Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 29. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

1-1 (1-1)

A MÉRKŐZÉS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NÉLKÜL IS MEGTEKINTHETŐ!

Időpont: 2022. március 20. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Szilágyi Norbert, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Winter Dániel, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Máris Dominik, Király Patrik, Fazekas Lóránt, Sipos Gábor, Albert István, Tóth Dániel, Hodonicki Márk, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Farkas Márk, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Varga Szabolcs.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Csákvár: Auerbach Martin, Karacs Dániel, Mim Gergely, Kártik Bálint József, Mészáros Dávid, Körmendi Kevin, Major Gergő György, Vaskó Tamás, Derekas Zoltán, Komáromi György, Molnár Rajmund. Cserék: Zelizi Patrik, Koval Viktor, Tamás Nándor Károly, Makrai Gábor, Ominger Gergő, Torvund Alexander, Dulló Martin, Hosszú Zétény, Baracskai Roland.
Vezetőedző: Mónos Tamás

 Gólszerzők: Molnár Rajmund (6. perc), Lukács Raymond (10. perc).

 Sárga lapok: Hodonicki Márk (41. perc), Lukács Raymond Barna (45. és 51. perc – kiállítva), Mészáros Dávid (48. perc), Király Patrik (70. perc), Fazekas Lóránt (82. perc), Szabó Péter (92. perc).

Nézőszám: 520

A mérkőzés első helyzetét a lila-fehérben pályára lépő Békéscsaba 1912 Előre alakította ki az 5. percben, amikor Tóth Dániel gurított Váradi Ádám elé, aki 10 méterről jobb lábbal lőtt, de a Auerbach Martin védett. A vendégek az első lehetőségükből megszerezték a vezetést: Komáromi György jobb oldali szöglete után, Molnár Rajmund talált közelről a bal alsó sarokba, 0–1. A hazaiak gyorsan szerették volna visszaállítani a döntetlent, egy támadás után Major Gergő volt szabálytalan Lukács Raymonddal szemben, amiért Szilágyi Sándor játékvezető büntetőt ítélt. A sértett magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel egalizálva az eredményt, 1–1. A Csákvár a bekapott gól után átvette a mérkőzés irányítását, így a 12. percben közel állt az újabb találathoz, azonban Komáromi lövését Winter Dániel lábbal védte. A 18. percben Molnár lőtt kapura, a labdát Winter a mezőnybe ütötte. A 19. percben Vaskó Tamás fejelt centikkel kapu mellé. A 21. percben Hodonicki Márk lemaradt emberéről, azonban a kapusnak sikerült mentenie a támadó elől. A 39. percben Derekas Zoltán lőtt távolról, Winter ezúttal is védett. A 42. percben Mészáros Dávid lőtt kapásból, próbálkozása centikkel ment el a bal kapufa mellett. A félidő végén Lukács kapott sárgát színészkedésért, ami később döntőnek bizonyult.

Fotó: Imre György

A második játékrész rosszul kezdődött a Békéscsabának, miután az 52. percben Lukács Raymond második sárga céduláját is begyűjtötte, így a játékvezető kiállította. Egy órányi játék után újabb lehetőséghez jutott a Csákvár: egy kapura irányuló lövésbe Kártik Bálint tette bele a lábát, ami így a bal felső sarok felé szállt, azonban Winter óriási bravúrral védett. A 64. percben Derekas lövése elakadt a kapusban. Egy perccel később ismét Winter volt főszereben, miután hatalmas védéssel hárította Komáromi közeli lövését. A 75. percben Komáromi beadása után Kártik került ziccerbe, de mellé fejelte a labdát. A rendes játékidő leteltekor a vendégek megkapták az utolsó esélyüket a mérkőzés megnyerésére, de Winteren Komáromi távoli szabadrúgása sem fogott ki, így nem változott az eredmény. A mérkőzés után a Békéscsaba maradt a 14. pozícióban 34 ponttal, míg a Csákvár visszacsúszott a 19. helyre.

Összességében elmondható, hogy az influenzaszerű megbetegedésektől megtizedelt Békéscsaba és az életéért harcoló Csákvár csatája igazságos döntetlent hozott. Nyilván sokak szerint illett volna megnyerni a mérkőzést, ami valamilyen szinten igaz is, ettől függetlenül érdemes egy kicsit belegondolni helyzetünkbe, hiszen a számos hiányzó mellett, több olyan játékosunk is volt, akik gyakorlatilag betegen léptek pályára. A rengeteg színes lap pedig sajnos tovább kurtítja keretünket, hiszen Lukács Raymond, Szabó Péter és Király Patrik is kénytelen lesz kihagyni a Vasas elleni következő mérkőzést.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/643637283395936

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: