DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 503 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 28. forduló

DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

3-4 (0-1)

Időpont: 2022. március 13. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: DVTK Stadion

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy út 61.

Játékvezető: Kovács Imre

Asszisztensek: Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

DVTK: Danilovic Branislav, Szatmári Csaba, Oláh Imre, Zsolnai Richárd Tibor, Marcolini Dantes Bertucci Lucas, Molnár Gábor, Horváth Zoltán, Kispál Tamás Ákos, Szűcs Kornél, Polgár Kristóf, Könyves Norbert. Cserék: Póser Dániel, Eperjesi Gábor, Bertus Lajos, Kocsis Dominik, Eppel Márton, Németh Márió, Hornyák Marcell, Jurek Gábor, Karan Dejan.
Vezetőedző: Kondás Elemér

Békéscsaba: Winter Dániel, Farkas Márk, Nikola Pantovic, Bor Dávid Ferenc, Váradi Ádám, Sipos Gábor, Tóth Dániel, Hodonicki Márk, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Szabó Péter, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs, Fazekas Lóránt, Farkas Botond Gergő, Varga Szabolcs.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Horváth Péter (7. perc), Nikola Pantovic (57. perc, 63. perc), Eppel Márton (67. perc), Horváth Zoltán (77. perc), Jurek Gábor (86. perc), Sipos Gábor (91. perc).

 Sárga lap: Hodonicki Márk (53. perc), Winter Dániel (80. perc), Kondás Elemér (92. perc).

A másodosztály egyik bajnokesélyeséhez, a DVTK-hoz látogatott a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre vasárnap délután. A viharsarki együttes 3:0-ra is vezetett, de kiegyenlített a diósgyőr, ám a 91. percben Sipos Gábor volt a csabaiak nyerőembere.

Fotó: dvtk.eu

A Békéscsaba és a Diósgyőr a 2021/22-es idény 9. fordulójában találkoztak, akkor a Kórház utcai Stadionban 2:2-es döntetlennel zárult az összecsapás. Schindler Szabolcs ezúttal nem számíthatott csapata házi gólkirályára, miután Lukács Raymond szerdán begyűjtötte ötödik sárgáját, így eltiltását töltötte a támadó a DVTK ellen.

A vasárnapi mérkőzés jól kezdődött a fehér mezes viharsarkiak számára: a 7. percben Hodonicki Márk beadására Horváth Péter érkezett, aki mintegy öt méterről lőtt a diósgyőri kapuba (0:1). Hiába volt többet a labda a piros mezes hazaiaknál, komolyabb helyzetig nem jutottak. A vendégek viszont igen, a 19. percben Sipos Gábor kiváló ütemben ugratta ki Tóth Dánielt, a támadó éles helyzetből lőhetett, de a diósgyőri hálóőr ezúttal védeni tudott. A 26. percben dolgozta ki első komolyabb helyzetét a DVTK: Könyves Norbert végzett el szabadrúgást, egy csúsztatást követően Oláh Bálint elé pattant a labda, de a támadó közelről a csabai kapu fölé lőtt. A 30. percben ismét veszélyeztetett a házigazda Kispál Tamás centerezett középre, Horváth Zoltán lőtt, de az utolsó pillanatban Farkas Márk lépett bele a próbálkozásba. A 41. percben ismét közel állt a gólhoz a házigazda: Könyves Norbert játszotta be magát a csabai tizenhatoson belülre, ballábas lövésébe Bora György csúszott bele, ismét szögletre mentve.

A fordulást követően szemmel láthatóan növel tempóján a hazai csapat, a mérkőzés sokkal fizikálisabbá vált. Többségében a diósgyőriek birtokolták a labdát, amikor nem, akkor a csabai kontratámadásokat apró faultokkal állították meg. A DVTK ostromolta a vendég kaput, az 54. percben Kispál Tamás löbbölte középre a labdát, Horváth Zoltán fejelt, de Winter Dániel védeni tudott. A fehérmezes viharsarkiak többnyire kontrákkal operáltak: Nikola Pantovic három alkalommal is lőhetett, kísérletei minden alkalommal erőtlenek voltak, így a hazai kapus könnyedén fogta azokat. Az 56. percben nagy lehetőséghez jutott az Előre: a diósgyőri hálóőr Tóth Dániel lábait húzta el a labda helyett, a játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőhöz Nikola Pantovic állt oda, a csabai támadó a kapu középbe bombázta a játékszert, ezzel megduplázva csapata előnyét (0:2). A 60. percben közel állt a szépítéshez a DVTK: Molnár Gábor mintegy 22 méterről lőtt a csabai kapu alsó sarka felé, azonban Winter Dániel hatalmas bravúrral hárította a kísérletet. A 63. percben újabb gólt szerzett a Békéscsaba: Nikola Pantovic egy kisszögletet követően tört be a hazai tizenhatoson belülre, majd kilőtte a kapu hosszú sarkát (0:3). Három perccel később szépített a házigazda: Molnár Gábor tekert középre, a beadást a csereként beálló Eppel Márton fejelte a csabai hálóba (1:3). A 73. percben Könyves Norbert tekert 20 méterről, a lövést Winter Dániel kiütötte, majd az ismétlésre érkező Horváth Zoltán a kapu mellé pöckölte a labdát. A 77. percben újabb gólt szerzett a DVTK: egy szögletet követően Horváth Zoltán emelkedett a legmagasabbra és fejelt a csabai kapuba (2:3). Óriási nyomást helyezett a hazai csapat a Békéscsabára, a 81. percben közel álltak a diósgyőriek az egyenlítéshez: Könyves Norbert tört be a tizenhatoson belülre, Eppel Mártonnak passzolt, aki a felső sarok irányába lőtt, de a csabai kapus újabb óriási bravúrt bemutatva védett. A 86. percben már Winter Dániel sem tudta megmenteni csapatát: a csabai kapu előtt kialakult kavarodás után Jurek Gábor 20 méterről lőtt az alsó sarokba, ezzel kiegyenlítette a mérkőzés állását (3:3). Egy perccel később szinte ugyan onnan lőtt Jurek Gábor, a próbálkozásba beleért egy csabai védő, így a labda éppen a kapu mellé ment. A győzelemért ment a DVTK, amely minden erejét a támadásokra helyezte, a 91. percben egy vendég kontratámadás után Sipos Gábor cselezte ki a kapust, majd higgadtan a diósgyőri kapuba lőtt, amellyel a Békéscsaba 4:3-ra nyerte meg a mérkőzést!

Kondás Elemér– Őrült mérkőzést játszottunk. Az ellenfelünk első támadásából gólt szerzett, utána mentünk-nyomtunk, de jött egy tizenegyes, máris 0-2. Majd egy szögletnél elaludtunk (0-3), innen kellett visszajönni, amit meg is tett a csapat. Nagyon sajnálom, hogy a végén kaptunk még egy gólt. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de a harmadik gól után átálltunk kétékes játékra, Könyves Norbert kihúzódott balra, a jobb oldalon pedig Jurek Gábor támadott. Rengetegszer megbontottuk az ellenfelet, sokszor ott voltunk a kapujuk előtt, ez hozta meg az áttörést. Azt is el kell ismerni, hogy kockáztattunk, mindössze két középpályással játszottunk, akik közül Molnár Gábor támadott, Lucas játszotta be a középpályát. Ekkor sokkal határozottabban, agresszívabban játszottunk, mert korábban nem mi jöttünk ki győztesen az összecsapásokból, ennek köszönhetően jutott el az ellenfelünk olyan sokszor a kapunkig. A váltás után rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám vagy az ellenfél kapusa védett parádésan, vagy a megpattanó labda centikkel ment mellé, vagy a kipattanót lőttük centikkel mellé. A második félidő alapján meg kellett volna nyerni ezt a találkozót és meg is érdemelte volna a csapat. Rengeteget dolgoztak a játékosok, de megint úgy kezdtük a meccset, ahogy nem szabad.

Schindler Szabolcs– Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. Taktikailag nagyon jól felkészültünk, rengeteg kontrát tudtunk vezetni, amiből gólokat is szereztünk. Sajnos a második félidőben formációt váltottunk, mélyen védekeztünk, amivel felhoztuk a DVTK-t, akik ebben az időszakban nagyon jól játszottak. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyertünk, mert a lehetőségeinket maximálisan kihasználtuk. Persze nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, mert a DVTK is jól játszott. Egy hét alatt hat pontot szereztünk két olyan csapat ellen, akik erősebbek nálunk, ami nagyon fontos a jövőre nézve. Bebizonyítottuk, hogy a csapatban van tartás.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1263330574158677

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: