Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 252 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreZTE FC

MOL Magyar Kupa 2022/2023.
5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

0-2 (0-0)


Időpont: 2023. február 8. (szerda) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Rúsz Márton

Asszisztensek: Horváth Róbert, Punyi Gyula

Tartalék játékvezető: Nagy Róbert

Békéscsaba: Krnács Richárd, Futó Zsombor, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Albert István, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Hamed Yasin, Szabó Csaba, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Póser Dániel, Kitl Miklós, Ilyés Tamás, Fazekas Lóránt, Farkas Botond Gergő, Zádori Krisztián, Belanka Dávid, Horváth Péter, Talpalló Norbert Lajos.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

ZTE: Demjén Patrik, Lesjak Zoran, Mim Gergely, Manzinga Christy Rodolphe, Szendrei Norbert, Kovács Barnabás, Sankovic Bojan, Csóka Dániel, Mocsi Attila, Gergényi Bence, Ubochioma Meshack Izuchukwu. Cserék: Gyurján Márton, Tajti Tamás, Ikoba Eduvie, Huszti András, Kryvotsiuk Denys, Christopher Philip Baloteli, Safronov Oleksandr, Szalay Szabolcs, Klausz Milán Gábor, Németh Dániel, Papp Csongor.
Vezetőedző: Ricardo Aloysius Frederik Moniz

 Gólszerzők: Ikoba Eduvie (81. perc), Németh Dániel (87. perc).

 Sárga lapok: Mim Gergely (6. perc), Ubochioma Meshack I. (59. perc).

Nézőszám: 380


Mindkét együttes kezdője alaposan kicserélődött a legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest, a csabai alapcsapatból csupán Bora György, Puskás Gábor, Váradi Ádám és Hamed Yasin maradt meg, a zalaiknál a kapus Demjén Patrik, valamint Szendrei Norbert, Gergényi Bence, Csóka Dániel, Bojan Szankovics és Meshack Ubochioma kapott helyet.

Békéscsaba 1912 Előre - ZTE FC 0-2 (0-0)

Fotó: Bencsik Ádám

A zalaiak rögtön a 2. percben gólt, gólokat lőhettek volna, de Szendrei kétszer és egy ízben Mocsi is veszélyeztetett, mindannyiszor Krnácsnak kellett védeni. Továbbra is az NB I-es csapat maradt aktívabb, a hazaiak csak ritkán jutottak el a zalaiak tizenhatosáig. Ha az első félóra végén Manzinga nem kapkodja el a helyzetet, már vezethetett volna a csapata. A szurkolók nem rágták tövig a körmüket, a csabaiak a védekezéssel voltak elfoglalva, így ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosáig, a zalaiak pedig hiába támadtak, a játékrész második felében csak kevés komoly helyzetet dolgoztak ki, azok is kimaradtak.

Szünet után is az élvonalbeli csapat játszott fölényben, de nagyon sokáig még annyi veszélyt sem tudtak teremteni a csabai kapu előtt, mint az első félidőben. A csabaiak láthatóan kontrákra rendezkedtek be, de próbálkozásaikat csírájában fojtották el a „katonazöld” mezben pompázó látogatók. A csabaiak tették a dolgukat, igyekeztek minden vendégtámadást semlegesíteni. Ricardo Moniz, a ZTE holland edzője ugyanakkor kezdett türelmetlenné válni és kétszer is kettőt cserélt.

Jó érzékkel, hiszen a hajrában Szalay passza után előbb Ikoba, majd az egész mérkőzésen jól teljesítő Szendrey passza után Németh Dániel volt eredményes, így az NB I-es csapat három friss emberével négy perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Ricardo Moniz: – Mentálisan nagyon fontos volt ez a győzelem azok után, hogy Debrecenben a kiállításunk után kikaptunk és legutóbb a Mezőkövesd ellen csak döntetlent játszottunk. A presszingelős játékunk nem egyéniségekre épül. Tudtuk, hogy nehéz feltörni a csabaiak védőfalát, pár éve a Ferencvárost is kiejtették a kupából. A nyolcvanegyedik percben megtörtük a jeget. Örülök a továbbjutásnak. 

Brlázs István Gábor: – Próbáltunk nagyon fegyelmezetten, zártan védekezni, mert tudtuk, hogy egy nagyon gyors, fizikálisan is jobb csapat az ellenfél. Az ellentámadásokra sajnos már nem nagyon maradt energiánk, mert felőrölt bennünket a védekezés. Próbáltunk egy-két kontrát vezetni, de nem jutottunk el helyzetig, az ellenfél pedig az egyik lehetőségét gólra váltotta, ekkor kinyíltunk, amit kihasznált az ellenfél, és megérdemelten jutott tovább. Csalódottak vagyunk.

A ZTE megérdemelten lehet ott a legjobb nyolc csapat között, hiszen sokkal aktívabb volt az ellenfél kapuja előtt, a Békéscsaba pedig a 90 perc során egyetlen komoly ziccert sem tudott kidolgozni.


Esemény, információk, jegyzőkönyv:

FotókFacebook eseményMérkőzés információkJegyzőkönyv


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: