Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 536 másodperc.

Első osztályú ellenféllel szemben folytatódik a MOL Magyar Kupa, hiszen a sorsolás értelmében 2023. február 8-án (szerda) 13:00 órától a Zalaegerszegi TE FC csapatát fogadjuk a Kórház utcában!

Békéscsaba 1912 Előre - ZTE FC

Komolyabbnál komolyabb feladat előtt áll első csapatunk, mert sorozatban egymás után nálunk magasabban jegyzett együttesek ellen szükséges pályára lépnünk és minél jobb eredményt elérnünk. A Kupában amúgy rendre jól szereplünk, elegendő csak a legutóbbi évek néhány nagyszerűen sikerült mérkőzésére emlékeznünk: 2022. február 9. Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr 3-1 vagy 2019. december 4. Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC 2-0. A helyzet viszont most sem egyszerű, mivel következő ellenfelünk a Zalaegerszegi TE FC, amely az OTP Bank Liga bajnoki táblázatán 18 forduló teljesítése után 6 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség, valamint 23 pont birtokában a hatodik helyen áll – ami azért a 12 csapatos bajnokságot szemlélve egyáltalán nem rossz teljesítmény. Azt viszont mindenki tudja és osztálykülönbség ide vagy oda, hogy a Kupában bármi megtörténhet, mert egy meccsen így vagy úgy, de el lehet tüntetni a különbségeket két csapat között. Az is kérdés, hogy a csapatoknak mekkora hét közben is bevethető humán erőforrás áll rendelkezésére, tehát igen nagy jelentősége lehet az eddig kevesebbet szereplő, de bizonyítási lehetőségre vágyó játékosok pályára küldésének és természetesen az általuk mutatott játék minőségének.

Következő ellenfelünk az utóbbi időben nem éppen a legjobb arcát mutatja a bajnokságban, hiszen döntetlen-vereség-döntetlen előzményekkel érkeznek Békéscsabára, ilyen formán utoljára 2022. november 8-án a Kisvárda ellen tudták idegenből elhozni a három pontot (0-3). Idegenbeli mérlegük amúgy a harmadik legjobb az első osztályú mezőnyben és ebből a szempontból csak a Fradi és a Kisvárda előzi meg őket, tehát egészen biztosan nem fognak megijedni saját árnyékuktól. Hozzánk hasonlóan a Kupa idei kiírásának harmadik fordulójában csatlakoztak a mezőnyhöz, amikor Kaposvárt búcsúztatták 0-2 arányban, majd a negyedik felvonásban a Kazincbarcikát múlták felül szintén 0-2-es végeredménnyel. Egy évvel ezelőtt nem sikerült túl jól a kupaszereplésük, mert a negyedik fordulóban a Honvéd ellenében 0-1 arányban kikaptak, így a vártnál gyorsabban búcsúztak a küzdelmektől.

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 1-2 (0-1)

A két mérkőző fél közös bajnoki múltja egyébként igen veretes, hiszen számos alkalommal mértük össze erőinket akár az első, akár a másodosztályban. Az első vonalban 46 alkalomból 17 kék-fehér győzelem mellett, 11 csabai sikert, valamint 18 döntetlen eredményt eleveníthetünk fel. A másodosztályban némileg szorosabb az egyenleg, hiszen 7 egerszegi és 4 békéscsabai győzelmet, valamint 5 döntetlent olvashatunk ki a statisztikából. A döntetlenek száma jelen helyzetben biztosan nem szaporodhat, hiszen amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint. A jegyzőkönyvben sportszervezetenként maximum 12 fő cserejátékos neve szerepeltethető. Pályára lépő cserejátékosok száma sportszervezetenként maximum 5 fő. Egy csapat maximum 3 alkalommal szakíthatja meg a játékot a rendes játékidőben játékos csere miatt. A félidők közötti szünetben, illetve a hosszabbítás előtt és annak félidejében is lehet cserélni, mely nem csökkenti a csapatonkénti 3 játékmegszakítási lehetőséget. Amennyiben a mérkőzés 2 x 15 perces hosszabbítással folytatódik, a csapatok jogosultak az 5 cserejátékoson és a 3 játékmegszakításon kívül további egy cserejátékos (akár kapus is) – azaz a 6. cserejátékos – becserélésére, és további egy játékmegszakításra, függetlenül attól, hogy a rendes játékidőben a csapat felhasználta-e az összes engedélyezett cseréjét és játékmegszakítását.

Utoljára igen régen, az utolsó feljutás szezonjában, 2014. augusztus 16-án 2-0 arányban, szintén hazai körülmények között tudtuk legyőzni a Zalaegerszeget. Legutolsó találkozásunk, 2019. február 10-én (tehát majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt) 1-2 arányú egerszegi győzelemmel végződött. Kupamérkőzésen egyébként még sohasem találkoztunk velük. A hosszú téli szünetben jelentősebb játékosmozgás nem volt a ZTE háza táján, hiszen eddigi teljesítményük nem is indokolta ezt. Távozott: Diego Santos. Érkezett: Balabás Bence.

A Békéscsaba szintén a harmadik fordulóban csatlakozott a sorozathoz és a Szegedi VSE (0-4), valamint a Nagykanizsa (1-4) búcsúztatásával jutott a nyolcaddöntőbe. Színes lapok miatt ezúttal Máris Dominik kényszerül majd a lelátóra, hiszen a SZVSE elleni mérkőzés 86. percében kiállították és a fegyelmi határozat értelmében két mérkőzésre eltiltották a sorozatban. Vendégeink viszont igen fegyelmezetten hozták a két kupameccsüket, hiszen mindössze két sárga cédulát gyűjtöttek a 180 perc alatt, ami egyben azt is jelenti, hogy eltiltottjuk sincs.

Ricardo Moniz: – Tudjuk, hogy a Békéscsaba egy küzdeni tudó csapat és azt is, hogy nincs veszteni valójuk a szerdai találkozón, ezért bátor játékra számítok a hazaiaktól. Minden kupamérkőzés egy döntővel ér fel és minden kupameccs veszélyes lehet, ha nem adjuk a maximumot. Tisztában vagyunk azzal, hogy a legrövidebb utat a nemzetközi porondra a kupa jelenti, ezért fontos számunkra továbbjutás. Mindenki nagyon várja már a szerdai összecsapást.

Brlázs István Gábor: – Természetesen megpróbálunk minden kihozni ebből a mérkőzésből is, tehát egyértelmű cél a továbbjutás. Tudjuk, hogy nagyon jó csapatról van szó, hiszen a Zalaegerszeg egy első osztályú középcsapat, amelynek azért nem sikerült túl jól a tavaszi rajt, ennek ellenére jól összerakott és képességekben is nagyszerű együttes. Hazai pályán játszunk, így az esetleges osztálykülönbséget a lelkesedéssel, valamint szurkolóink segítségével tudjuk kompenzálni! Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a fizikai- és képességbeli hendikepet ki tudjuk küszöbölni.

Lukács Raymond: – Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen egy NB I-es gárdával csapunk össze, de hazai pályán játszunk, ahol mindenki ellen győzelemre törekszünk. A kupameccseknek mindig különleges a hangulata, itt annyira nem számít az osztálykülönbség, hiszen egy meccsen bármi megtörténhet, mi pedig így is, úgy is bárkivel fel tudjuk és akarjuk venni a versenyt. Az elmúlt hétvégén igen jól teljesített a csapat, szerdán pedig hasonlóan jó teljesítményt várok és természetesen mindent meg fogunk próbálni a siker érdekében, mert a cél a továbbjutás!

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 0-3 (0-2)

A MOL Magyar Kupa 2022/2023-as szezonjának 5. fordulóját február 1-én (szerda) 18:00 óratól MTK Budapest – Mezőkövesd-Zsóry FC (0-2),  február 7-én (kedd) 19:00 órától Vasas FC – Budapest Honvéd (2-0), február 8-án (szerda) 13:00 órától Monor – Paksi FC, Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC, Iváncsa KSE – Budafoki MTE, ESMTK – Kisvárda Master Good, 19:00 órától ETO FC Győr – DVSC, valamint február 9-én (csütörtök) 19:00 órától Puskás Akadémia FC – Újpest FC párosításokban rendezik meg.

A MOL Magyar Kupa 6. forduló párosításainak sorsolására 2023. február 9-én (csütörtökön) a Puskás Akadémia FC – Újpest FC mérkőzést követően kb. 21:10 órától (hosszabbítás esetén kb. 21:40 órakor) az M4 Sportcsatorna élő műsorában kerül sor.

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC mérkőzés játékvezetőjeként Rúsz Mártont akkreditálta a szövetség, segítőiként pedig Horváth Róbertet és Punyi Gyulát jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Róbert látja el. Az 1994-es születésű sporival 2022. november 27-én, a Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 272 sárga- és 19 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében derült időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze +4 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. február 8-án (szerdán) 16 óra 56 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozás:

https://molkupa.hu/


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: