Beharangozó: BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 342 másodperc.

Összességében a 42. Siófok – Békéscsaba találkozó következik 2022. november 9-én (szerdán) 13:00 órától a Balaton fővárosában.

A Merkantil Bank Liga 16. fordulóját, a 2022. november 20-án (vasárnap) 20:15 órától megrendezésre kerülő Magyarország – Görögország válogatott felkészülési mérkőzés miatt bonyolítják szerdán.

Csapatunk az előző forduló Haladás elleni mérkőzésén (2-2) gyakorlatilag az utolsó percben tudott pontot menteni, amely a mérkőzés egészét nézve inkább számunkra hízelgő. A szerzett egy pont igen fontos lehet még a végelszámolásnál, azonban ezzel jelen helyzetünkben nem tudtunk elmozdulni a kiesés veszélyét magában hordozó pozícióból. A folytatásban idegenben kell helytállnunk olyan szituációban, amikor ismét nem mi vagyunk az esélyesebbek, már amennyiben a pillanatnyi helyzetet tekintjük. Ha azonban a két csapat egymás elleni mérlegét vizsgáljuk, akkor a statisztika szerint felénk billen a képzeletbeli mérleg nyelve, hiszen a siófokiak csak négyszer, míg az Előre tizenegyszer tudott győzni ebben az osztályban, a fennmaradó két alkalommal pedig döntetlen eredmény született. Közeledve a bajnokság feléhez, tizenöt teljesített forduló után, a sárga-kékek nyolc pozícióval (10. hely) és kilenc ponttal (22 pont) előttünk járnak, ráadásul két győzelemből érkeznek (Dorog – Siófok 1-2, Siófok – Szentlőrinc 2-1). Az sem elhanyagolható tényező, hogy nagyon úgy néz ki, hogy amint meglátjuk a Békéscsaba vége táblát, elfelejtünk focizni, mivel idegenben utoljára augusztus 14-én, a Gyirmót ellen tudtunk bravúros győzelmet (0-1) szerezni. De, egyszer minden rossznak vége szakad és bár ismét hosszú, kétnapos túra elé nézünk olyan helyzetben, amikor továbbra is győzelmi kényszerben vagyunk, össze kell szednünk magunkat és félre kell tenni mindenféle zavaró, negatív körülményt! Akárhogy is, de győznünk kell, mindegy milyen módon, de iszonyúan szükségünk lenne a három pontra, amellyel szerencsés esetben akár el is mozdulhatnánk az osztályozót jelentő 18. helyről.

Következő ellenfelünk továbbra is stabil középcsapat benyomását nyújtja és igen jól, sőt bravúros eredménnyel kezdték a bajnokságot (Siófok – DVTK 1-0). Azóta váltakozó sikerrel és eredményekkel folydogál számukra a liga, veszélyben egyáltalán nincsenek, a 6 győzelem, 4 döntetlen, valamint 5 vereség mérleggel 22 bajnoki pontot gyűjtöttek eddig, ami a 10. pozícióra elegendő. Hazai pályán, különösebb feszültségektől mentesen, játszhatják ami tudnak, hiszen jelen pillanatban inkább nekünk van további vesztenivalónk. Az előző 2021/2022-es idényben az 5. helyen végeztek, amely mindenképpen megsüvegelendő, így aztán továbbra is az első tíz hely valamelyikének megszerzése maradt a fő cél számukra. Utoljára 2022. április 6-án Békéscsabán találkoztunk a Siófokkal, amikor 4-1 arányú csabai győzelem született. Győzelmet viszont csak 2021. május 2-án tudtak elérni ellenünk, amikor 1-0 arányban sikerült otthon tartaniuk a három pontot. A MOL Magyar Kupa a 4. fordulóban véget ért számukra, mert az ESMTK bravúros teljesítményével, 3-1 arányú simának nevezhető győzelemmel kiejtette őket. Hazai körülmények között viszont igen stabilak (4 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség), a 2022/2023-as idényben csak a Gyirmót tudta legyőzni őket (1-3). Hatékonyságukat jól tükrözi gólarányuk is, láthatóan igen kevés gólt (17) szereztek, azokat viszont megfelelő időben. A mínusz hármas gólkülönbséggel a mezőny második felébe kényszerülnek, ami azt jelenti, hogy lehet nekik gólt lőni, ehhez viszont az adódó lehetőségeket kíméletlenül ki kell majd használnunk. Ezzel párhuzamosan pedig nyilván stabil védekezésre és a koncentráció folyamatos fenntartására lesz szükség, hiszen egy-egy rövidzárlat vagy hiba nem jelenthet semmi jót számunkra. A szituációt nehezítheti, hogy Szalai Dániel kipontozta magát, mert összegyűlt öt sárga cédulája miatt itthon kell maradnia. A vendéglátó csapatnál viszont nem lesz eltiltott.

Keretüket tekintve ismerős lehet számunkra Polényi Gábor és Winter Dániel neve is, akik korábban Békéscsabán is szerepeltek. Érkeztek: Major Gergő György (Csákvár), Nyári Patrik (III. ker. TVE), Pataki Zoltán (Törökszentmiklós), Debreceni Ákos (Szeged), Winter Dániel (Békéscsaba), Dénes Csanád Vilmos (MOL Fehérvár FC II.), Vágó Gábor Richárd (MOL Fehérvár FC II.), Girsik Áron Róbert (Dorog), Kovács Dániel (Móri SE), Kulifay Ádám (Siófoki Bányász SE), Eördögh András (Budapest Honvéd), Nagy-Kolozsvári Dániel (Eger), Kenyó András Bálint (Siófoki Bányász SE). Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni ügyeletes gólfelelősükre Horváth Péterre, aki öt alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Színes lapok szempontjából továbbra is veszélyeztetett helyzetben van Lukács Raymond, Máris Dominik, Mikló Roland és Váradi Ádám is, mindannyian 4-4 sárga lappal rendelkeznek. Albert eltiltása lejárt, úgyhogy a Siófok ellen már pályára léphet, amennyiben a szakmai stáb is szükségét érzi.

A BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Gaál Ákost akkreditálta a szövetség. Segítőiként Horváth Zoltánt és Kulman Tamást jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Papp Ádám látja el. Az 1989-es születésű sporival 2022. április 24-én, a PMFC – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 486 sárga- és 27 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A találkozót élőben (live stream) közvetítjük a helyszínről hivatalos YouTube csatornánkon az MTVA engedélyével, az alábbi elérhetőségen:

https://youtu.be/yTFaFpFgGXg

A tabellát jelenleg a DVTK (31 pont), a PMFC (31 pont), az MTK (27 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (13 pont), a Kozármisleny (11 pont) és a Dorog (10 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 16. fordulóját november 9-én (szerda) 13:00 óratól Soroksár SC – Dorogi FC, BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre, Nyíregyháza Spartacus FC – HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár – DVTK, 16:00 órától FC Ajka – MTK Budapest, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – Budafoki MTE, ETO FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár, 17:30 órától Kolorcity Kazincbarcika SC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 18:00 órától PMFC – Gyirmót FC Győr, valamint Tiszakécskei LC – Szentlőrinc párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Siófok térségében erősen felhős, ködös időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. november 9-én (szerda) 16 óra 16 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: