Beharangozó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 698 másodperc.

A dél-keleti rangadó következik 2022. szeptember 4-én (vasárnap) 17:00 órától, hiszen a Szeged vendégeként lépünk pályára a Szent Gellért Fórumban. 

Az egyik olyan párosítás következik vasárnap, amelynek gyakorlatilag nem kell cégér, hiszen egy-egy Szeged – Békéscsaba összecsapásra a szurkolók és a nézők apraja-nagyja megmozdul, elutazik és kilátogat a mérkőzésre. Ezúttal sem lesz ez másképp, hiszen drukkereink előreláthatólag szép számban képviseltetik majd magukat a Szent Gellért Fórumban, amire igen nagy szüksége lesz csapatunknak. Egyes számítások szerint a 45. örökrangadó következik – a statisztikák különbözősége a Szeged nem teljesen egyértelmű múltjából adódnak -, de mivel vannak, akik jobban ismerik nálunk a történelmüket (http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1948), így maradnánk ennél a számnál. Az biztos, hogy a Szentlőrinchez hasonlóan az utóbbi években a Békéscsaba a Szeged mumusának számít, hiszen többször is borsot törtünk a Csongrád-Csanád megyeiek orra alá. Utoljára 2021. december 12-én találkozhattunk velük, amikor 1-2 arányú győzelemmel elhoztuk a három pontot Szegedről. Előtte váltakozó eredményekkel végződtek a meccsek, de szempontunkból mindenképp kiemelendő és lila-fehér szívünket melengető a 2020. december 6-án lejátszott mérkőzés, amikor 4-1 arányban győztünk – bár ez az összecsapás az akkori járvány-helyzet miatt még zárt kapuk mögött zajlott.

A két együttes közös múltja az első osztályú mérleget tekintve kiegyenlített, a másodosztályt szemlélve azonban egyértelmű a lila-fehér fölény, hiszen a számos összecsapásból csupán négy alkalommal született szegedi siker. A jelenlegi szituációt pedig még az is fokozza, hogy a tabella szerint hatpontos mérkőzésről van szó. A Szeged hat forduló után, 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség és 10 bajnoki pont birtokában a 7. helyen, míg a Békéscsaba 2-2-2 győzelem, döntetlen, vereség és 8 pont egyenleggel a táblázat 11. pozícióját foglalja el. Ebből tehát az következik, ha Szegeden győzni tudunk, akkor egészen biztosan megelőzzük őket, ha viszont nem (ne legyen így), akkor duplázódhat a különbség a két csapat között. Az adalékokból, a pillanatnyi helyzetből, na meg az előzményekből következően tehát ismét parázs, hangulatos, valódi futball-mérkőzésre számíthatunk ezen a hétvégén. Mindkét fél döntetlenből érkezik a 7. fordulóba (BFC Siófok – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC 0-0), tehát a motiváció, az akarat, meg persze az oda- vagy éppen visszavágás vágya egészen biztosan minden játékosban megvan.

Mivel az érdeklődés jelentős, így mindenképpen javasoljuk, hogy váltsák meg elővételben a jegyeket, hogy elkerülhessék a tumultust, ezáltal gyorsan bejuthassanak majd a stadionba!

Online jegyvásárlás itt:

https://jegymester.hu/production/740221/szeged-csanad-grosics-akademia-bekescsaba-1912-elore/74000225

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia az előző (2020/2021.) idényben szinte végig harcban állt, illetve esélye volt a feljutásra. Aztán a kényszerű edzőváltás miatt gyakorlatilag néhány forduló alatt elúszott a lehetőség, így maradtak a másodosztályban, ahol 19 győzelem, 9 döntetlen, 10 vereség, valamint az ezekkel együtt járó 66 bajnoki pont birtokában végül a 4. helyen végeztek. A jelenleg már Stevanovic Aleksandar által irányított kék-feketék a felkészülési időszakban igyekeztek úgy felvértezni magukat, hogy adott esetben ismét nekifussanak a szinte lehetetlen küldetésnek, hiszen a cél az első két hely valamelyikének megszerzése, ezáltal a hőn áhított első osztályú tagság kiharcolása. Szakmai stábjukban egyébként – tovább fokozva az esemény pikantériáját – az a Mészáros Márk is helyet kap, aki korábban játékosként, majd edzőként is erősíthette a Békéscsabát. Keretük jelentős mértékben átalakult, bár az előző évi teljesítményük ezt annyira nem indokolta, de tudjuk, hogy a klubok és a játékosok akaratának mindenképpen szinkronba kell kerülnie egy-egy hosszabbításhoz, igazoláshoz – ami jelen esetben valószínűleg jelentős számban nem valósulhatott meg. Érkeztek: Tóth Bence (Vasas), Kovács Gergő (DVSC), Pintér Ádám (DVSC), Gera Norbert (Budapest Honvéd-MFA), Könczey Márk (FTC), Vaits Marcell (NAC Breda), Micsinai Miklós (Budafok), Bíró Bence (MTK), Szakály Dénes (MTK), Szilágyi Zoltán (Vasas), Szatmári Lóránd (Vasas), Sipos Szabolcs (DVSC II.), Beronja Zoran (FK Voždovac), Rédling Kevin (Mezőkövesd), Kundrák Norbert (DVSC). Távoztak: Gréczi Márton, Ódor Máté, Horváth Krisztofer, Csoboth Kevin, Kovács Milán, Debreceni Ákos, Pejovic Danilo és Bencze Márk. Az előzőekből látható, hogy igen veretes kerettel bírnak, ráadásul legutóbbi mérkőzésükből (Siófok – Szeged 1-1) is kiviláglik, hogy kondíció és akarat szempontjából is teljesen rendben vannak, hiszen az előbb említett meccs 83. percében tudtak egyenlíteni és utána is megvoltak a lehetőségeik a győzelemre. Egy biztos, hogy Szegeden csak akkor teremhet számunkra babér, ha kilencven percen keresztül maximális koncentrációval és erőbedobással harcolunk és akkor biztosan sikerrel zárhatjuk a mérkőzést!

A Szeged az idei bajnokság első négy fordulóját idegenben teljesítette – ez tavaszra nyilván némi előnyt jelenthet majd számukra -, hiszen a Szent Gellért Fórum gyepszőnyege nagyobb felújításon esett át és a nagy nyári meleg miatt, a bajnokság kezdetére nem került mérkőzésre alkalmas állapotba. A 2022. augusztus 21-i Dorog elleni mérkőzés, amelyen a vendéglátó csapat 2-0 arányban tudott győzni, volt az első hazai rendezésű meccsük a 2022/2023-as idényben, ami annyit jelent, hogy az új gyepen mi léphetünk majd másodikként pályára.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, veszélyeztetett helyzetben (4 darab sárga cédulája miatt) egyedül Kitl Miklós van továbbra is. Sérültek, betegek mindkét félnél előfordulnak, de a keretek nagy része hadra fogható, úgyhogy mindkét mester megfelelő merítési lehetőséggel bír.

Stevanovic Aleksandar: – Természetesen ez nagy meccs lesz számunkra. Ez lesz a második mérkőzésünk a Szent Gellért Fórumban, remélem sok szurkoló eljön biztatni bennünket! A Békéscsaba kimondottan erős csapat, amely kompaktan védekezik és gyors támadókkal rendelkezik. Nehéz összecsapásra számítok, ugyanakkor a játékosok egész héten jól dolgoztak. Úgy érzem, jó formában vagyunk, hiszünk a sikerben!

Brlázs István Gábor: – Mindenképpen győzelmi céllal utazunk Szegedre, szeretnénk elhozni a három pontot. Tudjuk és tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindenkinek – bár ugyanúgy három pont jár érte -, hiszen sokkal nagyobb presztízs értéke van, mint a többinek. Igyekeztünk feltérképezni ellenfelünket, amely egy igen jól felkészített, jó fizikai állapotban lévő együttes. Kevés gól születik a mérkőzéseiken, fegyelmezetten, agresszíven védekeznek, az átmenetekben jók és a pontrúgásoknál is veszélyesek. Megpróbáltunk erősségeikből és gyengeségeikből is felkészülni és reméljük, hogy eredményesen tudjuk zárni a szegedi túrát. A pontrúgások levédekezését folyamatosan igyekszünk fejleszteni, hiszen elég sok gólt kaptunk ilyen szituációkból – bár sajnos ez nem új keletű probléma -, de minden héten azon dolgozunk, hogy úgy nézzen ki ez a dolog, ahogy annak kell. Látható, hogy ebben a bajnokságban rengeteg gól születik rögzített szituációkból, úgyhogy mind védekezésben, mind támadásban nagyon jól fel kell készülni a témából. Sajnos továbbra is vannak sérültjeink: Czinanó Áron bokaszalag-szakadása miatt hosszabb időre kidőlt, ahogy Korógyi Szabolcs is, de Farkas Márk sem áll még rendelkezésre. Hodonicki Márk és Farkas Botond már jó úton halad a visszatérés felé és beszálltak az edzésekbe, úgyhogy bízunk benne, hogy mihamarabb bevethetők lesznek.

A tabellát jelenleg az MTK (16 pont), Gyirmót (13 pont), Kazincbarcika (12 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Dorog (4 pont), a Mosonmagyaróvár (3 pont) és a Budafok (3 pont) próbál elmozdulni.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Pillók Ádámot akkreditálta a szövetség. Segítőiként Sinkovitz Dánielt és Tőkés Róbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Antal Péter látja el. Az 1986-os születésű sporival 2021, március 14-én, a Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 659 sárga- és 46 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 7. fordulóját szeptember 4-én (vasárnap) 16:00 óratól Soroksár SC – BFC Siófok, Szentlőrinc – Credobus Mosonmagyaróvár, 17:00 órától MTK Budapest – HR-Rent Kozármisleny, Kolorcity Kazincbarcika SC – Aqvital FC Csákvár, PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC, FC Ajka – ETO FC Győr. Tiszakécskei LC – Szombathelyi Haladás, Dorogi FC – Budafoki MTE, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre, valamint szeptember 5-én (hétfő) 20:15 órától Gyirmót FC Győr – DVTK párosításokban rendezik meg.

Azok kedvéért, akik bármilyen okból nem tudnak elutazni Szegedre, a Békéscsaba 1912 Előre élőben közvetíti a helyszínről az összecsapást, az alábbi hivatkozás alatt:

https://youtu.be/jic58Gduz4k

Az előrejelzés szerint Szeged térségében közepesen felhős időjárás várható, elszórtan zápor-zivatar kialakulása is előfordulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont 28 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2022. szeptember 4-én (vasárnap) 19 óra 19 perckor nyugszik.

Ne felejtsék el, hogy második csapatunk 2022. szeptember 4-én (vasárnap) 11:00 órától az FC Hatvan együttesét fogadja a Kórház utcai Stadionban, tehát a hazai rendezésű NB3-as meccs megtekintése után, még kényelmesen átérhetnek Szegedre is!

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/2102/jon-a-derbi

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!