Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Meton-FC Dabas SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 502 másodperc.

Továbbra is hibátlan mérleg birtokában várhatjuk a Dél-Keleti csoport 9. fordulóját, amelyben 2023. szeptember 30-án (szombaton) 15:00 órától a Dabas csapatát fogadjuk a Kórház utcai Stadionban.

Békéscsaba 1912 Előre - Meton-FC Dabas SE

Majdnem hat és fél év telik el azóta, hogy tétmérkőzésen találkozhattunk a Pest vármegyeiekkel, hiszen utoljára 2017. április 21-én második csapatunk mérkőzött velük utoljára. Még egy gondolat erejéig visszakanyarodva a bevezető mondatunkra elmondható, hogy jelenleg a komplett harmadosztályú mezőnyt figyelembe véve, mi vagyunk az egyetlen hibátlan csapat, azaz a lejátszott nyolc fordulóból az összes mérkőzést sikerült megnyernünk, ezáltal a maximális 24 bajnoki pontot begyűjtve, magabiztosan vezetjük a tabellát. Két csapat van még, amelyek egyszer botlottak, azaz hét győzelmük mellett becsúszott egy-egy döntetlen is: a Szentlőrinc és az Iváncsa. Az összes többi csoportban, az összes többi csapatnak van már veresége is, úgyhogy a Békéscsaba jelenleg egyedülálló módon jó úton halad a bajnoki címet, valamint a visszajutást tekintve is. Persze a szkeptikusok legyinthetnek, hogy ez a legkönnyebb csoport, meg aztán ez csak harmadosztály. Igen, nyilván nekik is igazuk lehet valamilyen szinten, természetesen a helyén kell kezelni a szituációt és nem szabad, hogy a szerénytelenség a további teljesítmény kárára menjen. De, nyolcból-nyolcat nyerni egymás után, bármilyen osztályban megsüvegelendő teljesítmény és bízunk benne, hogy a sorozatnak még nincs vége! Hiszen ismét olyan csapat érkezik, amelyet a közös múlt alapján szinte egyértelmű módon le kellene győznünk. Nem lebecsülve a dabasiak teljesítményét a meccstörténelem, az előzmények szerint és az aktuális formát tekintve is mi lennénk az esélyesebbek. Persze azt is tudjuk, hogy a labdarúgásban nincs előre lefutott meccs, nincs abszolút biztos eredmény és vannak olyan mérkőzések amelyek nyögvenyelősen sikerülnek. Reméljük az előttünk álló összecsapás nem ilyen lesz és sima hazai győzelemnek örvendezhetünk ismét!

A piros-fehérek négy győzelemmel indították a szezont, tehát hozzánk hasonlóan igen jól kezdtek. A folytatásban viszont már akadtak problémáik, meggyűlt a bajuk a Honvéd második csapatával (0-4), a BKV Előrével (1-1), majd legutóbb beleszaladtak egy tisztességes zakóba is Dabas – ESMTK 0-6. Mindez azt is jelenti, hogy porszem kerülhetett a gépezetbe és ezáltal két forduló óta nyeretlenek, de ennek ellenére 5 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, valamint 16 pont birtokában az ötödik helyet birtokolják. A viharsarki fellépés sem nekik kedvez, hiszen a két csapat közös múltjára visszatekintve összességében lila-fehér fölényt olvashatunk ki a számokból. Jelen esetben egyben vizsgáltuk első- és második csapatunk a Dabassal szemben eddig lejátszott mérkőzéseit, hiszen hol a harmad-, hol pedig a másodosztályban mérkőztünk velük. Összességében kilenc alkalommal mérhettünk össze erőinket, melyekből öt alkalommal mi kerültünk ki győztesen, háromszor következő vendégeink tudták megszerezni a három pontokat, egy alkalommal pedig döntetlen maradt az eredmény. A Pest vármegyeiek számára több szempontból is fontos lehet a békéscsabai vendégjáték, hiszen jelenleg három 16 pontos csapat van a mezőnyben, így egyáltalán nem mindegy, hogy tudnak-e előzni vagy lemaradásuk már pontokban is realizálódik. Szintén lényeges lenne számukra a negatív sorozatból való kilábalás, bár úgy véljük, ehhez azért nekünk is lesz néhány szavunk.

Mivel a 2022/2023-as idényben a Közép-csoport 16. pozíciójában végeztek, így éppen csak elkerülték a kiesést, kénytelenek voltak megerősíteni keretünket, ezért a nyári átigazolási szezon inkább az érkezőkről szólt, hiszen Csóri László (Zsámbéki SK), Mayer Máté (Kaposvár), Erhardt Dominik (Monor), Molnár Bence (Budafok), Kristóf Márk Patrik (FTC), Forrai Zoltán (Budafok), Józsa Marcell Ádám (Eger), Kiss Ákos (Nyíregyháza), Csóri Balázs (Aramis SE), valamint Kotroczó Péter (Kozármisleny) is Dabasra igazolt. Távozott: Zsuppán Donát.

Mindenképpen említésre méltó és a kezdés előtt meg is lepjük majd Bora Györgyöt, aki a Honvéd II. ellen lépett századik alkalommal lila-fehér mezben bajnoki mérkőzésen pályára. Hűségét, munkáját és teljesítményét ezúton is köszönjük és sok-sok lila-fehér sikert kívánunk a folytatásban is!

Színes lap miatt ezúttal Rédling Kevin kénytelen lesz kihagyni a Dabas elleni mérkőzést, hiszen az előző fordulóban piros lapot kapott – tehetségét jó eséllyel a Vármegyei I. osztályú meccsen kamatoztathatja majd. Vendégeink keretét nem sújtják hasonló szankciók, tehát gyakorlatilag teljes létszámban érkezhetnek majd Békéscsabára. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Lettner Lóránt Lászlónak, aki már hatszor tudott betalálni az ellenfelek kapujába. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy az előbb említett dabasi játékos és Vólent Roland is a Dél-Keleti csoport góllövő listájának élmezőnyében foglal helyet, hiszen a második helyen jelenleg hármas holtverseny alakult ki. A két gólkirályi címre hajtó játékos szereplése, ilyen módon külön pikantériát is adhat az összecsapásnak. A sérülteket tekintve Czinanó Antal, Pap Szabolcs és Szabó Csaba már hosszabb ideje sérültek és visszatérésükre még várni kell, sajnos Fazekas Lóránt sem tud segíteni már ebben a szezonban, Pintér is fájdalmakra panaszkodott, többen pedig még nincsenek százszázalékos állapotban, hiszen kisebb sérülésekkel küzdenek az utolsó két mérkőzés folyományaként, így keretünk korántsem teljes, de azoknak akik rendelkezésre állnak és lehetőséget kapnak, így is meg kell oldaniuk a feladatot.

Csató Sándor: – Aktuális ellenfelünk soraiban egyaránt akadnak magasabb szintet megjárt rutinos játékosok, illetve akadémista fiatalok. Győrben dolgoztunk együtt az edző kollégával, nem téveszt meg bennünket az utóbbi hetek mérsékeltebb szereplése. Biztosra veszem, hogy ellenünk százszázalékos hozzáállással lépnek majd pályára, éppen ezért komolyan kell vennünk őket. Nálunk Fazekas műtétre vár, a többiek egészségesek és rendelkezésre állnak. Végre kialakult az a versenyhelyzet, amire kezdettől vágytunk, mindeninek keményen meg kell küzdenie a csapatba kerülésért. Természetesen három pont megszerzése a célunk, szeretnénk gólokat lőni és magabiztos győzelmet aratni.

Békéscsaba 1912 Előre – Meton-FC Dabas SE mérkőzés játékvezetőjeként Takács Ákost, segítőiként Dobos Dávidot és Benkő Róbertet akkreditálta a szövetség. Az 1997-es születésű sporival 2022. augusztus 3-án, a Aqua-General Hajdúszoboszló – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 518 sárga- és 23 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 9. fordulóját szeptember 30-án (szombat) 11:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Budapest Honvéd-MFA II., 15:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – Meton-FC Dabas SE, október 1-én (vasárnap) 11:00 órától Vasas FC II. – Füzesgyarmati SK, 15:00 órától Körösladányi MSK – Martfűi LSE, ESMTK – BKV Előre, Ceglédi VSE – Monor SE, Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti TE 1911 II., valamint Szolnoki MÁV FC – Pénzügyőr SE párosításokban rendezik meg.

Amint azt korábban is említettük: jelenleg a Békéscsaba 1912 Előre 24 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Szeged II. (14.), a Cegléd (15.), valamint a Kecskemét II. (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében hidegfront érkezése valószínűsíthető, zivatar és erős szél is várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +26 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. szeptember 30-án (szombaton) 18 óra 27 perckor nyugszik.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=pfsHUbbwKkI

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: