Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 371 másodperc.

A soron következő három mérkőzés talán még a többinél is fontosabb, hiszen egy jó sorozattal akár a középmezőnyig kapaszkodhatnánk. A háromból az első megmérettetés 2023. március 12-én (vasárnap) 14:00 órától következik, amikor a Budafoki MTE együttesét fogadjuk a Kórház utcában.

Békéscsaba 1912 Előre - Budafoki MTE

Sorrendben tehát Budafok, Mosonmagyaróvár és Kozármisleny mérkőzések következnek, melyek elméletben nyerhetők. Természetesen a gyakorlat már teljesen más dolog, de igencsak hasznos lenne háromszor három pontot gyűjteni az előttünk álló három hét folyamán. Van realitása a dolognak, hiszen ebben az évben egyedül az MTK-tól kaptunk ki – ők pedig jelenleg más dimenziót képviselnek -, a további 2 győzelem és 3 döntetlen pedig abszolút bizakodásra adhat okot. Könnyű menetre viszont senki se számítson, hiszen következő ellenfelünk a Budafoki MTE (aki esetleg nem tudná, az MTE rövidítés Műkedvelő Testedző Egyesületet jelent) egyáltalán nem műkedvelésként tekintenek a második ligára, hiszen jelen pillanatban 26 teljesített mérkőzés után, 9 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség, valamint 34 pont birtokában a 10. helyet foglalják el a táblázaton. Azt gondolhatnánk, hogy biztonságban vannak, de ha belegondolunk abba, hogy 12 forduló, így 36 szerezhető pont van még a kalapban, akkor már egészen más a szituáció. Még akkor is, ha a dél-budaiak jól kezdték az új esztendőt és nagyszerű sorozatban is vannak, hiszen két győztes mérkőzésből érkeznek majd Békéscsabára. Vereséget csak két élcsapattól, az MTK-tól (0-1) és a Gyirmóttól (2-1) szenvedtek el, viszont legyőzték a PMFC-t (0-1), a Kazincbarcikát (4-0), a Szentlőrincet (1-2), valamint a Dorogot (1-0). Ja, és nem mellesleg továbbléptek a MOL Magyar Kupában is, hiszen a negyeddöntőben az első osztályú Kisvárdát simázták le 2-0 arányban, így az elődöntőben már “csak” a Vasast kell hazai pályán maguk alá gyűrniük és akkor a Puskás Arénában játszhatják a döntőt. Egy szó mint száz, úgy látszik, hogy a tavaly augusztus végén megtett lépés, amikor Csizmadia Csabát Mátyus János (34-szeres válogatott) váltotta a vezetőedzői pozícióban, igencsak bevált. Az új mester mérlege 9 győzelem, 5 döntetlen, valamint 7 vereség, tehát azt lehet mondani, pozitív az egyenleg. A téli átigazolási időszakban nem a XXII. kerület játékosmozgásaitól volt hangos a szaksajtó, mivel csak minimális változtatásokat hajtottak végre. Érkeztek: Bakti Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönbe) és Vasvári Zoltán (MTK II. – kölcsönbe). Távoztak: Romic Danijel, Varga Donát, valamint Szűcs Zsolt (Putnok – kölcsönbe).

Budafoki MTE - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)

A két mérkőző fél egymás elleni egyenlege sajnálatos módon abszolút budafoki főlényt mutat, hiszen szempontjukból 9 győzelmet, 1 döntetlent, valamint 5 vereséget – azaz békéscsabai győzelmet -, olvashatunk ki a statisztikából. Az is eléggé nyűgös már, hogy 2018. szeptember 30. óta nem tudtuk őket legyőzni, azóta 5 piros-fekete győzelem és egyetlen döntetlen a mérleg. Utoljára 2022. szeptember 11-én találkoztunk velük, amikor Adorján Krisztián 39. percben szerzett góljával 1-0 arányban győztek hazai pályán. Mindent összevetve igencsak ránk férne egy újabb győzelem, főleg a Budafok ellenében, amely talán tovább lendíthetne minket és sokkal, de sokkal közelebb kerülhetnénk célunk eléréséhez.

Mátyus János: Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz helyzetben van ellenfelünk és biztos vagyok benne, hogy minden erejét mozgósítja azért, hogy bennmaradjon. Stabil csapata van a Békéscsabának, ezt tavasszal már többször is bizonyította, ráadásul a Viharsarokba tett látogatás sohasem tartozik az ellenfelek kedvencei közé. Nekünk viszont jelen helyzetünkben csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, valamint arra törekednünk, hogy az utóbbi mérkőzéseken szerzett lendület és a mutatott hozzáállás kitartson. Minden tudásunkra és összpontosításunkra szükségünk lesz vasárnap, semmiképpen nem szeretnénk ugyanis üres kézzel hazatérni Budafokra!

Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Róbertet akkreditálta a szövetség. Segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Rúsz Márton látja el. Az 1978-as születésű sporival 2022. november 27-én, a Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 895 sárga- és 69 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Színes lapok miatt ezúttal egyik csapatban sem lesz eltiltott. Sérültjeink egy része szerencsére újra bevethetővé vált, de az influenzás megbetegedések miatt több labdarúgónknak is ki kell hagynia a fordulót. Régebben sérült játékosaink: Czinanó Antal Áron, Czékus Ádám, Szalai Dániel, Farkas Botond Gergő, Talpalló Norbert Lajos.

tabellát jelenleg a DVTK (58 pont), az MTK (56 pont) és a PMFC (47 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (26 pont), a Dorog (22 pont) és a Kozármisleny (21 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 27. fordulóját március 12-én (vasárnap) 14:00 óratól Kolorcity Kazincbarcika SC – Nyíregyháza Spartacus FC, Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár, Szentlőrinc – HR-Rent Kozármisleny, Dorogi FC – Credobus Mosonmagyaróvár, Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE, 15:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár SC, Tiszakécskei LC – BFC Siófok, FC Ajka – Szombathelyi Haladás, PMFC – ETO FC Győr, valamint március 13-án (hétfő) 19:00 órától MTK Budapest – DVTK párosításokban rendezik meg.

Budafoki MTE - Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (1-0)

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +9 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. március 12-én (vasárnap) 17 óra 45 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozás:

https://budafok1912.hu/hir/ellenfel-les-bekescsaba-1912-elore/


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: