FC Dabas – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 574 másodperc.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 32. forduló

FC Dabas – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-0 (0-0)

Időpont: 2017. április 21. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: FC Dabas Sporttelep

Cím: 2371 Dabas, Pálya u. 1.

Játékvezető: Kátai Gábor

Asszisztensek: Kulcsár Dániel, Pipicz Norbert

FC Dabas: Scheilinger György, Eördögh Levente, Sárközi Norbert, Makrai László, Tóth Márton, Dabasi Károly, Csordás Simon Tibor, Surányi Zoltán Roland, Erős Ronald, Karacs Roland, Kiss Viktor. Cserék: Török Krisztián Ferenc, Huszti Ádám, Komoróczi Kristóf, Kállai Norbert, Körmöczy Szebasztián, Zsolnai Róbert, Takács Kornél.
Vezetőedző: Erős Károly

Békéscsaba: Baráth Bence, Babinyecz Balázs, Spitzmüller István, Balog Zsolt, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Oláh László Dávid, Láza Dévald Márk, Zahorán Balázs, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin. Cserék: Czinanó Antal Áron, Vozár Dávid, Mácsai László, Kun László Dávid, Bozsó Milán, Ilyés Tamás, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerző: Surányi Zoltán Roland (50. perc).

Sárgalapok: Kmetykó Kevin (62. perc), Sárközi Norbert (83. perc), Kálmán Szilárd (91. perc).

Úgyszólván egyetlen kapura lövéssel tartotta otthonában a három pontot a Dabas az Előre csapatával szemben, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 32. fordulója vasárnapi mérkőzésén. A lilák sajnos kevés veszélyt jelentettek a kapura, nem is sikerült kompenzálniuk a bekapott gólt.

Az első félidő a viszonylagos eseménytelenség jegyében telt. Kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, ennek megfelelően nem is esett gól. A második játékrész elején egy váratlan lehetőséget kihasználva szerzett vezetést a Dabas. Az 50. percben Surányi élt vele jól, hogy elcsúszott az embere és 15 méterről úgy lőtt, hogy a labda a kapus hasa alatt csúszott a hálóba, 1-0. A folytatásban is többnyire a mezőnyben pattogott a játékszer. A hazaiak óvták a számukra életmentő eredményt, a csabaiakban pedig nem volt annyi átütőerő, hogy pontot menthessenek.

Vereségével a lila-fehér együttes 5 pontra távolodott a biztos bennmaradást érő 12. helytől, ezzel szemben a Dabas nagy lépést tett.

Szenti Zoltán: – Az első félidőben hátul hibát-hibára halmoztunk, de az ellenfél ezeket még nem tudta kihasználni. A második játékrész elején egy fegyelmezetlenség miatt, potyaízű góllal megszerezte a vezetést a hazigazda. Aztán át tudtuk venni a játék irányítását, de komolyabb veszélyt nem jelentettünk a kapura. Sajnos a sorsunk már nem csak a saját kezünben van, de ettől függetlenül az utolsó két mérkőzést szeretnénk megnyerni.

Egy időben első csapatunk mérkőzésével lép pályára Szenti Zoltán együttese is Dabason, ahol a bajnoki pontok számát és a tabellán elfoglalt helyezéseket vizsgálgatva kiélezett, feszült hangulatú összecsapás várható.

Nincs egyszerű helyzetben harmadosztályú egyletünk, hiszen három fordulóval a szezon vége előtt továbbra is kiesés elkerüléséért küzd. A biztos bennmaradást érő 12. helyért – melyet jelenlegi vendéglátónk birtokol – matematikailag továbbra is öt együttes harcol. A pest megyeiek 31 lejátszott mérkőzés után 10 győzelem, 7 döntetlen, 14 vereség, valamint 37 bajnoki egység birtokában egyáltalán nem dőlhetnek hátra. A Békéscsaba számára sincs más hátra, mint Előre – hiszen a 9 győzelem, 6 döntetlen, 16 vereség és az ezzel járó 33 pont még nem elegendő az üdvösséghez.

A dabasiak tavaszi teljesítménye igencsak hektikus (4 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség), hiszen idegenben rendre jobban teljesítenek és a hazai pálya előnye mintha nyomasztaná Erős Károly neveltjeit. Otthon eddig csak a Ferencváros II. csapatát tudták legyőzni, kikaptak a Szekszárdtól és ikszeltek a Hódmezővásárhellyel, a Szigetszentmiklóssal, a Szentlőrinccel, valamint a Mórahalommal is. Az előző felvonásban 0-1 arányban legyőzték a Paks II. csapatát, míg az Előre 0-3 arányban maradt alul a második helyezett pécsiekkel szemben.

Számok ide, statisztika oda, a 2016. november 30-i mérkőzés (Békéscsaba 1912 Előre II. – FC Dabas 4-0) végeredményével ezúttal teljes mértékben elégedettek lennénk. Akkor két visszajátszónk (Urbin Péter és Ihrig-Farkas Sebestyén), valamint Konyecsni duplája révén magabiztosan sikerült itthon tartani a három pontot.

Az NB III. Közép csoportban a Komló már korábban kiszállt, a Méhkerék és a Dabas-Gyón matematikailag még odaérhet a 13. helyre – mely szerencsés esetben osztályozót jelenthetne számukra – bár valljuk meg, erre minimális esély mutatkozik. Biztos feljutó a Budafok csapata, akik behozhatatlan előnyre tettek szert. A 12. pozícióért viszont az FC Dabas, a Dunaraszti MTK, a Várfürdő-Gyulai Termál FC, a Békéscsaba 1912 Előre II. között vérre menő küzdelem folyik.

Szenti Zoltán: – Sorsdöntő és akár sorsfordító mérkőzés előtt állunk. Aki győzni tud, hatalmas lépést tesz a bennmaradás felé. Lesznek visszajátszók, hiszen Spitzmüller, Oláh, Ilyés, Kálmán, Babinyecz, Gránicz és Tóth is segítségképpen velünk utazik, de tőlük is maximális erőbedobásra van szükség ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Sajnos Hrabina kapus nem tudta vállalni a mérkőzést, így a fiatal Baráth Bence védi majd a portánkat, Zelenyánszki öt sárga cédula miatt eltiltott.

Az FC Dabas – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Kátai Gábort akkreditálta a szövetség. Az 1973-as születésű sporival legutóbb (igen régen) 2014. május 3-án, egy Kisvárda – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 366 sárga- és 28 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Kulcsár Dánielt és Pipicz Norbertet jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 32. fordulójának küzdelmei május 20-án (szombaton) kezdődnek: 18:00 órától Dunaújváros – Szentlőrinc, Szigetszentmiklós – Gyula, Pécs – Dabas-Gyón párosításokban. Május 21-én (vasárnap) 11:00 órától rendezik meg a FTC II. – Komló meccset, majd 18:00 órától FC Dabas – Békéscsaba, Dunaharaszti – Mórahalom, Hódmezővásárhely – Budafok, valamint Méhkerék – Szekszárd összecsapásokkal fejeződik be a harmadosztályú program.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/121649631737433/

line_purple

Webshop ajánló:
Kitűző

line_purple