Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 226 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreBudafoki MTE

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
27. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

2-2 (2-0)

Időpont: 2023. március 12. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Rúsz Márton

Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Szabó Csaba, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Farkas Márk, Kitl Miklós, Váradi Ádám, Máris Dominik, Bacsa Krisztián, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Bora György, Zádori Krisztián, Ilyés Tamás, Marik Soma.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Budafok: Gundel-Takács Bence, Margitics Andor, Nándori Botond, Beke Péter, Németh Márió, Adorján Krisztián, Soltész István Zoltán, Jagodics Márk, Kalmár Olivér, Fótyik Dominik, Sós Máté. Cserék: Oroszi István, Horváth András, Györgyi Arthur, Csonka András Mátyás, Kovács Dávid, Horváth Olivér Szabolcs, Vasvári Zoltán, Tischler Patrik, Bakti Balázs, Szöllösi Gergely, Vaszicsku Gergő.
Vezetőedző: Mátyus János

 Gólszerzők: Czékus Ádám (29. és 35. perc), Soltész István Zoltán (68. perc), Beke Péter (78. perc).

 Sárga lapok: Soltész István Zoltán (50. perc), Hamed Yasin (53. perc), Bora György (63. perc) – a jegyzőkönyvben más, helytelen időponttal szerepel, Kovács Dávid (63. perc), Farkas Márk (82. perc), Silva Matos Felipe (84. perc), Györgyi Arthur (87. perc).

 Piros lap: Jagodics Márk (80. perc).

Nézőszám: 670


Kétgólos hátrányból támadt fel a Budafok

A budafokiak léptek fel támadólag, és ha Póser Dániel nem védi bravúrral Jagodics Márk fejesét, az 5. percben már vezethetett is volna. Negyedóra elteltével enyhült a nyomás a csabai kapu előtt, a lila-fehéreknek egy-egy gyors kontrára is futotta, s az egyik végén a villámgyors Czékus Ádám bevette Gundel-Takács Bence kapuját. Kilenc perccel később megduplázta előnyét a Békéscsaba, Czékus második góljához kellett a budafoki kapus kapitális bakija is.

Békéscsaba 1912 Előre - Budafoki MTE 2-2 (2-0)

Fotó: Bencsik Ádám

Nagy akarattal lépett pályára a vendégcsapat a második félidőben, amely több helyzetet is kidolgozott, de csak bő húsz perc elteltével tudta megszerezni a szépítő találatot. Lendületbe jött a Budafok és a remek formában lévő Beke II Péter góljával sikerült kiegyenlítenie. Sajnálhatták a csabaiak, hogy néhány perccel korábban Lukács Raymond a kapu torkában fölé rúgta a labdát.

Mindkét gárda nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, ám maradt a döntetlen, egy meglehetősen paprikás hangulatú mérkőzésen.

Mátyus János: – Tudtuk, hogy a hazaiaknak ez egy élet-halál mérkőzés és megérdemelten szereztek kétgólos előnyt. A szünetben próbáltunk a játékosok fejében rendet tenni, két cserét is végrehajtottunk és a szünet után felül is kerekedtünk a Békéscsabán. Nagyon boldogok vagyunk az egy ponttal, bár ha nincs a kiállítás, lehet, még három is lett volna. Lelkesek voltunk, küzdöttünk és taktikailag is fegyelmezetten játszottunk. A lelkesedésünk sajnos néha átcsapott kakaskodásba, de ez talán még belefér.

Brlázs Gábor: – Kettő–nullás vezetés után meg kell nyerni egy ilyen mérkőzést, amit le is zárhattunk volna, mert több óriási ziccerünk is volt. Kényszerű cserék miatt sajnos meg kellett bontani a csapatot és akik most beszálltak, nem nyújtottak megfelelő teljesítményt és ez két pontunkba került.Fotók, élő tudósítás, információk, esemény,  jegyzőkönyv, tabella:

FotókÉlő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: