Paksi FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 29. forduló

Paksi FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

2-0 (2-0)

Időpont: 2017. április 30. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Fehérvár úti Stadion

Cím: 7030 Paks, Fehérvári út 29.

Játékvezető: Kiss Anikó Tünde

Asszisztensek: Molnár Alex, Mohos Mátyás Tamás

Paks: Székely György, Bagó Patrik, Szalai András, Báló Tamás, Fejős Áron, Daru Bence, Bognár Dávid, Kesztyűs Barna, Simon Márk, Lenzsér Bence, Jelena Richárd. Cserék: Pámer Krisztián, Luczek Roland, Kesztyűs Máté, Vlasics Dániel, Rácz Zsolt, Hanol Milán.
Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Békéscsaba: Hrabina Alex, Mácsai László, Balog Zsolt, Zahorán Balázs, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Oláh László Dávid, Láza Dévald Márk, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Kun László Dávid, Bozsó Milán, Kovács Ferenc, Konyecsni Zoltán..
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerzők: Daru Bence (5. perc), Báló Tamás (40. perc).

Sárgalapok: Kesztyűs Máté (72. perc), Zahorán Balázs (78. perc).

A vendégek szemszögéből nézve rosszul indult a meccs, hiszen a bal oldalon felfutó Daru már a 5. percben kilőtte a hosszú sarkot, 1–0. Gyorsan rendezték soraikat a csabaiak, felvették a ritmust és a mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a Duna-partiaknak. A 40. percben azonban így is növelték előnyüket a paksiak. A nagy kedvvel játszó Darut az alapvonalnál buktatta Láza, a megítélt büntetőt pedig Báló váltotta gólra, 2–0.

A második bekapott találat mintha kedvüket is szegte volna a csabaiaknak a folytatásra. Szünet után visszafogottabban teljesítettek, így lehetőségük sem volt arra, hogy ledolgozzák hátrányukat. A kapura nem jelentettek veszélyt, de legalább a sajátjukat megvédték az újabb kellemetlenségektől.

Az Előre gyengébb napot fogott ki, bár a korai gól is átírta az eltervezett forgatókönyvet, így azután a paksiak a vártnál könnyebben jutottak a három ponthoz.

Szenti Zoltán: – A mezőnyben nem vallottunk szégyent, de a Paks minőségi visszajátszói eldöntötték a mérkőzést.

line_purple

Pakson folytatódik a pontvadászat és a bennmaradásért folytatott küzdelem.

Az előző fordulóban kiharcolt hazai, bravúros győzelem után (Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom 2-1) Szenti Zoltán neveltjei ismét lehetetlen küldetés előtt állnak – hiszen az újabb kör előtt, aktuális vendéglátóink a táblázat hatodik helyéről várhatják az összecsapást. Ahogy szokták mondani – nincs lehetetlen, csak tehetetlen – így ennek fényében készültek a Lilák egész héten és természetesen minden lehetséges eszközzel azon lesznek, hogy végre elkerüljenek a kieső zónából. Ehhez nyilván minimálisan egy pontra, de inkább pontokra – így aztán bravúrszámba menő teljesítményre lenne szükség vasárnap.

Legutóbb 2016. november 9-én találkoztunk a Tolna megyeiekkel, akkor gólgazdag mérkőzésen, 2-3 arányban – Zachán Péter hajrában (81. perc) szerzett góljával – a Paks II. aratott sikert a Kórház utcában. A két együttes között jelen pillanatban 18 bajnoki pont és 9 helyezés a különbség, így nem lesz egyszerű dolga a Liláknak. Osztermájer Gábor csapata 14 győzelem, 6 döntetlen és 8 vereség birtokában magabiztosabban várhatja a viharsarkiak érkezését, hiszen az előző két fordulóban is győzelmeket arattak: Paks – Dabas-Gyón 2-0 és Mórahalom – Paks 1-4. Tavaszi mérlegük is figyelemre méltó, csak a listavezető Budafok és a Szekszárd ellenében szenvedtek vereségeket. A zöld-fehérek keretében érdemes kiemelt figyelmet fordítani Jelena Richárdra, aki a szezonban szerzett 15 találatával vezeti a hazaiak góllövő listáját. Az összegyűlt büntető lapjai miatt Nagy Ádám Istvánnak kell kihagynia a Békéscsaba elleni összecsapást.

A bajnoki táblázat második felében továbbra is torlódás tapasztalható, hiszen a 9. és 15. helyezettek között mindössze 4 egységnyi különbség van. Ez szempontunkból annyiban lényeges, hogy pontszerzés esetén és a többi mérkőzés alakulásának függvényében ismét előrébb léphetnénk.

Szenti Zoltán: – A vasárnapi mérkőzésen mindenképpen bravúros pontszerzés a célunk. Mivel a Paks II. már biztosan a mezőny tagja marad a következő szezonban is, így bízom abban, hogy Csertői kolléga túl sok visszajátszóval nem nehezíti meg a dolgunkat. Tisztes helytállást, nagy csatát várok és remélem, hogy az öt sárgalapos, másodosztályú eltiltás miatt Bagi Pistát megkaphatom, aki jelentős erősítést jelentene. A bajnokság hajrájába léptünk és attól függetlenül, hogy vannak még hozható meccseink nagyon jó irányba terelné a dolgokat, ha pontot-pontokat tudnánk szerezni.

A Paksi FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Kiss Anikó Tünde került kijelölésre – akinek referenciái között mindössze egy korábbi meccs szerepel. Segítőiként Molnár Alexet és Mohos Mátyás Tamást delegálta a szövetség. Jó mérkőzést, hasznos munkát kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 29. fordulójának küzdelmei április 29-én (szombaton) kezdődnek: 17:00 órától Dabas-Gyón – Dunaújváros, Komló – Méhkerék, Gyula – Dunaharaszti, Szekszárd  – Pénzügyőr, Budafok – FC Dabas, Mórahalom – Pécs párosításokban. A hónap utolsó napján (vasárnap) 11:00 órától rendezik meg az FTC II. – Szigetszentmiklós meccset, majd 17:00 órától Szentlőrinc – Hódmezővásárhely, Paksi FC II. – Békéscsaba összecsapásokkal fejeződik be a harmadosztályú program.

Ezzel együtt hat lehetőségünk maradt, hogy biztosítani tudjuk harmadosztályú tagságunkat a 2017/2018-as szezonban, így komoly, határozott, koncentrált fellépésre lesz szükség az atomvárosban.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/255787051553527/

line_purple

Webshop ajánló:
Üvegnyitó

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás