Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 297 másodperc.

Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
22. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

1-1 (1-0)


Időpont: 2023. február 5. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács Imre

Asszisztensek: Baghy Csaba, Rózsa Dávid

Tartalék játékvezető: Radványi Ádám

Békéscsaba: Póser Dániel, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Váradi Ádám, Máris Dominik, Mikló Roland, Albert István, Czékus Ádám, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Futó Zsombor, Ilyés Tamás, Fazekas Lóránt, Hodonicki Márk, Hamed Yasin, Farkas Botond Gergő, Szabó Csaba, Zádori Krisztián, Talpalló Norbert Lajos.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gyirmót: Hársfalvi András, Soltész Dominik István, Major Martin, Hajdú Ádám, Kovács Dominik, Erdei Milán, Polgár Kristóf, Hudák Dávid, Medgyes Zoltán Henrik, Madarász Márk, Kovács Milán. Cserék: Rusák Edvárd, Nagy Patrik, Pethő Bence János, Szegi Vince, Berki István, Simon András, Bagó Bálint, Csörgő Viktor, Kicsun Jevhenyij, Lázár Patrik.
Vezetőedző: Csertői Aurél

 Gólszerzők: Horváth Péter (27. perc), Madarász Márk (83. perc).

 Sárga lapok: Medgyes Zoltán Henrik (11. perc), Máris Dominik (21. perc), Bora György (34. perc), Soltész Dominik István (38. perc), Major Martin (69. perc), Czékus Ádám (92. perc).

Nézőszám: 460


A Békéscsaba kezdte jobban az évet, miután nyert Kazincbarcikán, míg a Gyirmót egy hajrában szerzett góllal mentett pontot a sereghajtó Dorog ellen hazai pályán, ráadásul a két csapat őszi mérkőzését is a lilák nyerték idegenben.

A hazai gárda indította veszélyesebben az összecsapást, az 5. percben Mikló Roland lövése után kellett Hársfalvinak lábbal védenie. Az első negyedóra végén Hudák Dávid szerzett kis híján ritkán látható öngólt, a kapus kigurítása után a csabai letámadás miatt saját kapujára vezette a labdát, de a szerencse és a kapufa végül a védővel volt. A 27. percben már megszerezte vezetést a Békéscsaba: Major buktatta Váradit a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Horváth Péter értékesítette a jobb oldali kapufa segítségével (1–0). A vendégeknél szinte csak Medgyes Zoltán aktivitása volt dicsérhető, a félidő folytatásában is az Előre állt közelebb a gólhoz: a 38. percben Czékus Ádám lövésénél védett a kapujából kivetődő Hársfalvi, két perccel később pedig Váradi Ádám lőtt ziccerben, négy méterről a gyirmóti kapu fölé.

Békéscsaba 1912 Előre - Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0)

A fordulás után is a házigazdáé volt az első lehetőség: Czékus Ádám próbálkozott 16 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a labda a jobb alsó sarkot. A Gyirmót továbbra sem tudott igazi helyzetet kidolgozni, a Csaba azonban Yasin Hamed révén a 72. percben kapufáig jutott, négy minutummal később pedig a támadó fejesét Hársfalvi ütötte a léc fölé. Csertői Aurél minden cseréjét kihasználta, a 83. percben pedig a padról beszálló Nagy Patrik centerezése után Madarász Márk passzolt a csabai kapuba (1–1). Két perccel később a fordítás is sikerülhetett volna, egy másik csereember Szegi Vince találta el a kapufát.

A Békéscsaba sokáig vezetett, többször is volt lehetősége arra, hogy megduplázza az előnyét, azonban nem élt az adódó lehetőségekkel, a vendégek pedig a múlt heti bajnokihoz hasonlóan hasonlóan ezúttal is pontot mentettek.

Brlázs Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk egy erős ellenféllel szemben, amely ellen megvoltak a helyzeteink a vezetés megszerzése után, hogy lezárjuk a találkozót, de sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. A végén pedig egy helyezkedési hibát kihasználva a Gyirmót egyenlített, így hazavihet egy pontot. A csapatunk megérdemelte volna a győzelmet, de úgy gondolom, nincs miért szégyenkeznünk, mert a hozzáállásunk és a játékunk is rendben volt.

Csertői Aurél: – Biztosan hiányoznak majd ezek a pontok a bajnokság végén, de a játék képe alapján reálisnak mondható az eredmény. Sok védőhiba akadt a találkozón, amelyekben közrejátszhatott a nagy erejű szél is. Összehoztunk egy buta tizenegyest, és kevés lehetőség adódott előttünk, amelyekből viszont egyet sikerült gólra váltanunk. Az erőszakos Békéscsaba ellen az utolsó pillanatokban akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést.

Brlázs Gábor csapata maradt a 18. helyen, öt pontra a biztos bennmaradást érő 15. helytől. A lilák szerdán az NB I-es ZTE-t fogadja, majd hétfőn a 2. helyen álló MTK otthonába látogat a bajnokság következő fordulójában.Fotók, élő tudósítás, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókÉlő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: