Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 545 másodperc.

Pompás idegenbeli szezonkezdés után jöhetne egy jól sikerült hazai mérkőzés is, amelyre jó alkalmat kínál 2022. február 5-én (vasárnap) 14:00 órától a Gyirmót FC Győr békéscsabai vendégszereplése.

Békéscsaba 1912 Előre - Gyirmót FC Győr

Amennyiben visszatekintünk az előző néhány évre látható, hogy rendre egy-egy alkalommal találkoztunk következő vendégeinkkel és felváltva más-más előjellel zárultak a mérkőzések. Kivételt a tavalyi esztendő, a 2022-es év jelentett, amikor két alkalommal mérhettük össze erőinket a gyirmótiakkal: 2022. február 9-én a MOL Magyar Kupa 5. fordulójában 3-1 arányban léptük le őket, majd 2022. augusztus 14-én az aktuális bajnokság 3. fordulójában 0-1 arányú, bravúros győzelmet szereztünk. Így aztán az a helyzet, hogy a két mérkőző fél közös múltját vizsgálva utoljára 2021. május 16-án Gyirmóton kaptunk ki tőlük – ez volt az a mérkőzés, amely számunkra már nem bírt gyakorlati jelentőséggel, számukra viszont az első osztályú tagság volt a tét. Összességében egyébként az előttünk álló mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesebbek, hiszen a 12 találkozásból hétszer ők, kétszer mi tudtunk győzni, a fennmaradó három alkalommal pedig döntetlen eredmények születtek. A táblázat pillanatnyi állása sem mellettünk szól, hiszen 13 helyezés és 12 pont a különbség vendégeink javára, akik az eddig szerzett 9 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség, valamint 32 pont birtokában adott esetben még a feljutást is elérhetik. Ehhez persze már nem nagyon hibázhatnának, hiszen az előttük álló csapatok (DVTK, MTK, PMFC és Szeged) szorgalmasan gyűjtögetik az egységeket. A Gyirmót viszont egyelőre, sőt talán fogalmazhatnánk úgy is, hogy továbbra sincs túl jó szériában. Két döntetlen és ugyanennyi vereség a legutóbbi négy mérkőzés egyenlege, utoljára pedig 2022. november 13-án a Kazincbarcikát tudták legyőzni hazai körülmények között 3-0 arányban. Összességében tehát elmondható-leírható, hogy 2022-ben mi voltunk a Gyirmót mumusa, a bajnoki múlt, mint ahogy a táblázat pillanatnyi állása viszont nem mellettünk áll, a rövid távú előzmények, a hazai pálya előnye, megspékelve szurkolóink lelkesedésével viszont adhat olyan motivációs löketet mindenkinek, hogy az előttünk álló küldetést is sikeresen teljesítsük!

Gyirmót FC Győr - Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)

Erre pedig nagy szükség lenne, hiszen a bajnoki tabella számunkra inkább kedvezően alakult az előző fordulóban, ettől függetlenül egyáltalán nem vagyunk kint a mély vízből. A gödörből való kilábaláshoz további győzelmekre, sőt egy-egy huszáros sorozatra lenne szükség, hogy végre magunk mögött hagyhassuk a veszélyzónát. Ez pedig továbbra sem egyszerű feladat, hiszen egymás után a bajnokság éléről kapjuk az ellenfeleket, ráadásul a kupaforduló miatt sűrűsödik a program is, így az előttünk álló kilenc nap alatt, háromszor is pályára lépünk. Ebből pedig az következik, hogy a humán erőforrások ésszerű és optimális beosztása nagy jelentőséggel bírhat. Annál is inkább, hiszen Lukács Raymond összegyűlt öt darab sárga cédulája miatt biztosan kihagyja a vasárnapi Gyirmót elleni bajnokit, Zvara Levente pedig négy sárga lapjával veszélyeztetett helyzetben van. Vendégeinknél viszont eltiltott nem lesz és mivel a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában (Iváncsa – Gyirmót 3-2) már búcsúztak a további küzdelmektől, így hétközi elfoglaltságuk sincs majd ezúttal.

A téli átigazolási szezon nem éppen a Gyirmót háza táján történtektől volt hangos, gyakorlatilag minimális játékosmozgást figyelhettünk meg eddig, fokozottabb átalakításra nem is volt szükségük. Érkeztek: Kicsun Jevhenyij (Puskás Akadémia – kölcsönbe) és Madarász Márk (Mezőkövesd). Távoztak: Király Patrik, Mayer Ádám – kölcsönbe, valamint Vass Ádám.

A felkészülési időszakban három gyirmóti edzőmeccsről van tudomásunk, melyek közül egyiket-másikat igen nagy titokban, szigorúan zárt kapuk mögött rendeztek meg: Vasas FC – Gyirmót FC Győr 2-3, Gyirmót FC Győr – ETO FC Győr 1-1, ZTE FC – Gyirmót FC Győr 4-2.

Ha pedig maradunk még a számoknál néhány mondat erejéig, látható hogy következő vendégeink az eddig lejátszott 21 forduló mérkőzéseinek alapján, gólkülönbség szempontjából az igen előkelő, harmadik helyen állnak 34 szerzett találattal. A Gyirmótot ezen a téren csak a DVTK (45 gól) és az MTK (62 gól) előzi meg, tehát ebből is kiviláglik, hogy a gólszerzéssel egyelőre nincs problémájuk. Kapott gólok szempontjából sem állnak rosszul, mert a 25 bekapott találat a képzeletbeli táblázat 15. pozíciójába sorolja őket. A gond ott van, hogy több mérkőzésen is egy-egy aprócska góllal kaptak ki, illetve vesztettek értékes pontokat: például Gyirmót – Békéscsaba 0-1, Gyirmót – DVTK 1-2, Gyirmót – Nyíregyháza 2-3, Gyirmót – Haladás 1-2, Gyirmót – Szeged 0-1. Idegenbeli mérlegük viszont egyáltalán nem rossz, hiszen a tíz alkalomból hatszor győztek, háromszor döntetlent értek el és mindössze egyetlen alkalommal kaptak ki (MTK – Gyirmót 5-2).

Csertői Aurél: – A siker érdekében mentalitásban sokat kell változnunk. Akaratban nem múlhat felül minket a hazai gárda, csak focizgatni nem lehet, így bizonyos, hogy nem lesz elég együttesünk tagjaitól a 90 százalékos teljesítmény, mindenkitől a maximálisan 100 százalékot várjuk és ezt remélem át is érzik majd a játékosok. Örülök, amikor jól játszik csapatunk, de most is az eredmény az elsődleges. A jelenlegi másodosztályban senki ellen nem lehet a biztos győzelem reményével pályára lépni, hiszen mint azt korábban is tapasztalhattuk, a papíron gyengébbnek vélt csapatok is gyakran okoznak meglepetést.

Brlázs István Gábor: – Szerencsére az első mérkőzést sikerült eredményesen zárnunk, viszont nagyon nehéz hét elé nézünk, hiszen két élcsapat elleni bajnoki között, egy első osztályú klubbal szemben próbáljuk meg kiharcolni a továbbjutást a Kupában. Mindenképpen szükség lesz az összes bevethető játékosunkra, mert nagy jelentősége lesz ki-mennyire tud friss és koncentrált lenni. A sérültek mellett szerencsére egyre több játékosunk válik újra bevethetővé, tehát szépen lassan egyszer csak teljes lesz a keret, így a merítési és variációs lehetőségeink is bővülhetnek. Megpróbáljuk úgy beosztani a rendelkezésre álló keretet, hogy mindegyik mérkőzésen legyen sanszunk és természetesen azzal lennék elégedett, ha háromszor is győzni tudnánk egymás után – hiszen csakis győzelmi szándékkal lépünk pályára minden meccsen. Az első bajnokira minimális változtatást terveztünk, inkább a szerdai kupameccsen kaphatnak majd lehetőséget azok is, akik eddig kevesebb éles játékperccel bírnak, de ettől függetlenül ugyanúgy készülünk mindhárom összecsapásra. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen három nagyon jó csapat ellen lépünk majd pályára, de nem ijedünk meg senkitől és mindent meg fogunk tenni a siker érdekében!

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Imrét akkreditálta a szövetség. Segítőiként Baghy Csabát és Rózsa Dávidot jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Radványi Ádám látja el. Az 1991-es születésű sporival 2022. március 13-án, a DVTK – Békéscsaba 1912 Előre 3-4 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 423 sárga- és 17 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

tabellát jelenleg a DVTK (46 pont), az MTK (41 pont) és a PMFC (39 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (20 pont), a Kozármisleny (20 pont) és a Dorog (17 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 22. fordulóját február 5-én (vasárnap) 14:00 óratól Dorogi FC – MTK Budapest, Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr, Budafoki MTE – Kolorcity Kazincbarcika SC, Credobus Mosonmagyaróvár – PMFC, HR-Rent Kozármisleny – FC Ajka, Aqvital FC Csákvár – Soroksár SC, Nyíregyháza Spartacus FC – BFC Siófok, ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás,  15:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szentlőrinc, valamint február 6-án (hétfőn) 19:00 órától DVTK – Tiszakécskei LC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében szeles időjárás várható, havas eső is előfordulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze -1 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. február 5-én (vasárnap) 16 óra 52 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozás:

https://gyirmotfc.hu/elore-az-ujabb-idegenbeli-siker-remenyeben/


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: