Békéscsaba 1912 Előre II. – FC Hatvan

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 215 másodperc.

NB III. Keleti csoport 2022/2023. 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – FC Hatvan

3-0 (2-0)

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. szeptember 4. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Molnár Alex, Juhász László

Békéscsaba: Tóth Alexander Máriusz, Zahorán Áron, Sipaki Patrik Martin, Sipos Gábor, Pap Szabolcs, Balla Mátyás, Ilyés Tamás, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Varga Tamás Károly. Cserék: Orvos László, Bacsa Krisztián, Csák Albert, Komáromi Csongor, Marik Soma, Rajsli Tamás. Átlagéletkor: 19 év.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Hatvan: Sándor Bence, Sipos József, Bárkányi Arnold, Kitl Krisztián, Karácsony Dávid, Panyi Attila, Tarnóczi Roland, Szabó Bence, Tarjáni Péter Máté, Dinka Kristóf, Labát Krisztofer. Cserék: Cellár Jaroslav, Zsoldos Bendegúz Máté, Szabó Roland, Szanku Kristóf, Fellner Krisztofer Ferenc, Török Norman, Sármány Kristóf. Átlagéletkor: 23 év.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

 Gólszerzők: Varga Tamás Károly (20. perc), Ilyés Tamás (41. perc), Oláh Ákos (87. perc).

 Sárga lapok: Karácsony Dávid (53. perc), Labát Krisztofer (68. perc), Kitl Krisztián (70. perc), Varga Tamás Károly (80. perc).

Megtört a jég és a hetedik fordulóban megszerezte első győzelmét, egyúttal első pontjait a Békéscsaba 1912 Előre második csapata az NB III. Keleti csoportjában. A fiatal lila-fehér együttes a szintén alsóházi Hatvant győzte le okos és érett játékkal.

A hazaiak kezdtek lendületesebben, a Hatvan igyekezett tompítani a csabaiak rohamait, tíz perc játék után azonban felbátorodott és offenzív alakzatot vett fel. Komoly helyzetekig nem jutottak a vendégek, de azért adott munkát a lilák védelmének. Az első komoly lehetőség Ilyés előtt adódott a 19. percben, de emelése a felső lécen csattant. Egy perccel később Varga Tamás elé pattant a labda, aki 13 méterről a rövid felső sarokba bombázott (1-0). A bekapott gól átmenetileg visszavetette a vendégeket, félóra múltán azonban ismét erőre kaptak és több lehetőséget is kidolgoztak, de Ilyés remek egyéni megoldása ismét átsegítette a nehézségen az Előrét. A kapitányi szalagot is viselő támadó a tizenhatos bal csücskéről váratlanul eresztett meg védhetetlen löketet a hosszú felső sarokba (2-0).

A második félidő nagyobb részében a Hatvan próbálta szorosabbá tenni a mérkőzést, de ezáltal sok teret hagyott a gyors csabai támadóknak, akik előtt számos lehetőség adódott, de csak a vége előtt tudtak egyet értékesíteni ezekből Oláh Ákos révén (3-0).

Nagy Sándor: – Régóta vártuk azt az örömöt, ami a csapaton látszott a győzelem után. Az első percektől kezdve irányítottunk, több lehetőségünk is akadt, ám a lényeg, hogy végre nyertünk.

Összességében véve az Előre fegyelmezetten és taktikusabban játszott, mint korábban bármikor, és megérdemelten szerezte meg első pontjait.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1045407713008464

Fotók Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: