Beharangozó: Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 562 másodperc.

Összességében 14. Csákvár – Békéscsaba összecsapás következik 2022. október 16-án (vasárnap) 13:00 órától a Merkantil Bank NB II Liga 12. fordulójában.

A bajnokság harmadához közeledve ismét sűrűsödik a Békéscsaba 1912 Előre programja, hiszen hét nap alatt háromszor is pályára lép csapatunk. Első állomás a kétnapos túrával egybekötött Csákvár, majd kedden ismét elutazik csapatunk, hiszen október 19-én (szerdán) Nagykanizsán mérkőzünk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, végül a Nyíregyháza elleni hazai bajnoki zárja a sort október 22-én (szombaton), amely nap egyébként klubunk alapításának 110. évfordulója is egyben. A két hosszú út, valamint a mérkőzések közötti igen kevés idő miatt igencsak számít majd, hogy mennyire tudjuk a regenerációs programot végrehajtani, nagy jelentősége lesz a humán erőforrások optimális beosztásának, az eddig sérült játékosok esetleges visszatérésének és nyilván olyan labdarúgók is lehetőséghez juthatnak majd, akik eddig kevesebbet szerepeltek.

Következő ellenfelünk az Aqvital FC Csákvár négy pozícióval és öt bajnoki ponttal előttünk jár (15. hely és 14 pont), ráadásul hazai körülmények között léphet majd pályára vasárnap, de az előzményektől függetlenül bízunk benne, hogy folytatódhat az utóbbi évek ellenük felmutatott határozott és eredményes játékunk, így sikerül elhoznunk Fejér megyéből a három pontot. Erre bizony hatalmas szükségünk lenne, hiszen a legrosszabb forgatókönyv szerint, akár a táblázat végére is kerülhetünk, amennyiben a Dorog győzni tud Nyíregyházán, mi pedig egyetlen pontot sem szerzünk. A csákváriak sem lesznek restek – ebben biztosak lehetünk -, hiszen a táblázat középső része igen szoros: a 6. és 16. pozíciók között mindössze 3 pont a különbség (három 16 pontos, valamint öt 15 pontos csapat van), így egy-egy győzelemmel adott esetben hatalmasat lehet ugrani a tabellán.

A két mérkőző fél egymás elleni mérlegét nézve békéscsabai fölényt olvashatunk ki a statisztikákból, hiszen 5-5 győzelem és döntetlen mellett, csak háromszor maradtunk alul a sárga-kékekkel szemben. Legutóbb 2022. március 20-án 1-1-es döntetlennel végződött a két együttes mérkőzése, ugyanakkor 2019. október 27-én kaptunk ki tőlük utoljára 1-0 arányban. A legnagyobb arányú győzelmünket 2017. szeptember 27-én könyvelhettük el, amikor idegenben, 0-6 arányban hagytuk helyben őket. Ne legyünk telhetetlenek, bár egy hasonló eredmény után egészen biztosan mindenki csettintene, egy aprócska egygólos győzelemmel is simán kiegyeznénk. Szerencsére a több mint 380 perces gólcsend megtört a DVTK ellen és a mérkőzés egy-egy szakaszában már az Előréhez méltó teljesítményt is láthattunk, az azonban biztos, hogy még annál is sokkal többre lesz szükség a győzelem megszerzésére. Szinte érthetetlen, hogy az ellenfelektől függetlenül bizonyos időszakokban parádés teljesítményre vagyunk képesek, máskor pedig szinte tanácstalanul keringünk a pályán és gyakorlatilag épkézláb átadást, akciót sem tudunk végrehajtani?! Mindez számunkra annyit jelent, hogy a potenciál megvan mindenkiben, tudunk jól focizni és gólt is szerezni, akkor pedig miért nem lehet ezt a teljesítményt és produktumot kilencven percre nyújtani?! Fejben dől el, vagy hol? Mitől függ ez és miért nem megy úgy, ahogy kellene? Nyilván összetett a kérdés, sok apróság áll össze egy kerek egésszé, már amennyiben sikerül mindent a helyére tenni. Sajnos eddig úgy látszik, hogy valamiért nem. De, bízzunk benne, hogy a negatív spirál végére érünk és kimászunk a gödörből! Csak így lehet, másra nem is akarunk gondolni!

Következő vendéglátóink átlagosnak mondható teljesítménnyel indították a szezont, hiszen három döntetlen eredmény mellett, csak egyszer tudtak győzni, viszont ez azt is jelentette, hogy egészen az 5. fordulóig nem találtak legyőzőre. Az eddig összegyűjtött három győzelmük azonban bravúrosnak mondható: Csákvár – Siófok 1-0, MTK Budapest – Csákvár 1-4, valamint Csákvár – Szentlőrinc 2-1. Az is kiolvasható az eredményhalmazból, hogy a Pécsen kívül csak nekik van öt döntetlen eredményük, mindenki másnak kevesebb, így a számokból is látható a biztonsági játék jellege és eredménye. Kapott gólok szempontjából is igen jól állnak, hiszen tizenegy forduló alatt mindössze tizenkét alkalommal tudták bevenni kapujukat, ezáltal a kapott gólok szerinti táblázat 15. helyén állnak a mezőnyben, ami védelmüket dicséri. Egy szó mint száz, stabil védelem és otthon mindenképpen eredményes, bajnoki pontokban is realizálódott játék jellemzi őket, így egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a csákvári mérkőzés – bár gyakorlatilag elmondható, hogy ebben a bajnokságban minden meccs szinte élet-halál harc.

A Fejér megyeiek nyáron igyekeztek megerősíteni keretüket, hogy a tavalyi igen necces eredmény még egyszer ne fordulhasson elő. A 2021/2022-es idény utolsó előtti (37.) fordulójában még a 16. pozícióban álltak és akár ki is eshettek volna a másodosztályból, ha az utolsó felvonás számukra kedvezőtlenül alakul. Mivel a 38. játéknapon 1-0 arányban legyőzték az Ajkát, így végül a 12. helyen végeztek, amely azonban jó részben a szerencsének volt köszönhető. Érkeztek: Murka Benedek (Ajka), Hornyák Marcell (DVTK), Gazdag Vajk (Puskás Akadémia), Alaxai Áron (Puskás Akadémia), Fejős Áron (Szekszárd), Janyickij Kirilo (Puskás Akadémia), Kocsis Dominik (Puskás Akadémia), Gruber Zsombor (Puskás Akadémia). Keretükből ismerős lehet számunkra Vaskó Tamás, aki korábban Békéscsabán is szerepelt.

Az előttünk álló meccs egyébként centenáriummal is bírhat abban az esetben, ha Máris Dominik pályára lép, hiszen ez lehetne lila-fehér színekben kereken a 100. mérkőzése. Ha így lesz, akkor ehhez előre is szívből gratulálunk és hálásan köszönjük az eddigieket is! Szélvészgyors támadónk 2010 óta játszik Békéscsabán, 2018. augusztus 12-én lépett pályára először az első csapatban a Cegléd ellen, és eddig összesen 10 gólt szerzett felnőtt mérkőzéseken a Liláknak!

Színes lapok miatt a Csákvár keretéből Mészáros Dávid kénytelen majd kihagyni a Békéscsaba elleni bajnokit, hiszen a Dorog elleni, előző mérkőzés második percében kiállították. A Békéscsabánál nincs eltiltott játékos, némi finomságra azonban Kitl Miklós és Mikló Roland kényszerül majd, hiszen 4-4 sárga cédulájukkal továbbra is veszélyeztetett helyzetben vannak. A 11. forduló jelentős vérveszteséggel járt vendéglátónk számára, hiszen a kiállítás mellett Fejős Áront, Hornyák Marcellt, valamint Karacs Dánielt is le kellett cserélniük sérülések miatt. Kérdés, hogy ezek mennyire súlyosak és befolyásolják-e a Békéscsaba ellen hadba küldött csapat összeállítását? A hírek szerint a korábban megsérült Kártik Bálint viszont már bevetésre kész állapotban várja a mérkőzést.

Az Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Móri Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Mohos Milánt és Szabó Dánielt jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Farkas Tibor látja el. Az 1981-es születésű sporival 2022. április 10-én, a Kecskeméti TE – Békéscsaba 1912 Előre 4-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 582 sárga- és 23 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A tabellát jelenleg a PMFC (23 pont), DVTK (21 pont), MTK (20 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Kozármisleny (10 pont), a Békéscsaba (9 pont) és a Dorog (7 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 12. fordulóját október 15-én (szombaton) 13:00 óratól Nyíregyháza Spartacus FC – Dorogi FC, 17:00 órától ETO FC Győr – Szentlőrinc, október 16-án (vasárnap) 13:00 órától Soroksár SC – Kolorcity Kazincbarcika SE, Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre, 15:00 órától DVTK – Budafoki MTE, 17:00 órától FC Ajka – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Tiszakécskei LC – PMFC, BFC Siófok – Gyirmót FC Győr, HR-Rent Kozármisleny – Credobus Mosonmagyaróvár, valamint 20:00 órától Szombathelyi Haladás – MTK Budapest párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Csákvár térségében gyengén felhős időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 Celsius fok körül alakulhat, viszont köd is előfordulhat. A Nap 2022. október 16-án (vasárnap) 17 óra 55 perckor nyugszik.

A mérkőzésről rendelkezésre áll majd élőképes közvetítés is az alábbi elérhetőség alatt:
https://youtu.be/YnGAvSWPWzM

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: