Beharangozó: Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 320 másodperc.

A sikerrel teljesített kupameccs után sincs idő pihenésre, hiszen első csapatunk 2021. október 31-én (vasárnap) 17:00 órától Szolnokon lép pályára a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában.

A korábban valamilyen szinten mumusnak számító Szolnoknak az utóbbi években nem termett babér ellenünk, hiszen 2021. május 9-én 3-2 arányban győztük le őket és az előző két egymás elleni mérkőzésen is döntetlen eredmények születtek (0-0 és 1-1), valamint 2018. május 2-án egy nagyobb arányú (4-1) sikernek örvendhettünk idegenben. A szolnokiak ilyen formán 2017. október 22-én tudtak utoljára győzedelmeskedni a Békéscsaba felett. A nem túl távoli előzmények mellettünk, a két csapat közös múltjának mérlege viszont ellenfelünk mellett szól, hiszen a 47 másodosztályú bajnoki mérkőzésből 20 alkalommal a kék-fehérek, míg 15 alkalommal mi tudtunk felülkerekedni, a fennmaradó 12 alkalommal viszont döntetlen eredmények születtek. A harmadosztályú egyenleg sem a Békéscsaba oldalára billenti a mérleg nyelvét, hiszen 7 szolnoki győzelem mellett, csak 4 békéscsabai sikert olvashatunk ki a históriás könyvből. A helyzetet fokozza, hogy csapatunk számára falat kenyér szinten szükségeltetne egy újabb győzelem, hiszen az eddig szerzett 9 bajnoki pont és az ezzel járó 19. pozíció továbbra sem elégséges a boldoguláshoz.

Következő ellenfelünk is hasonló cipőben jár, bár egyelőre nem nyomasztja őket a rossz helyezéssel járó negatív élmény, hiszen három forduló óta még csak pontot sem tudtak szerezni: PMFC – Szolnok 1-0, Szolnok – ETO FC Győr 0-2, Nyíregyháza – Szolnok 2-0. Látható, hogy 279 perce nem tudtak betalálni, hiszen utolsó győzelmüket és ezzel együtt pontszerzésüket szeptember 29-én, a Budafok elleni mérkőzés 81. percében rúgott góljuknak köszönhették. Acélosan kezdte az idényt Csábi József csapata, hiszen hat forduló után még a bronzérmes helyezést foglalták el, azóta viszont porszem kerülhetett a gépezetbe, hiszen igen vegyes képet fest teljesítményük. A Békéscsaba viszont a két utóbbi bajnoki fordulót döntetlenekkel hozta (Siófok – Békéscsaba 2-2, Békéscsaba – Kecskemét 1-1) és a játékban, teljesítményben is jócskán sikerült javulnunk, de ez még mindig nem elég, hiszen csak az a fránya győzelem hiányzik. Rúgott gólok számában sem múlnak túlságosan felül minket, hiszen gyakorlatilag egyetlen találattal szereztek többet (17), mint a Békéscsaba (16), ezáltal és az utóbbi három forduló sikertelensége miatt náluk is mínuszba fordult a gólkülönbség (-5). Színes lapok miatt a vendéglátó csapatnál nincs eltiltott, nálunk viszont Király Patrik kigyűlt öt sárga cédulájának köszönhetően, ezúttal csak a lelátóról szemlélheti az eseményeket. Az erőforrások beosztása, illetve megosztása is igen lényeges a hétvégén, hiszen második csapatunk szintén a hónap utolsó napján lép pályára, amikor hazai körülmények között 11:00 órától a Kisvárda II. együttesét fogadja a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián.

Visszatekintve a szezon elejére, illetve az átigazolási szezonra Szolnokon sem tétlenkedtek, amikor a keret átalakításáról beszélünk. Érkeztek: Antal Gábor (Szolnoki MÁV UFC), Gohér Gergő (Gyöngyös), Kovács Péter Ákos (DVSC – kölcsönbe), Lakatos Csaba (Kisvárda), Molnár Róbert (Szentlőrinc), Papp Szilárd (Nagykanizsa), Sipos Zoltán (Paks), Szabó Alex (Budapest Honvéd), Tóth László (Kazincbarcika), Tömösvári Bálint (Siófok). Vendégeink keretében jó ismerősként üdvözölhetjük Vólent Rolandot, de érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Sipos Zoltánra is, aki már 5 találattal járult hozzá csapata sikereihez.

Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Takács Jánost akkreditálta a szövetség. Segítőiként Tőkés Róbertet és Márkus Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Szilágyi Sándor látja el. Az 1972-es születésű sporival 2021. augusztus 1-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 891 sárga- és 78 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 14. fordulóját október 31-én (vasárnap) 13:00 órától Kecskeméti TE – III. ker. TVE, BFC Siófok – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Soroksár SC – Budaörs, 17:00 órától WKW ETO FC Győr – Budafoki MTE, PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC, Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre, Vasas FC – Dorogi FC, Aqvital FC Csákvár – Tiszakécskei LC, FC Ajka – Szentlőrinc, valamint november 1-én (hétfőn) 20:00 órától DVTK – Szombathelyi Haladás párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy az első két helyen a Haladás (28 pont) és a Vasas (27 pont) áll, míg a sereghajtó pozíciókat a III. ker. TVE, Békéscsaba és a Tiszakécske foglalják el.

Az előrejelzés szerint Szolnok térségében derült időjárás és 16 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható, csapadék nem valószínűsíthető. A Nap 2021. október 31-én (vasárnap) 16 óra 29 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.