Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 277 másodperc.

  nyiregyhaza_150_uj

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 17. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC

3-0 (3-0)

Időpont: 2016. november 20. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím:5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Farkas Ádám

Asszisztensek: Kelemen Attila, Varga Gábor

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Juhász György, Bényei Balázs, Viczián Ádám, Spitzmüller István, Szalai Dániel, Nagy István, Gránicz Patrik. Cserék: Mursits Roland, Takács Péter, Pilán Márkó, Ihrig-Farkas Sebestyén, Birtalan Botond, Urbin Péter, Beszterczei Attila.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Nyíregyháza: Hermány Bence, Holdampf Gergő, Rezes László, Tisza Tibor, Szécsi Márk, Rubus Tamás, Pálinkás Gergő János, Tamási Zsolt, Szokol Zsolt, Máté Péter, Barna Szabolcs. Cserék: Perger Géza Bence, Ur László, Heffler Norbert, Vámos Márk, Kónya Márk, Farkas Márk, Pölöskei Péter.
Vezetőedző: Véber György

Gólok: Gránicz Patrik (15. perc), Nagy István (34. perc), Bagi István (38. perc).

Sárgalap: Máté Péter (37. perc).

Nézőszám: 878

Tizenkilenc másodperc elteltével a vendégek próbálkoztak először, de a hazaiak gyorsan átvették az irányítást. A 12. percben még lesről talált a kapuba Gránicz Patrik, három perccel később már érvényes gólt szerzett a fiatal támadó, miután Spitzmüller hosszú átadása után lőtt pontosan a bal alsóba (1-0). Ezután kiegyenlítettebbé vált a meccs, de újabb gólt a hazaiak szereztek: Nagy István a 34. percben a jobb felső sarokba lőtt (2-0). A mérkőzés a 38. percben dőlt el, amikor Bagi István egy 18 méteres szabadrúgást rúgott a jobb felsőbe (3-0).

A csabai együttes 45 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, így kényelmesebb futballt játszhatott a fordulás után. A vendégek többször próbálkoztak a szépítéssel, de nem tudtak túljárni Ribánszki eszén, aki lehúzta a rolót ezen a meccsen. A csabaiak sikerükkel ugyan maradnak a 6. helyen a forduló után is, de a legyőzött riválissal szemben hét egységre növelték az előnyüket, míg az éllovas Balmazújvároshoz képest már csak négy pont a lemaradásuk. A lila-fehérek jövő héten vasárnap a Dorog otthonában lépnek pályára.

Zoran Spisljak: – A csapat maradéktalanul betartotta a taktikai utasításokat és végig fegyelmezetten játszottunk. Sikerült a helyzeteinket gólra váltani – ezt gyakoroljuk éjt-nappallá téve. Az első félidőben sikerült megtalálnunk a Nyíregyháza gyenge pontjait és ebből sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk. Megmutatta a csapat az igazi erejét, akcióból és pontrugásból is betaláltunk. A vendég csapatnak volt tartása – függetlenül attól, hogy lényegében az első játékrészben eldőlt a mérkőzés – így végig koncentrálnunk kellett.  Meccsről-meccsre készülünk, jövő héten idegenben játszunk – a feladatat továbbra is az, hogy versenyben tartsuk magunkat ebben a kiegyenlített bajnokságban és meglátjuk mire lesz ez elég a végén. Köszönöm szurkolóinknak a fantasztikus hangulatot, végre egy mindenféle szempontból valódi focimeccset tudtunk játszani!

Véber György: – Az első félidő egy érthetetlen blokk volt. Gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból, amit szerettünk volna: sem az agresszív letámadás, sem a gyors lövőpasszos játék. Ettől függetlenül – nagyon kellemetlen ilyet mondani – de három kapuralövésből, háromszor betalált a Békéscsaba. Ez az Ő dícséretük, de mindez azért történhetett, mert tényleg nagyon indiszponáltan jöttünk ki a pályára. A második félidőt nagyjából az ellenfél térfelén töltöttük, de sajnos a lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani – bár ez ilyenkor már így szokott lenni. Azt mondhatom, hogy ezt a meccset magunknak rontottuk el. A többi eredményt egyelőre felesleges nézegetni, hiszen amíg nem tudunk győzni – ennek nincs sok értelme. A hátralévő három mérkőzésen kilenc pontot kell szereznünk, hogy egyáltalán lötávolságban maradhassunk. Fájó vereséget szenvedtünk, de megyünk tovább és végezzük a dolgunkat – reméljük ennél sokkal jobb eredménnyel.

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/328936987473320/