Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 327 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 8. forduló

Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (1-0)

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. szeptember 11. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Budafoki MTE Sporttelep

Cím: 1222 Budapest, Promontor u. 89.

Játékvezető: Rúsz Márton

Asszisztensek: Berényi Ákos, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Budafok: Gundel-Takács Bence, Romic Danijel, Csonka András Mátyás, Horváth Olivér Szabolcs, Németh Márió, Takács Ronald, Adorján Krisztián, Tischler Patrik, Jagodics Márk, Oláh Bálint, Varga Donát. Cserék: Oroszi István, Margitics Andor, Nándori Botond, Györgyi Arthur, Beke Péter, Kovács Dávid, Horgosi Donát, Szűcs Zsolt, Soltész István Zoltán, Kalmár Olivér, Sós Máté, Vaszicsku Gergő. Átlagéletkor: 25 év.
Vezetőedző: Mátyus János

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Váradi Ádám, Máris Dominik, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Hamed Yasin, Puskás Gábor Sándor, Talpalló Norbert Lajos  Cserék: Krnács Richárd, Lukács Raymond Barna, Marik Soma, Fülöp István Sándor, Hodonicki Márk, Czékus Ádám, Szabó Csaba, Szalai Dániel. Átlagéletkor: 24 év.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerző: Adorján Krisztián (39. perc).

Sárga lapok: Váradi Ádám (16. perc), Romic Danijel (25. perc), Mikló Roland (29. perc), Szalai Dániel (81. perc), Fazekas Lóránt (84. perc), Czékus Ádám (92. perc), Beke Péter (91. és 93. perc) – kiállítva, Kovács Dávid (94. perc).

A labdarúgó NB II 8. fordulójában a sereghajtó budafokiak az első félidő hajrájában szerzett találattal első győzelmüket aratták a 2022–23-as pontvadászatban, a békéscsabaiak pedig ötödik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek.

Fotó: Török Attila

Nagyon belekezdtek a még győzelem nélkül álló budafokiak, az első negyedórában három veszélyes helyzetet is kidolgoztak a csabaiak kapuja előtt, mindhárom alkalommal Németh Márió lőhetett volna gólt, de mindannyiszor hibázott. Korán, már a 24. percben változtatni kellett Brlázs Gábornak, mivel Albert István megsérült, helyére Szabó Csaba állt be.

A csabaiaknál Yasin Hamed volt a legveszélyesebb, a 28. percben leadott lövése kevéssel ugyan, de elkerülte a budafoki kaput. A hazaiak nagy elánnal játszottak és két újabb nagy helyzet után a 39. percben góllá érett a fölényük, a jól helyezkedő Adorján Krisztián fejesét ugyanis már nem tudta hárítani Bukrán (1-0). A szünetig nem változott az eredmény, egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A térfélcsere utáni percekben is többet pattogott a labda a csabai tizenhatos környékén. A hazaiak előtt két lehetőség is adódott, ám ezek kimaradtak. Próbálkozott az Előre is, de Puskás lövése célt tévesztett. Brlázs Gábor hármat is cserélt a félidő derekán, azonban egyelőre ez sem hozott változást az eredményben.

A hajrához közeledve a csabai legénység gyakorlatilag kapujuk elé szegezte budafokiakat, de helyzeteket nem sikerült kialakítania. Az utolsó percekben a csabaiak trénere pályára küldte a nyáron érkező, korábban Diósgyőrött is megforduló, sérüléséből felépülő Fülöp Istvánt is, ám ő sem tudott segíteni csapatának, a budafokiak megnyerték a mérkőzést.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben fölénk nőtt az ellenfél és hátrányba kerültünk. A szünet után nagyjából rendeztük a sorainkat, de nem volt bennünk átütőerő, a mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult. Igazán nagy helyzetet talán egyet tudtunk kidolgozni, ezért megérdemelt nyert az ellenfél.

Mátyus János: – Nehéz szituációban vettük át a csapatot, gyakorlatilag beestünk az öltözőbe és bár mindent megtettünk az első héten, a Szentlőrinc elleni találkozón még történt egy-két előre nem látható dolog. Dorogon már én is többet vártam a fiúktól és igaz, hogy nem kaptunk ki, de ahogyan korábban is fogalmaztam, támadásban nem hoztuk azt a szintet, amit szerettünk volna. A Békéscsaba elleni összecsapást viszont szinte tökéletes edzésmunka után várhattuk, semmi sem zavarta meg a felkészülésünket a héten. Ennek megfelelően remek szellemben és harci kedvvel kezdtük a találkozót, már az első percben kialakítottunk egy ziccert, ami bár sajnos még kimaradt, nem szegte kedvünket. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült a pályán, ennek eredménye lett a szünet előtti vezető találat. Félidőben végre pozitív hangulatban beszélhettük át a feladatokat, próbáltunk néhány taktikai igazítást eszközölni, amelyek sikerültek is. Kevésbé voltunk kezdeményezőek, ám a védekezésünk ezúttal is tökéletesen stabil volt és elöl is megvoltak a helyzeteink, hogy lezárjuk a mérkőzést. Bár újabb gólt végül nem szereztünk, összességében úgy érzem, teljesen megérdemeltük a győzelmet, amely nekem és a klubnak is rendkívül fontos mérföldkő volt a szezonban.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2983874611909713

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: