Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 251 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreSzeged-Csanád Grosics Akadémia

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
26. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

1-1 (1-0)

Időpont: 2023. március 5. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Katona Balázs

Asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor

Tartalék játékvezető: Gál Péter

Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Mikló Roland, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Szabó Csaba, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Farkas Márk, Váradi Ádám, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Fazekas Lóránt, Mágocsi Bence, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Marik Soma.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szeged: Takács János, Szilágyi Zoltán, Prosser Dániel Bálint, Gajdos Zsolt, Temesvári Attila, Könczey Márk, Papp Áron, Szatmári Lóránd, Géresi Krisztián, Tóth Bence, Kundrák Norbert. Cserék: Molnár F. Tamás, Kövári Róbert, Rácz Balázs, Bíró Bence Balázs, Povázsai Zsolt, Lestyán Lionel, Gera Norbert, Beronja Zoran, Jammeh Haruna.
Vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

 Gólszerzők: Horváth Péter (45+1. perc), Temesvári Attila (81. perc).

 Sárga lapok: Futó Zsombor (41. perc), Kitl Miklós (53. perc), Albert István (58. perc), Gajdos Zsolt (70. perc), Hodonicki Márk (91. perc), Tóth Bence (91. perc).

 Piros lap: Germán Tamás (92. perc).

Nézőszám: 1.320


Nagy tempóban kezdett a két csapat, a két szurkolótábor űzte-hajtotta a kedvenceit, de az első negyedórában még egyik oldalon sem alakult ki nagyobb helyzet. Mikló Roland vállalkozókedvét dicséri egy 20 méteres lövés és bizony nem sok hiányzott, hogy a labda a hálóban kössön ki. A csapatok nagyot birkóztak egymással, de a kapusoknak komolyan egyszer sem kellett közbeavatkozni. Már az órát figyelte mindenki, amikor a kitűnő rúgótechnikával megáldott Horváth Péter egy távoli bombával bevette Takács János kapuját (1-0).

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

Fotó: Für Henrik

Stevanovic Aleksandar a gyengén teljesítő Kundrák Norbert helyett Jammeh Harunát küldte csatába a szünetben, aki rögtön veszélyeztetett is. Már a félidő elején nagy nyomás alá helyezték a hazai kaput a szegediek, rövid időn belül négy szögletet is elvégezhettek, de állta a sarat a hazai védelem. A vendégek játszottak mezőnyfölényben, de nagy ziccereket nem tudtak kidolgozni. A csabaiak okosan, taktikusan játszottak, próbálták lezárni a területeket, a vendégeknek láthatóan nem ízlett ez a stílus. Amikor a lila-fehérek egyre többször bukkantak fel a vendégek tizenhatosa környékén, már a vendégdrukkereknek is elfogyott a türelmük és ébresztőt kiáltottak. A játékosok szót fogadtak és Temesvári Attila révén a hajrában egyenlített a Csongrád-Csanád vármegyei együttes (1-1). Feszült hangulatban teltek az utolsó percek, Hodonicki Márk és Tóth Bence összezörrenése után csak nehezen nyugodtak meg az indulatok. Újabb gól már nem született, így egy senki számára nem túl hasznos döntetlennel ért véget a dél-alföldi rangadó.

Stevanovic Aleksandar: – Sokkolt bennünket az első félidő végén bekapott gól, de szerencsére a másodikra teljes energiával jöttünk ki és a feladatunkra koncentráltunk. Talán nem a legjobb időben szereztük a gólt, hiszen a második félidőben több nagy helyzetünk is volt, melyek azonban kimaradtak, mivel főleg az utolsó passzoknál hiányzott a koncentráció. Így, hogy a hajrában sikerült egyenlíteni, elégedett vagyok az egy ponttal.

Brlázs István Gábor: – Egy távoli lövéssel sikerült megszerezni a vezetést, amit a második félidőben igyekeztünk megőrizni. Az ellentámadásokat kellett volna higgadtabban megoldanunk és akkor egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést. Még azzal az eggyel is nyerhettünk volna, de egy ártalmatlannak tűnő átívelt labdát nem sikerült levédekeznünk. A hozzáállással és a lelkesedéssel maximálisan elégedett vagyok, ezzel tudtuk kompenzálni azt a tudásbeli különbséget, ami a Szeged javára billenthette volna a mérkőzést.Fotók, élő tudósítás, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókÉlő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: