Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 10. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

0-6 (0-3)

Időpont: 2017. szeptember 24. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 14.

Játékvezető: Böcskei Balázs

Asszisztensek: Hofbauer Roland, Bede Tamás

Tartalék játékvezető: Molnár Attila

Csákvár: Markek Tamás, Fényes Szabolcs, Kovács Gábor, Nyilasi Bálint, Papp Máté, Máté János, Molnár Tibor, Bokros Szilárd, Gajda Márkó Gábor, Galambos Ádám, Tar Zsolt. Cserék: Major Barnabás, Rétyi Tamás, Kiprich Dávid József, Daróczi Zoltán, Jelena Richárd, Sejben Viktor, Polonkai Attila.
Vezetőedző: Szijjártó István

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Gránicz Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Eszlátyi István, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Szélpál Norbert (35. perc), Gránicz Patrik (38. perc), Mészáros Márk (43. perc), Szatmári István (55. perc), Birtalan Botond (78. és 84. perc).

line_purple

Szegény embert az ág is húzza, ahogy a mondás tartja, nem elég hogy a Csákvár az utolsó helyről várta a viharsarkiak vendégjátékát, ráadásként vírusos fertőzés és sérülések is nehezítették Szijjártó István dolgát a keret meghatározásakor. Egy csapatjáték már csak ilyen és a körülményektől függetlenül is le kell játszani egy-egy mérkőzést.

Az első negyedóra különösebb esemény nélkül telt, az előzmények ismeretében nem rontottunk ész nélkül a sárgáknak. A hatodik percben Máté János előtt adódott lehetőség, de a csabai védők a tizenhatos közelében megállították. Ezt követően szállítószalagon érkeztek a vendég helyzetek: a 14. percben Nagy István szöglete kanyarodott veszélyesen, egy perccel később Gránicz csavart a léc fölé, a 18. percben Birtalan előtt adódott hatalmas lehetőség. A 22. percben ismét Birtalan helyzetfelismerése okozott gondot a csákvári térfélen, hiszen a kapujától eltávolodó Markek kapus szinte felkínálta a távoli átemelés lehetőségét. Két perccel később Mészáros bólintott tíz méterről a csakvári porta fölé. Ribánszki kapusnak a 25. percig kellett várnia az első munkalehetőségre, amikor Nyilasi lövését védte. Ezután a nagy kedvvel játszó Birtalan és Szatmári összjátékának köszönhetően veszélyeztetett ismét az Előre. A 35. percben – a mai fociban oly lényeges pontrúgások, ismét beváltották a hozzájuk fűzött reményeket -, amikor Gránicz a bal oldali szögletzászló közeléből tekert a csákvári kapu elé, Szélpál pedig a Magyar Kupában szerzett gólja után, megszerezte idei első bajnoki találatát is, amikor mintegy három lépésről bólintott a csákvári hálóba: 0-1. Néhány perccel később Gránicz kapott remek kiugratást a jobbösszekötő helyén, éles szögből kapura lőtt, a labda pedig Markek kapuson ugyan lelassult, de így is a jobb alsó sarokban kötött ki: 0-2. A 41. percben megpróbált gyorsan válaszolni a vendéglátó, Galambos huszonkét-méteres ballábas lövését Ribánszki bravúrral tolta a léc fölé. A 43. percben Nagy István remekül tette Gránicz elé a labdát a jobb oldalon, aki az alapvonalról pontosan lőtt középre, érkezett Mészáros Márk és mindenkit megelőzve a hosszú sarokra pörgetett: 0-3.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első véget ért. Az 51. percben Mészáros a bal oldali oldalvonal mellől a nagy lendülettel érkező Gránicz elé gurította a labdát, aki kettőt tolt rajta, majd nagy erővel a bal alsó sarok mellé lőtt. Az 55. percben egy gyors békéscsabai támadás végén Szatmári elé került a labda, aki a tizenegyespontról higgadtan emelt a bal felsőbe. Az újabb békéscsabai találatra reagálnia kellett Szijjártó mesternek, így az 56. percben Nyilasi helyett Polonkait küldte pályára. A biztos előny birtokában a 61. percben Gyurján és Szalai is lehetőséget kapott Boér Gábortól, akik Grániczot és Mészárost váltották – mindketten megtették dolgukat és már a jövő hétre előre gondolva kicsit többet pihenhetnek. A 64. percben Viczián Ádám a jobbösszekötő helyéről, tizenhat méterről a jobb kapufára emelte a labdát. Két perc múlva Galambos a tizenhatos bal sarkánál csinált egy cselt befelé, majd megcélozta a jobb alsó sarkot, Ribánszki bravúrral szögletre tenyerelt. A 67. percben Szatmári a bal oldali alapvonalról pontosan gurított vissza, Birtalan nyolcméteres lövését Markek bravúrral hárította. A 72. percben újabb hazai csere: Papp Máté helyén Daróczi léphetett pályára. A 74. percben Gyurján kényszerítőzött Birtalannal, a visszakapott labdát a balösszekötő helyéről, 10 méterről kapura lőtte, Markek vetődve hárított. A 78. percben Gyurján húzott el a bal oldalon, pontosan középre lőtt labdáját Birtalan átvette, majd senkitől sem zavartatva nyolc méterről a kapu közepébe lőtt: 0-5. A 80. percben Vicziánt helyett, Király Patrik kapott még tíz percnyi játéklehetőséget. A csákváriak teljesen szétestek, így aztán menetrendszerűen érkezett az újabb gól. A 84. percben Szatmári tizenhat-méteres lövését Markek még bravúrral kiütötte, de érkezett Birtalan és három lépésről a hosszú sarokba lőtt: 0-6. A 85. percben Máté lépett ki a csabai védők közül, átemelte a labdát a kivetődő Ribánszki fölött, de Szélpál a gólvonalra bevetődve még menteni tudott.

Az eredmény már a hosszabbításban sem változott, de így két helyet előrelépve, a Gyirmótot is megelőzve zárkóztunk az élvonalhoz és már az ötödik helyen áll az Előre.

Boér Gábor: – Úgy gondolom, hogy nem azzal kell foglalkozni, hogy ki hiányzott vagy játszott az ellenfélnél, hiszen nekünk is vannak hiányzóink, soha nem szoktam erre fogni egy-egy eredményt. Mindig van egy csapat az öltözőben és továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy a Csákvár egy jó együttes és biztos vagyok benne, hogy ki fognak kecmeregni a gödörből. Történelmi győzelmet arattunk – hiszen Csákvárról még sohasem vittünk el pontot -, de kétség sem férhetett ahhoz, hogy a mai napon ki fogja a három pontot megszerezni. Az elejétől fogva magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, rengeteg helyzetet, lehetőséget dolgoztunk ki. Nyilván 0-0-nál még egy picit zártabban védekeztek a hazaiak és nehezebben tudtuk ezt feltörni, de utána már gyönyörű akciókat alakítottunk ki és parádés gólokat szereztünk. Kiemelném, hogy a hat gól mellett rengeteg lehetőségünk volt, örülök hogy végre kinyílt a gólzsák és a mutatott játékkal is maximálisan elégedett voltam. Bízom benne, hogy ez a teljesítmény nem csak egy hétre szól és végre el tudunk indulni a számunkra kijelölt úton. Védekezésben is nagyon zártak voltunk, le a kalappal a srácok előtt, mert iszonyúan sokat dolgoztak azért, hogy egy bravúros eredmény születhessen. Nagyon kellett már az önbizalmuknak egy kiütéses győzelem! Szurkolóinknak pedig külön köszönöm, hogy ilyen távolra is elkísérték a csapatot, bízom benne hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térhetnek haza.

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/513761782292871

line_purple