Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 370 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 10. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

2-0 (1-0)

Időpont: 2018. szeptember 30. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Kormányos II. Gábor, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mészáros Márk, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Budafok: Szabó Balázs, Gohér Gergő, Vankó Imre, Vég Bence, Kovács Dávid, Veszelinov Vladimir, Oláh Bálint, Lakatos Csaba, Kercsó Bence István, Khiesz Kornél, Pölöskei Péter. Cserék: Póser Dániel, Margitics Andor, Micsinai Miklós, Nagy Dávid, Boros Gábor, Kirják Henrik, Fekete Máté.
Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Gólszerzők: Viczián Ádám (11. perc), Szatmári István (56. perc).

Sárga lap: Király Patrik (35. perc), Viczián Ádám (38. perc), Szalai Dániel (68. perc), Ribánszki László (68. perc).

Piros lap: Lakatos Csaba (68. perc).

Nézőszám: 627

Szenvedős mérkőzésen, néha paprikás hangulatban, de újra győztünk hazai pályán. A Kórház utcai mérleg hatból hat, a bajnoki egyenleg pedig továbbra is biztosítja számunkra a tabella első helyét.

12. perc: szöglethez jutottak a lila-fehérek. A beívelés után az előrehúzódó Viczián közelről fejelt a fővárosiak hálójába, 1–0.

57. perc: Szatmári kapott egy remek hosszú labdát Hursántól a bal oldalon, kapura tört, majd mintegy 16 méterről a kifutó kapus mellett a hálóba lőtte a labdát, 2–0.

A vendégeknél bemutatkozott a 31 éves, több mint 140 NB I-es mérkőzésen szerepelt baloldali védő, Gohér Gergő, akit a napokban igazoltak. A kellemes vasárnap délutáni időben lendületesen kezdett mindkét együttes. A 12. percben a hazaiak megszerezték a vezetést Viczián találatával. A gól után a csabaiak irányították a játékot, jobbára a budafoki térfélen pattogott a labda. A félidő második felében a vendégek is próbálkoztak, kiegyenlítetté vált a játék. A 41. percben Szatmári lövését védte Szabó kapus, a másik oldalon Szélpál mentett szögletre Kovács Dávid lövése után.

A második félidő elején Szélpál Norbert megsérült, helyére Nagy Sándor állt be. Az 57. percben növelte előnyét a Békéscsaba Szatmári révén. A fővárosiak is próbálkoztak, az 59. percben az előrehúzódó Gohér ballal lőtt, a labda a kapufán csattant. Három perccel később egy beadás után Vankó ollózó mozdulattal lőtt a békéscsabai kapu mellé. A 68. percben Szalai és Lakatos a félpályánál ütközött, a játékvezető a csabai védőnek sárga lapot mutatott fel, míg a budafoki labdarúgót kiállította. A folytatásban az emberelőnyben lévő lila-fehérek tartották a labdát, és magabiztosan őrizték az előnyt, miközben több csere is történt.

Boér Gábor: – A terveink között szerepelt, hogy minél hamarabb vezetést szerezzünk. Nyilván minden csapatnak ez a hasznos, de mi úgy szeretjük elkezdeni a mérkőzéseket, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült most is, úgyhogy nagyon örülök az újabb három pontnak. Azt ígértem nyáron, hogy jobb hazai mérleget produkálunk majd, de megmondom őszintén erre én sem számítottam. Nagy örömömre szolgál, hogy a srácok ilyen mentalitással és hozzáállással örvendeztetik meg a közönséget. Úgy gondolom egyébként, hogy eddig ez volt a legszenvedősebb meccsünk és most nem játszottunk jól. Viszont ha egy csapat így is győzni tud, akkor az valamilyen szinten mutatja az együttes erejét. A jövőben pedig egyre erősebb nyomás lesz rajtunk, de próbáljuk majd levenni ezt a játékosok válláról – nem szabad, hogy ez befolyásoljon minket. Az a lényeg, hogy továbbra is nagyon koncentráltan és pontosan, odafigyelve kell elvégezni a napi munkát, annak az eredménye pedig ki fog jönni a mérkőzéseken.

Vitelki Zoltán: − Legelőször szeretnék gratulálni Boér Gabi kollégámnak, aki egy acélos csapatot rakott össze – fiatalok, lendületben vannak és motiváltak. Ami az én együttesemet illeti, egy kicsit gyámoltalanul kezdtük a meccset és borzasztó lélektani pontokon kaptuk a gólokat – bár azt hozzátenném, hogy az első gól előtt a játékvezető sípszavára kellett volna elvégezni a pontrúgást, de ez nem így történt. Ebből lett a szöglet, amiből gólt kaptunk – ez természetesen nem magyarázkodás, de a futballhoz azért hozzátartozik. Az első félidő második részében már próbáltunk bátrabban focizni, többet is birtokoltuk a labdát és a második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy megmutatjuk mit tudunk. Alakult is a dolog és az embernek már az volt az érzése a pálya szélén, hogy bármikor benne van az egyenlítés, akkor kaptuk a második találatot. Még ez sem roppantotta össze a csapatot, csak megint volt egy buta szabálytalanság, amiből emberhátrányba kerültünk, onnan pedig már nagyon nehéz volt a szituáció. Tovább kell lépnünk, dolgozni kell keményen és szerdán meg kell vernünk a következő ellenfelet.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2023296907755778/

line_purple