Beharangozó: Putnok FC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 382 másodperc.

A válogatott szünet miatt ezen a hétvégén csak a harmadosztályban folytatódik a bajnokság, így 2023. március 26-án (vasárnap) 16:00 órától Putnokon lépnek pályára a lilák.

Putnok FC - Békéscsaba 1912 Előre II.

A program, ezáltal a tennivalók is sűrűsödnek, hiszen vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban éri utol fordulók számában a harmadosztály a másodikat. Vasárnap Putnokon van jelenésük labdarúgóinknak, szerdán a Füzesgyarmatot fogadjuk a Kórház utcában, majd április 2-án már Debrecenbe utaznak fiataljaink. Erős ellenfél következik, hosszú túrával, ám a sok hiányzónk ellenére talán ütőképes kerettel tudunk majd elutazni. Visszajátszóink létszáma ezúttal vélhetően növekedhet – tekintettel a szünetre -, így amennyiben a sors is úgy akarja, jó esélyünk mutatkozhat a pontszerzésre. A bajnoki pontok elhódítására irányuló tevékenységünket azonban a borsodi brigád erőteljesen akadályozhatja majd, hiszen egy stabil középcsapatról van szó, amely idén talán a várakozások felett teljesít. Az előző idényben a 8. helyen végeztek, a 2022/2023-as szezonban viszont 17 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség, valamint 55 pont birtokában már a táblázat második pozícióját foglalják el. Ebből pedig gyakorlatilag még bármi lehet, hiszen 12 forduló van hátra, így 36 pont szerezhető. A pillanatnyilag első helyezett BVSC-Zugló 11 egységgel áll előttük, tehát elegendő egy rosszabb, illetve jobb sorozat és máris aposztrofálható a helycsere. Vélhetőleg Putnokon nem engedték el az osztályozó kiharcolásának lehetőségét, ezért mindent meg fognak tenni az újabb győzelem érdekében. Az is biztos, hiszen elegendő az eddig lejátszott mérkőzéseik eredményeit megvizsgálni és látható, hogy igen jó szériában vannak. A tavasszal még veretlen Putnok FC ötmérkőzéses győzelmi sorozatból érkezik, tehát éppen itt az ideje, hogy borsot törjünk az orruk alá. A meccstörténelem tanúsága szerint még sohasem győztük le a borsodiakat, a két vereség mellett mindössze egyetlen döntetlenre (2-2) futotta 2022. április 13-án.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott. Keretükben mindenképpen különös figyelmet érdemel majd Galacs Erik Gábor (9 gól), Dobrovolszki Jenő (8 gól), valamint Nagy Zsolt András (7 gól) is, hiszen hárman együtt csapatuk összes góljainak több, mint 40 százalékát vállalták magukra. Az átigazolási időszakban igyekeztek rutinosabb, megfelelő számú mérkőzéssel rendelkező játékosokat igazolni. Érkeztek: Kiss Krisztián (Dorog), Arday Dominik (Kazincbarcika), Szűcs Zsolt (Budafok), Szabó Zsombor (Békéscsaba), Lőrincz Attila (Veszprém). Távoztak: Petrecsko Román, Csiba Zoltán és Chutora Mihály.

Szala Ákos: – Sűrű időszak következik, melyet szeretnénk győzelemmel indítani és benne maradni abba a flow-ba, amelyben vagyunk. Sokan gondolhatják, hogy egyfajta kis pszichológiai játék részemről, amikor azt mondom nem reális a Békéscsaba helyezése a tabellán, de maximálisan így gondolom. Jó focit játszanak, ráadásul információnk szerint a válogatott szünet miatt 6-7 NB2-es csapatból visszajátszó játékossal érkeznek. Ezek alapján közel sem a sereghajtónak gondolt játékerőt képviselő csapat vár ránk megoldandó feladatként. Bízom benne, hogy sok néző előtt léphetnek játékosaim pályára, mivel a környéken nem rendeznek első-, másod- és harmadosztályú mérkőzést a hétvégén ebben az időpontban és ez a találkozó elég jó színvonalúnak ígérkezik. Megvan erre a mérkőzésre is a kellő motivációnk, csak fegyelmezett játékot kell játszanunk, ami megfelelő szenvedéllyel kell párosuljon a siker érdekében!

Nagy Sándor: – Sajnos elég sok a hiányzónk betegségek miatt és vasárnap egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, így nem vagyunk könnyű helyzetben. Létszám gondjainkat az sem könnyíti, hogy az utánpótlás bajnokságok is beindultak egy ideje, így az ifibe is adnunk kellett játékost. Összességében elmondható, hogy ezen a héten nem igazán úgy tudtunk készülni, ahogy terveztük, de mivel a válogatott szünet miatt az NB2 nem játszik, így talán több visszajátszó is rendelkezésünkre állhat majd. Amennyiben ez így lesz, akkor ütőképes csapattal tudunk Putnokra utazni és talán végre pontokat is szerezhetünk. A jó eredményre nagy szükségünk lenne, hiszen a srácok megtépázott önbizalmát gyakorlatilag csak ilyen módon lehetne visszaállítani. A játék az idő nagyobb részében már rendben van, eredményességben viszont még nem tudtunk felnőni a feladathoz. A felnőtt fociban viszont csak ez számít, úgyhogy folyamatosan azon dolgozunk, hogy a helyzeteinket, lehetőségeinket minél jobb százalékban gólokra tudjuk váltani. Minden mérkőzésen megvoltak a ziccereink és bizonyos szakaszokban fölényben is tudtunk játszani, viszont ezeket nem tudjuk egyelőre gólokra, ezáltal pontokra váltani. Amennyiben rutinban és higgadtságban át tudjuk lépni saját árnyékunkat, igen sokat javulhat hatékonyságunk.

A Putnok FC – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Török Mihályt, segítőiként Gergely Mártont és Juhász Bálintot akkreditálta a szövetség. Az 1991-es születésű sporival a nyilvántartás szerint még nem találkoztunk. Harmadosztályú pályafutása során eddig 15 sárga lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 27. fordulóját március 26-án (vasárnap) 11:00 órától DVSC II. – Kisvárda Master Good II., Vasas FC II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros, DVTK II. – Pénzügyőr SE, 15:00 órától Karcagi SE – BVSC-Zugló, 16:00 órától Putnok FC – Békéscsaba 1912 Előre II., Füzesgyarmati SK – FC Hatvan, Facultas-Tiszafüredi VSE – Eger SE, Sényő-Carnifex FC – Aqua-General Hajdúszoboszló, BKV Előre – DEAC, valamint Jászberényi FC – Körösladányi MSK párosításokban rendezik meg.

bajnoki táblázatot 26 lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (66 pont) vezeti a Putnok (55 pont) és a DEAC (43 pont) előtt. A tabella végén (17-20. hely) pedig az Eger, a Tiszaújváros, a Jászberény, valamint a Békéscsaba II. áll.

Az előrejelzés szerint Putnok térségében szeles időjárás várható, akár zápor is előfordulhat és a legmagasabb nappali hőmérséklet +13 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. március 26-án (vasárnap) 19 óra 5 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: