Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 312 másodperc.

A másodosztályba visszatérő Kazincbarcika együttesét fogadjuk 2022. augusztus 7-én (vasárnap) 19:00 órától hazai szezonpremieren a békéscsabai Kórház utcai Stadionban.

A papírforma és az előjelek alapján is kimondhatjuk, hogy igen nehéz mérkőzés vár csapatunkra. Talán az egyetlen olyan körülmény, amely némi előnyt biztosíthat számunkra, a hazai pálya és közönségünk lelkesedése, segítsége! Idei első vendégünk a Kolorcity Kazincbarcika SC együttese, amely toronymagasan nyerte az előző idény NB3-as bajnokságának Keleti csoportját, hiszen 32 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség, valamint 101 pont birtokában, 18 egységgel előzték meg a második helyezett DEAC-ot. Ezzel együtt méltó ellenfeleik voltunk a harmadosztályban is, hiszen második együttesünk mindkét alkalommal szoros és igen jó mérkőzést produkált ellenük: 2021. november 28-án Békéscsaba 1912 Előre II. – Kolorcity Kazincbarcika SC 3-3, valamint 2022. május 29-én Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre II. 3-2. Az összesített másodosztályú egymás elleni mérleg is abszolút kiegyenlített, hiszen 11 barcikai győzelem mellett, 10 csabait olvashatunk ki a számokból, míg a fennmaradó 3 alkalommal eldöntetlen maradt az eredmény. Sajnos a Békéscsaba keretében többen sérüléssel, illetve betegséggel küzdenek, így tekintettel a harmadosztályú bajnokság hétvégi szünetére jó eséllyel második csapatunkból akár többen is leülhetnek a kispadra, esetleg szerephez is juthatnak majd. Jó hír azonban, hogy néhány korábbi sérültünk, illetve új igazolásunk bevethetővé vált, így segítségükkel már jóval nagyobb a merítési és variációs lehetősége a szakmai stábnak. Mindent összevetve tehát egyik keretünk sem teljes, így az előttünk álló időszakban nem lesz elegendő csak a következő mérkőzésekre koncentrálni, hanem az esetleges visszatérőket folyamatosan vissza is kell építeni a csapatba.

Hasonlóan érdekes és megjósolhatatlan mérkőzésre számíthatunk ismét, csakúgy mint az első fordulóban a Pécs ellen, amely ugyan vereséggel végződött, de akár alakulhatott volna fordított előjellel is a találkozó. Nyilván a második fordulóra minden csapat és szakvezető már sokkal jobban képbe került és valamilyen szinten látja az erőviszonyokat, abban viszont mindenki biztos lehet, hogy ebben a mezőnyben egyetlen könnyű és előre lefutott mérkőzés sincs. Mindentől függetlenül azonban a Békéscsaba számára hazai pályán csakis a győzelem megszerzése a cél, ennek érdekében pedig rendelkezésre álló játékosaink és a szakmai stáb is mindent elkövet majd.

Ha a PMFC elleni mérkőzés beharangozójában azt írtuk, hogy komplett vérátömlesztésen estek át, akkor gyakorlatilag ugyanez elmondható a Kazincbarcikáról is annyi különbséggel, hogy Varga Attila maradt a vezetőedző. Érkeztek: Csatári Gergő (DVTK – kölcsönbe), Kálnoki-Kis Zsombor (Újpest), Nagy Ákos (DVTK), Kurdics Levente (Szolnok), Takács Tamás (Csákvár), Megyeri Gábor (Budapest Honvéd), Lippai Tibor (Füzesgyarmat), Székely Dávid (DEAC), Arday Dominik (FTC II.), Hleba Tamás (Nyíregyháza), Szekszárdi Tamás (Szolnok). Távoztak: Keményffy Máté, Kréti Gergő, Kristófi Sándor, Márton András, Pinyaskó László, Rjaskó Viktor, Schildkraut Krisztián.

A jelentős mértékű átalakítás ellenére az első fordulóban magabiztosan, 2-0 arányban győzték le a Dorogot, így jelen pillanatban a táblázat negyedik pozíciójából várják a viharsarki túrát. A két gólszerzőjükre, Szemere Balázsra és Ur Lászlóra ezáltal érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni, hiszen ők ketten mindössze nyolc perc alatt döntötték el a meccset. Látható és érezhető tehát, hogy a hét felkészülési mérkőzés, amellyel próbálták újra felvenni a másodosztály ritmusát, jó szolgálatot tett: Kazincbarcika – Csákvár 3-0, Kazincbarcika – Tiszaújváros 3-0, Vasas – Kazincbarcika 2-1, Kazincbarcika – Balassagyarmat 2-2, Kazincbarcika – Mezőkövesd 1-1, DEAC – Kazincbarcika 1-0, Kazincbarcika – DVTK 1-1.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, tehát ebből a szempontból a mestereknek nem kell lerágniuk körmeiket.

Varga Attila: – Fontos volt, hogy jól kezdjük a szezont saját közönségünk előtt hiszen sokat köszönhetünk nekik is. Azt hiszem azt nyújtottuk amit kellett a szezonnyitón. Remek, magabiztos teljesítményt nyújtott a csapat ennek köszönhető a sikeres kezdet. Mindenki tudta és el is végezte a feladatát. A héten a csapat csodálatos munkát végzett, nincs semmilyen hiányérzetem. A Csaba gondolom a vereség után egy dologra gondol: vasárnap nyerni! De mi is ugyan így készülünk. Okosan, taktikusan kell pályára lépnünk.

A Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Szilágyi Norbertet és Tőkés Róbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Norbert látja el. Az 1986-as születésű sporival 2022. május 15-én, a Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 626 sárga- és 65 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 2. fordulóját augusztus 7-én (vasárnap) 17:30 óratól Nyíregyháza Spartacus FC – Szombathelyi Haladás, Aqvital FC Csákvár – BFC Siófok, Credobus Mosonmagyaróvár – FC Ajka, Dorogi FC – Gyirmót FC Győr, Szentlőrinc – MTK Budapest, 19:00 órától HR-Rent Kozármisleny – Tiszakécskei LC, Budafoki MTE – PMFC, Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC, ETO FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, valamint augusztus 8-án (hétfő) 20:15 órától DVTK – Soroksár SC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében derült, szeles nap időjárás várható, a hőmérséklet pedig 33 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2022. augusztus 7-én (vasárnap) 20 óra 10 perckor nyugszik.

A mérkőzésről élőképes közvetítést NEM adunk, szöveges tudósítást viszont weboldalunkon láthatnak, illetve olvashatnak majd:

Élő tudósítás: Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2022-08-06/bekescsaban-folytatjuk

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: