Duna Aszfalt TLC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 20. forduló

Duna Aszfalt TLC – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-0)

FIGYELEM: IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Időpont: 2019. december 8. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Tiszakécskei Városi Sportcentrum

Cím: 6600 Tiszakécske, Katona József utca 23.

Játékvezető: Szigetvári Márk

Asszisztensek: Varga Gábor, Máyer Gábor

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Tiszakécske: Varga Ádám, Horváth Adrián, Tölgyesi Viktor, Puskás Zoltán, Preklet Csaba, Gréczi Gábor János, Erdélyi Botond, Kardos Norbert, Ludánszki Bence, Szuhodovszki Soma, Nascimento de Oliveira. Cserék: Baráth Bence, Oláh Máté Sándor, Csáki Róbert, Batizi-Pócsi Balázs, Tímári Norman, Kirchner Krisztián, Sváb Dániel.
Megbízott edző: Virágh Ferenc

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Máris Dominik, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Kovács Ádám Tibor, Gréczi Márton Péter. Cserék: Uram János, Tóth Dániel, Váradi Ádám, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Polényi Gábor, Burai Erik Csaba.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Szalai Dániel (69. perc).

Sárga lapok: Kardos Norbert (2. perc), Gréczi Márton Péter (4. perc), Király Patrik (10. perc), Ludánszki Bence (40. perc), Szalai Dániel (82. perc), Preklet Csaba (82. perc).

A csabaiaknál az előző heti két eltiltott, Szalai és Mészáros visszatérhetett, Bidzilya viszont sárga lapok miatt nem szerepelhetett. A hazaiaknál két korábbi Előre játékos, Tölgyesi és a brazil Fabio is a kezdőcsapatban lépett pályára a villanyfényes vasárnapi mérkőzésen.

Parázs hangulatban kezdődött a találkozó, a 2. percben a hazaiak védője Kardos, egy perccel később a csabai támadó Gréczi Márton kapott sárga lapot, majd a 9. percben Király is hasonló figyelmeztetésben részesült a játékvezetőtől. A 12. percben Kardos és Pantovic összefejelt, ápolás után mindketten folytatták a játékot. A 22. percben Fabio kapu elé lőtt labdáját húzta le Ribánszki kapus. A 25. percben Gréczi Márton lövése után Kardos fejjel mentett a gólvonalról – Varga kapus már verve volt. Két perccel később egy tiszakécskei beadás után Farkas Márk saját kapuja fölé fejelte a labdát, a szögletet követően tisztázni tudtak a csabai védők. A 32. percben Hursán megsérült és az ápolás után kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, helyére Babinyecz állt. A 39. percben Máris, egy perccel később Grécz Márton veszélyeztetett. Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, amelyre az idő múlásával egyre inkább leereszkedett a köd.

Fordulás után a 49. percben Szuhodovszki nagy helyzetben hibázott. Egy perccel később békéscsabai szöglet után az előrehúzódó Szalai közelről mellé fejelt. Az 59. percben egy hazai akció végén Kardos fejelt kecsegtető helyzetben a kapu mellé. A 64. percben Puskás fejesét védte biztosan Ribánszki kapus. A 68. percben Gréczi Gábor lépett ki a védők közül, de nem tudta bevenni a vendég kaput. A hajrában megszerezte a vezetést az Előre Szalai révén. Ezután a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de a lila-fehérek jól állták a sarat és megérdemelten nyertek. A csabaiak először győzték le bajnoki mérkőzésen a Tiszakécskét.

Az utóbbi hetek teljesítményének köszönhetően már a táblázat 9. pozíciójából várhatjuk az év utolsó mérkőzését a Kazincbarcika ellen. Király Patrik viszont kisárgult, így neki automatikusan ki kell hagynia a soron következő találkozót.

Virágh Ferenc: – Nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. A mérkőzés alapján a Békéscsaba túlélésre játszott, de mi ezt nem tudtuk kihasználni. A meccs elején volt 2-3 komoly helyzetünk, amiket ha belövünk máshogy alakul a mérkőzés, de ha nem tudunk gólt lőni, akkor nem lehet nyerni.

Schindler Szabolcs: – A szerdai kupameccsen nagyon elfáradt a csapat, bár volt rotáció a gárdában. Tudtam, hogy ez a mai meccs nagyon csúnya lesz kívülről nézve. Azt kértem a játékosoktól, hogy játsszunk úgy most, mint egy Serie B-s csapat, a szépséget és a jó játékot felejtsük el. A célfutballra törekedtünk. Ezt sikerült megvalósítanunk.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/527289121160605/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő, szöveges tudósítás Információk

Jegyzőkönyv

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!