érdemes feljegyezni, a labda nem sokkal ment kapu fölé.

Kiválóan nyitott a Békéscsaba a szünet után: az 51. percben Mikló bal oldali beadása után Molnár-Farkas öklözte tovább a labdát, a hosszú oldalon bevetődő Puskás Gábor pedig közelről, csukafejesből volt eredményes (2-2). Jó iramú volt a csata, mindkét csapat ment előre becsülettel, de a vendégek tudtak elmozdulni erről az állásról: a 70. percben a csereként beállt Máris kapott kiváló labdát, centerezését pedig Hamed Yasin közelről a kapuba passzolta (2-3). A hazaiak nem adták fel és egyenlítettek a 83. percben: Szatmári szögletére a csereként másodpercekkel korábban beálló, első labdaérintéséből gólt szerző Jammeh Haruna érkezett és fejelt Bukrán kapujába (3-3). Az utolsó percekben mindkét csapat hajtott a győztes gólért, de végül maradt az igazságos pontosztozkodás.

Brlázs István Gábor: – Véleményem szerint egy jogtalan büntető miatt hátránnyal vonultunk pihenőre. A csapat tartását mutatja, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést, de egy figyelmetlenség meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Stevanovic Aleksandar: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Vezettünk, többször is jól álltunk, ám utána visszaesett a produkció. Ezt kihasználta a Csaba, és fordított. Kemény perióduson mentünk keresztül, amikor vezetett az ellenfél, de a csapat karakterét mutatja, hogy kiegyenlítettünk. Most azt mondom, hogy két pontot elveszítettünk.

A csabaiak sorozatban harmadik döntetlenjüket játszották, a tabellán egy kicsit visszacsúszva a 12. helyen állnak. Brlázs Gábor együttese a válogatott szünet előtt a sereghajtó Budafok otthonában lép pályára.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1276712919830108

Fotók Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: