Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre

dorogi_fc_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 18. forduló

Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-2)

Időpont: 2016. november 27. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

Cím: 2510 Dorog, Köztársaság út 3.

Játékvezető: Erdős József

Asszisztensek: Viszokai László, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

line_purple

Dorog: Medgyes Zoltán, Bora György, Tóth Martin, Csató Martin, Berkó Ádám, Szemerédi Norbert József, Mészáros Áron, Kővári Róbert, Sitku Illés, Bor Dávid, Grabant Péter. Cserék: Perovics Dávid, Hartyán Dániel, Grabant Bence, Zima Ádám, Füredi Patrik, Kovács István, Vigh Ádám.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Juhász György, Bényei Balázs, Viczián Ádám, Spitzmüller István, Szalai Dániel, Nagy István, Gránicz Patrik. Cserék: Mursits Roland, Pilán Márkó, Ihrig-Farkas Sebestyén, Birtalan Botond, Urbin Péter, Beszterczei Attila, Nascimento de Oliveira Fabio.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Nagy István (16. és 42. perc).

Sárgalap: Bora György (42. perc).

line_purple

A vendégek az előző heti Nyíregyháza elleni győztes csapattal kezdték a találkozót. Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, egymás gyenge pontjait keresték a csapatok. A 16. percben a lila-fehérek házi gólkirálya, Nagy István egy szép lövéssel szerzett vezetést. A folytatásban bátrabban támadott a Dorog, a békéscsabaiak visszahúzódtak a saját térfelükre és gyors kontrákkal próbálkoztak, amelyek mindig veszélyt jelentettek Szemerédi kapujára. A félidő hajrájában növelte előnyét az Előre. A Bényei buktatásáért megítélt büntetőből, Nagy István idei nyolcadik gólját szerezte.

Fordulás után bekezdett a hazai együttes és látszott, hogy mindent megtesznek a szépítésért. A vendégek rutinjuknak köszönhetően visszaálltak, ha labdát szereztek igyekeztek azt megbecsülni. A csabai kontrákban mindig ott volt gólveszély. A többet támadó dorogiak csak szögletekig jutottak, de azok sem voltak igazán veszélyesek Ribánszki kapujára, a házigazdák háromszor találták el a békéscsabai kaput. A hajrában mindkét edző cserékkel igyekezett erősíteni csapata játékát. A 91. percben Spitzmüller megsérült, helyére a fiatal Pilán állt.

Az újabb megszerzett három pont birtokában, egy hellyel ismét feljebb léptünk a tabellán és már az 5. pozícióból várhatjuk a SZEOL elleni mérkőzést.

Németh Szabolcs: – Hozzáállásból, akaratból, küzdeni tudásból ma jelesre vizsgázott a csapat. Ha ezeken a meccseken jó eredményt akarunk elérni, a helyzeteinket illene berúgni. A mai összecsapáson három meccs megnyeréséhez elegendő helyzetet puskáztunk el.

Zoran Spisljak: – Nehéz mérkőzés volt. Erre készültünk. Tudtuk, hogy a Dorog szervezett csapat, nagyon jól tud kontrákat építeni. Igazából az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, helyzeteinket kihasználtuk, kétgólos előnybe kerültünk. A második félidőben a feladat változott: az eredményt kellett védenünk, s azt maximálisan meg is tettük.

line_purple

line_purple

Fotók  Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1807208196203548/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás