Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 244 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

2-0 (1-0)

Időpont: 2014. augusztus 16. (szombat) 17:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Játékvezető: Berger József

Asszisztensek: Varga Gábor ifj., Szvetnyik Bence

Tartalék játékvezető: Karakó Ferenc

Belépőjegy árak: felnőtt 700 HUF, diák/nyugdíjas 500 HUF

Zoran Spisljak: – Elsősorban köszönjük szurkolóinknak, hogy 93 percen keresztül biztatták a csapatot és mellettünk álltak. Nemkülönben köszönöm a csapatomnak ezt a hatalmas sikert – hiszen jól tudjuk, hogy utoljára a 2003/2004-es szezonban sikerült hazai pályán nyernie a Békéscsabának a Zalaegerszeg ellen. Az első félidőben határozottan tudtuk irányítani a játékot, melynek meg is lett az eredménye. A második félidőben kissé átengedtük a területet a vendégeknek és ezt kihasználva sikerült az előnyt növelni. Összességében elégedett vagyok a játékosaimmal, az egész hetes kemény és következes felkészülés meghozta a várt eredményt.

Lőrincz Emil: – Tanulságos mérkőzés volt. Stabil csapatjátékkal készültünk a Békéscsaba ellen. Az első félidőben többször hibáztunk, amit kihasználtak a hazaiak. A szünet után átvettük az irányítást, de nem tudtunk gólt szerezni.

Békéscsaba: Póser Dániel, Bényei Balázs, Balog Zsolt, Juhász György, Király Patrik, Bagi István, Borbély Bálint, Balázs Richárd, Kertész Tamás, Vólent Roland, Szilágyi Péter. Cserék: 65. percben Berki Péter – Szilágyi Péter helyett, 68. percben Prasler Thomas Michel – Balázs Richárd helyett, 89. perc Berki Péter – Szilágyi Péter helyett. Gólszerző: Szilágyi Péter a 10. és a 49. percben.
Vezető edző: Zoran Spisljak.

ZTE: Czirjék Zoltán, Kovács Gergő, Fodor Marcell, Króner Martin, Farkas Norbert, Horváth Attila, Simonfalvi Gábor, Délczeg Gergely, Szőllősi Ferenc, Babati Benjamin, Vittman Ádám. Cserék: 46. perc Melczer Vilmos – Simonfalvi Gábor helyett, 59. perc Bailo Dávid – Vittman Ádám helyett, 79. perc Grbic Denis – Szőllősi Ferenc helyett.
Vezető edző: Lőrincz Emil.

Sárga lap: Bagi az 55., Juhász Gy. a 73., Melczer a 89. percben.

Szögletarány: 4:5 (1:3).

10. perc: a jobbösszekötő helyén a vendégek térfelén Kertész és Farkas N. küzdött a labdáért, amely Szilágyi P. elé pattant, aki kapura húzott, majd 14 méterről a kimozduló kapus mellett a jobb sarokba lőtte a labdát, 1-0.

49. perc: Balázs R. adott középre, Vólent 10 méterről kapura lőtt, Czirjék beleütött a labdába, ami a kapu bal alsó sarka felé vánszorgott, Szilágyi P. berobbant és fél méterről a kapuba lőtt, 2-0.

64. perc: Kertész a 16-oson belül egy vissza csellel becsapta védőjét, aki elhúzta a csatár lábát, 11-es. A büntetőt Vólent végezte el, ám a bal sarokra tartó labdáját Czirjék vetődve kiütötte.

Az első percek tapogatózó játéka után jókor jött az NB I-es rutinnal rendelkező, Szilágyi Péter gólja. Ez megnyugtatta a lila-fehéreket, akik ügyes akciókat vezettek. A középpályán Borbély és Bagi ügyesen szűrte meg a ZTE akcióit, elöl pedig Kertész és Szilágyi P. gyakran okozott veszélyt a vendégek kapujánál.

Fordulás után ismét jó ütemben esett a csabaiak második gólja, ami megfogta a ZTE csapatát. A szünetben az NB I-es múlttal rendelkező támadót, Melczert küldte a pályára Lőrincz Emil, majd egy újabb támadó középpályást, Bialot is beküldte a vendégek mestere. A kihagyott hazai 11-est követően átvette az irányítást a ZTE, de a csabaiak jól védekeztek, így nem tudott gólt elérni a vendégcsapat.

A látottak alapján, a szervezetten védekező és ügyes akciókat vezető Előre sikere teljesen megérdemelt a mezőnyben jól adogató vendégek ellen.

line_purple

line_purple

[nggallery id=3]

line_purple

Jegyzőkönyv

További eredmények

line_purple

Címkék:  , ,