Beharangozó: Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 475 másodperc.

A válogatott szünet és tizenhárom nap kihagyás után, 2022. november 27-én (vasárnap) 15:00 órától Tiszakécskén lépünk pályára a bajnokság 18. fordulójában.

Talán nem szükséges hangsúlyozni, csupán elegendő a táblázatra pillantani és látható, hogy az előttünk álló mérkőzés létfontosságú, egyben hatpontos is. Igen fontos azért, mert egy újabb győzelemmel – szerencsésebb esetben – végre elmozdulhatnánk a kiesést jelentő pozíciókból, hatpontos azért, mert a Tiszakécske két bajnoki egységgel (19 pont) előttünk jár, így siker esetén biztosan megelőznénk őket is. Ellenkező esetben, tehát amennyiben vereséggel zárnánk a fordulót, akár egy helyet hátrébb csúszhatnánk a tabellán, hiszen hozzánk képest a Kozármisleny is mindössze két bajnoki egység deficittel helyezkedik a 19. helyen. Erre az eshetőségre persze gondolni sem szeretnénk, hiszen csak pozitívan szabad gondolkodni, viszont ami tény, az tény. Tizenhét lejátszott fordulót követően továbbra is igen szoros a táblázat, hiszen a minket érintő 14. és 18. helyek között mindössze három pont, azaz egyetlen mérkőzésnyi a különbség. Ilyen formán egyáltalán nem mindegy, hogy a naptári évben még előttünk álló három mérkőzést (Tiszakécske, Ajka, PMFC) hogyan teljesítjük és milyen állapotban mehetünk a téli szünetre!

Következő ellenfelünk a Tiszakécskei LC győzelemmel kezdte a szezont (Tiszakécske – Mosonmagyaróvár 1-0), aztán vereségek, döntetlenek és néha egy-egy győzelemmel, hozzánk hasonlóan bukdácsoltak a bajnokságban. Az október 30-i Gyirmóttal szemben elszenvedett, idegenbeli 0-1 arányú vereség után edzőváltásra szánták el magukat, így Visinka Ede helyét Klausz László vette át. Az új mester az MTK elleni mérkőzésen debütált a kispadon, amelyen 4-1 arányú vereséget szenvedtek – bár helyzetükben nyilván nem az egyik bajnokesélyest kellett volna legyőzniük. A folytatásban igen fontos győzelmet (2-1) arattak a Szentlőrinc ellen, majd kikaptak Dorogon (4-2), így vereségből érkeznek a 18. játéknapra. Mindent összevetve a Tiszakécske helyzete sem túl rózsás, hiszen 5 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, valamint 19 pont birtokában éppen a vonal felett, a 15. helyen állnak, és mindössze több győzelmüknek köszönhetően előzik meg a szintén 19 pontos Kazincbarcikát. Ilyen formán a vasárnapi mérkőzés számukra is hatalmas jelentőséggel bír.

A Tiszakécskei LC a 2020/2021-es NB3-as bajnokság Keleti csoportját toronymagasan megnyerve (94 pont) jutott vissza ismét a második vonalba. Az elmúlt (2021/2022.) idényben, hozzánk hasonlóan 42 pontot gyűjtöttek és csak több győzelmüknek (12) köszönhetően előzték meg a Budafokot (11 győzelem), valamint a Békéscsabát (10 győzelem), ezáltal sikerült elcsípniük a 13. pozíciót. Mivel a bajnoki hajrával és az egész idényben nyújtott teljesítménnyel vezetőségük sem lehetett maradéktalanul elégedett, ezért megpróbálták a keretet úgy alakítani, hogy megállják helyüket ebben az igen veretes másodosztályú mezőnyben. Érkeztek: Geiger Norbert Attila (PMFC), Zamostny Balázs (Nyíregyháza), Horváth Zoltán (DVTK), Szekér Ádám (Haladás), Winkler András (Budaörs), Kiss Norbert (Puskás Akadémia), Antal Botond (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Vasas). Ismerős lehet számunkra Vólent Roland, Baráth Bence, valamint Gyurján Bence is, hiszen korábban mindhárman békéscsabai színekben is szerepeltek.

Csapatunk a Soroksár ellen elért 3-1 arányú győzelemnek köszönhetően, szerencsére ismét partiba, ezáltal versenyhelyzetbe került és előttünk a lehetőség, hogy egy jó sorozattal aránylag vállalható pozícióból vonulhassunk téli szünetre. Ehhez mindenképpen győzni kell Tiszakécskén, az utolsó két hazai mérkőzésen pedig további pontokat szükséges gyűjtenünk. Kérdés, hogy korábbi és további sérültjeink milyen állapotba kerülnek a hétvégére, valamint a mérkőző felek közül kinek jött jobban a válogatott szünet, ezáltal ki tudott esetleg jobban regenerálódni, kiben mennyi tűz és akarás maradt még a hátralévő időszakra? Bízunk benne, hogy megfelelőképpen felvértezve és feltüzelve tudunk majd pályára lépni a Bács-Kiskun megyei fürdővárosban! Az utazók névsorát második csapatunk debreceni vendégjátéka minimális mértékben befolyásolhatja majd.

A két csapat egymás elleni mérlege kécskei fölényt mutat, hiszen a másodosztályban már nyolcszor találkozott egymással a két csapat, négy alkalommal alulmaradtunk velük szemben, és mindössze egyszer, 2019. december 8-án – azaz majdnem három évvel ezelőtt – tudtuk őket legyőzni 1-2 arányban. A fennmaradó három mérkőzésen egyébként döntetlen eredmények születtek csakúgy, mint az 1997/1998-as idényben lejátszott két elsőosztályú meccsen is. Utoljára 2022. február 6-án találkoztunk velük, amikor 2-1 arányú kék-sárga győzelemmel végződött a meccs.

Mindkét együttesben lesz eltiltott 5-5 összegyűlt sárga lap miatt, így békéscsabai részről Váradi Ádám, míg tiszakécskei oldalról Erdei Carlo Alex kénytelen kihagyni a vasárnapi összecsapást. Továbbra sem áll a tiszakécskei szakmai stáb rendelkezésére Kalmár Ferenc, valamint Lovas Zsombor is sérüléssel bajlódik.

Klausz László: – Mióta Tiszakécskére kerültem vezetőedzőnek most volt rá lehetőségünk először, hogy együtt dolgozhassunk a csapattal, anélkül, hogy bajnoki meccseket játszanánk egymást követően. Emellett arra is most volt lehetőség, hogy jobban megismerjem a labdarúgóinkat. Így, amolyan mini felkészülést  hajtottunk végre, kemény munkával, de jó hangulatban. Elégedett vagyok a csapattal, bízom benne, hogy a begyakorolt dolgokat ki tudjuk majd vinni vasárnap a pályára. A hátralévő három mérkőzésen győzni szeretnénk!

A Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Róbertet akkreditálta a szövetség. Segítőiként Márkus Tamást és Berényi Ákost jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Rúsz Márton látja el. Az 1978-as születésű, tapasztalt sporival 2022. május 4-én, a Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II. 3-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 884 sárga- és 69 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A találkozót élőben (live stream) közvetítjük a helyszínről hivatalos YouTube csatornánkon az MTVA engedélyével, az alábbi elérhetőségen:

https://youtu.be/G_V1qgNbcbw

A tabellát jelenleg a DVTK (37 pont), a PMFC (33 pont), az MTK (31 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (17 pont), a Kozármisleny (15 pont) és a Dorog (13 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 18. fordulóját november 26-án (szombat) 13:00 óratól Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, november 27-én (vasárnap) 13:00 órától Kolorcity Kazincbarcika SC – MTK Budapest, Soroksár SC – Budafoki MTE, BFC Siófok – Credobus Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza Spartacus FC – Aqvital FC Csákvár, 15:00 órától PMFC – Szentlőrinc, FC Ajka – Dorogi FC,  Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre, Szombathelyi Haladás – HR-Rent Kozármisleny, valamint ETO FC Győr – DVTK párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Tiszakécske térségében erősen felhős, ködös időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 6 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. november 27-én (vasárnap) 15 óra 58 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: