Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd-MFA II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 420 másodperc.

A Budapest Honvéd-MFA II. csapata ellen folytatjuk a tavaszi programot, hiszen 2024. április 7-én (vasárnap) 16:00 órától a bajnokság 23. fordulójában látjuk vendégül a fővárosiakat.

Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd-MFA II.

Fogynak a fordulók, ezáltal a szerezhető pontok is, de első csapatunk továbbra is hozza a kötelezőnek mondható mérkőzéseket, így huszonkét lejátszott mérkőzés után magabiztosan, hét pont előny birtokában vezetjük a táblázatot. Közvetlen riválisunk az EMSTK sem szeretne lemaradni, így hozzánk hasonló tavaszi mérleget produkált eddig (4 győzelem és 1 döntetlen), de amíg mi nem hibázunk több fordulón keresztül – erre nem kerülhet sor -, addig esélyük sincs az első hely megszerzésére. Az előttünk álló mérkőzéssel együtt nyolc felvonás maradt, ezáltal 24 szerezhető pont van a kalapban. Jó eséllyel a harmadik helyen álló Körösladány (41 pont), valamint a negyedik pozíciót elfoglaló Hódmezővásárhely (szintén 41 pont) már kiszállt a versenyfutásból, hiszen hozzánk képest 18 egység hátrányban vannak. A lényeg továbbra is az, hogy koncentrálva, türelmesen futballozva tegyük a dolgunkat, ahogy eddig is – akkor pedig nem lehet probléma és simán nyerhetjük a bajnokságot. Amíg a Dél-Keleti csoport simábbnak tűnik, addig Észak-Keleten a Kisvárda II. pontszámban (46) már beérte az első helyen álló Putnokot, így bármi lehetséges lenne, ha az első osztályból nem esne ki első csapatuk. Mivel egy klub két csapatot nem indíthat ugyanabban a ligában, így második csapatuk semmiképpen sem juthat fel – tehát el kell engedniük ezt a vonalat. Észak-Nyugaton is kacifántos a helyzet, hiszen gyakorlatilag az első négy helyen álló (matematikailag pedig még a kilencedik pozíciót elfoglaló) csapatoknak is lehet beleszólása a bajnoki cím megszerzésébe. Jelenleg az a szituáció, hogy a Tatabánya 47 pont birtokában a második helyen álló, 46 pontos Veszprém előtt vezeti a tabellát. Dél-Nyugaton a matek szerint még a hatodik helyen álló Ferenváros II. csapata előtt is megvan a lehetőség, bár a valóságban az Iváncsa (58 pont) és a Szentlőrinc (56 pont) harcolhat a bajnoki címért, illetve az osztályozó eléréséért.

Következő vendégünk a Budapest Honvéd második együttese jelenleg a kiesés elkerüléséért harcol, hiszen 6 győzelem, 4 döntetlen, 12 vereség, valamint 22 pont birtokában a 12. helyen áll, ami egyáltalán nem adhat túl sok biztonságot. Győzelem esetén – reméljük nem így lesz – akár előzhetnének is a táblázaton és biztosabb pozícióba kerülhetnének, újabb vereség után viszont a Kecskemét II. maga mögé utasíthatja, de akár a Füzesgyarmat is befoghatja őket – azaz meleg a pite. Számunkra természetesen csak és kizárólag a győzelem elfogadható, bár pont egy-egy ilyen meccs szokott nyűgös lenni, hiszen az ESMTK dolgát is megnehezítették legutóbb (1-2). A statisztika is mellettünk áll, mert a kis Honvéd csak egyszer, 2012. május 26-án tudott győzni ellenünk (2-0). Első csapatként 4 másodosztályú meccset is felidézhetünk, melyekből háromszor mi, az előbb említett egyetlen alkalommal pedig a piros-feketék szerezték meg a három pontokat. Első csapatként a harmadosztályban szempontunkból két győzelem, valamint egy döntetlen a mérleg. Második csapatként pedig két békéscsabai győzelmet olvashatunk ki az adatokból. Utoljára a 8. fordulóban, 2023. szeptember 24-én találkoztunk velük a fővárosban, amikor 1-5 arányú csabai győzelemnek örülhettünk.

Az összeállításokat befolyásolhatja első csapatuk visszajátszóinak száma, bár pont egy időben a mi mérkőzésünkkel fogadják majd a Bozsik Arénában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét. Jó eséllyel NB2-es csapatuk élvez prioritást, hiszen a második ligában elfoglalt jelenlegi 12. helyezésük nem teljesen megfelelő. Csupán négy egységnyire vannak a már kiesést jelentő vonal felett, és amennyiben az első csapatuk is a harmadik vonalba kényszerülne, az lenne aztán hatalmas gond. A Békéscsabánál kisebb-nagyobb sérüléseken kívül Bora György színes lapok miatti eltiltása nehezítheti a keret összeállítását, de mindentől függetlenül minőségben és mennyiségben a rendelkezésre álló játékosaink is meg tudják oldani a feladatot. Vendégeink keretében érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Haragos Viktor Józsefnek és Simon Benedeknek, hiszen mindketten 8-8 találattal járultak hozzá csapatuk boldogulásához. Érdekes, hogy idegenben jobban szerepelnek, mint otthon – a képzeletbeli táblázat nyolcadik helyén állnak, sőt a félidei eredmények alapján vendégségben ugyanez a mutatójuk.

Csató Sándor: – Egy korosztályos válogatottakat is soraiban tudó, fiatal csapat lesz az ellenfelünk, melyben mindig benne van a veszély. Szervezettek, taktikailag is felkészültek, még tanulják a felnőtt focit, ám meccsről-meccsre rutinosabbak. Az őszi fővárosi találkozón sima győzelmet arattunk ellenük, most is hasonló teljesítményt és eredményt várunk. Hozzászoktunk már, hogy mindig vannak apróbb nehézségeink, sérülések betegségek miatt, mindez azonban nem szabad, hogy hátráltasson bennünket. Bora György öt sárga lapja miatt fog hiányozni, a tartós sérültjeink viszont szépen haladnak a visszatérés felé. Szabó Csaba a kettes csapatban már szóhoz jutott, de van még lemaradása, Fazekas Lóránt pedig a futások mellett immár labdás edzéseket is végez gyógytornász segítségével.

A Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd-MFA II. mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Attila Lászlót, segítőiként Bán Kristóf Patrikot és Csákó Patrikot akkreditálta a szövetség. Az 1998-as születésű sporival 2023. augusztus 13-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Pénzügyőr 2-1 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 384 sárga- és 28 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 23. fordulóját 2024. április 7-én (vasárnap) 11:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Martfűi LSE, Vasas FC II. – Kecskeméti TE 1911 II., 16:00 órától Szolnoki MÁV FC – BKV Előre, ESMTK – Meton-FC Dabas SE, Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd-MFA II., Körösladányi MSK – Füzesgyarmati SK, Hódmezővásárhelyi FC – Monor SE, valamint Ceglédi VSE – Pénzügyőr SE párosításokban rendezik meg.

Ötvenkilenc bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Kecskemét II. (13.), Füzesgyarmat (14.), a Szeged II. (15.), valamint a Cegléd (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében derül idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +26 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. április 7-én (vasárnap) 19 óra 23 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: