Békéscsaba 1912 Előre – Pénzügyőr SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 414 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőrePénzügyőr SE

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Pénzügyőr SE

2-1 (0-1)


Időpont: 2023. augusztus 13. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Attila László

Asszisztensek: Tőkés Róbert, Bán Kristóf Patrik

Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Mihály Bálint, Pintér Norbert, Zvara Levente Mátyás, Vólent Roland, Kóródi Nándor, Geiger Norbert Attila, Fazekas Lóránt, Albert István, Bora György. Cserék: Krnács Richárd, Komáromi Csongor, Kuzma Hunor Álmos, Zádori Krisztián, Sármány Kristóf, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs. Átlagéletkor: 25 év.
Vezetőedző: Csató Sándor

Pénzügyőr: Steer Bence, Balázs Bálint József, Stoiacovici Dávid Tibor, Farkas Balázs Zoltán, Biró Ákos, Bene Marcell, Tóth Dávid, Tóth Kristóf, Simon Krisztián Zoltán, Gajda Márkó Gábor, Labát Krisztofer. Cserék: Puskás Bence, Kiss Dávid, Urbin Martin, Molnár Milán, Varga Örs, Bartos Norbert, Karacs Roland, Megyeri Márk, Nagy Barnabás. Átlagéletkor: 24 év.
Vezetőedző: Lászka Balázs

 Gólszerzők: Labát Krisztofer (24. perc), Sármány Kristóf (92. perc), Albert István (95. perc).

 Sárga lapok: Vólent Roland (16.  és 95. perc) – kiállítva, Bene Marcell (30. perc), Simon Krisztián Zoltán (31. perc), Albert István (44. perc), Futó Zsombor (57. perc), Labát Krisztofer (79. perc), Steer Bence (95. perc), Láza János (95. perc).

Nézőszám: 510


Megtartotta veretlenségi sorozatát a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjában, miután a Pénzügyőr csapatát is legyőzte hazai pályán. Ugyan a fővárosi zöld-fehérek az első félidőben egy 30 méteres szabadrúgásból megszerezték a vezetést, Csató Sándor neveltjei nem adták fel és a második félidő hajrájában megfordították a találkozót.

Békéscsaba 1912 Előre - Pénzügyőr SE 2-1 (0-1)

A mérkőzés első helyzetét a hagyományos lila-fehér felszerelésben pályára lépő Békéscsaba alakította ki a 10. percben, amikor Geiger Norbert cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Steer Bence azonban bravúrral hárított. A 12. percben Pintér Norbert lőtt távolról, de nem találta el a kaput. A Békéscsaba a mélységi indítások mellett igyekezett a széleken is megbontani a vendégek védelmét, a 15. percben Futó Zsombor bal oldali beadását öklözte el a támadók elől a Pénzügyőr kapusa. A 17. percben Vólent Roland szabálytalankodott az ellenfél tizenhatosán belül, így megkapta első sárga lapját, ami később meg is bosszulta magát. A 23. percben 30 méterre az Előre kapujától szabadrúgáshoz jutott a vendég együttes. Labát Krisztofer jól helyezett, lövése védhetetlenül, akadály nélkül talált utat a jobb felső sarokba, amivel megszerezte a vezetést csapatának (0-1). A 28. percben Geiger bal oldali beadását Pintér fejelte a kapu közepének irányába, Steer magabiztosan fogta a labdát. A 31. percben ismét brillírozott a vendég hálóőr, Pintér 10 méteres lövését szedte ki a bal alsó sarokból. A Pénzügyőr a 42. percben közel volt előnyének megduplázásához, két próbálkozást is Pósernek kellett hatástalanítania. A csapatok 1-0-ás vendég vezetéssel mentek szünetre.

Csató Sándor az első félidőben látottak alapján nem lehetett elégedett a helyzetkihasználással, ráadásul hármas cserére szánta el magát, hiszen Zvara Levente, Kóródi Nándor és Mihály Bálint helyére Sármány Kristóf, Mikló Roland érkezett. A túloldalon Lászka Balázsnak nem volt oka változtatni. A második félidőt a pasaréti együttes kezdte jobban, ismét közel állt előnye növeléséhez: az 51. percben Tóth Dávid lövését védte Póser, majd a kipattanót Gajda Márkó közelről fölé lőtte. A csabai cserék jól szálltak be, hiszen a széleken felgyorsult az együttes, azonban nagy helyzetekig nem jutott. A 73. percben Geiger célozta meg a bal felső sarkot, azonban nem találta el a kaput, majd egy perccel később Pintér lőtt mellé. Csató mester az utolsó két cseréjét is kihasználta, Váradi Ádámot és Ilyés Tamást is beküldte Futó Zsombor és Vólent Roland helyére. A vendég edző is igyekezett változtatni a fáradó, sok esetben taktikai szabálytalanságot elkövető és visszahúzódó csapatán, így még a hajrá előtt kihasználta öt cserelehetőségét. Karacs Roland, Molnár Milán, Kiss Dávid, Megyeri Milán és Nagy Barnabás is értékes játékperceket kapott.

A hajrában jöttek a csabai lehetőségek. A 88. percben Pintér szabadrúgása megpattant a sorfalon, majd a szögletből berúgott labdát Sármány csúsztatta kapura, de a kísérlete mellé szállt. A támadó a rendes játékidő hosszabbításában már nem hibázott, a 92. percben Sármány Kristóf fejjel egyenlített Geiger bal oldali beadása után (1-1). A drámai fordulat a végére maradt, a csereként beszálló Komáromi Csongor futott el a jobb oldalon, beadására Albert István érkezett, aki az ötösről a kapuba fejelt, ezzel eldöntve a mérkőzést csapata javára (2-1). A gólöröm közben a már lecserélt, egyébként is sárga lapos Vólent Roland beszaladt a pályára, amely megmozdulás sárga helyett ezúttal már piros lapot ért.

A Békéscsaba a bajnokságban jelenleg a második a helyen áll, miután a szintén hibátlan mérleggel rendelkező Dabasnak jobb a gólkülönbsége.

Lászka Balázs: – Alaposan felkészültünk a Békéscsaba játékából, ezért számítottunk rá, hogy hazai pályán dominál majd. Az első félidőben hellyel-közzel sikerült kontrollálnunk a mérkőzést, a kapusunknak volt két nagy védése is. Egy gyönyörű szabadrúgásgól után vonulhattunk szünetre, ami plusz erőt adott a játékosoknak. Számítottunk arra, hogy a Békéscsaba mindent egy lapra feltéve rohamoz majd. Sajnálom a játékosaimat, hogy a vége így alakult. Nem mondom, hogy igazságos a vereség, de egy jó csapat nyert ma.

Csató Sándor: – Szerettük volna, ha simább ez a mérkőzés, de a Pénzügyőr nagyon jól játszott és a kapusuk ma egy nagyon jó napot fogott ki, a szabadrúgásuk pedig nagyon jól volt helyezve. Az első félidőben három helyzetünket is védte, talán tompábbak is voltunk. A szünetben éreztem a feszültséget a csapaton, de kértem a játékosokat, hogy nyugodjanak meg, mert jönnek majd a helyzetek, csak koncentráljanak a befejezésekre. Számítottunk arra, hogy a beadások után majd hibáznak, szerencsére a végén sikerült kétszer betalálni.Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.