Beharangozó: Pénzügyőr SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

Sűrű a program a harmadosztályú bajnokságban is, így 2022. augusztus 17-én (szerdán) Budapestre utazik második csapatunk, ahol 17:30 órától a Pénzügyőr ellen lép pályára a negyedik fordulóban.

Sajnos egyelőre keressük önmagunkat, az ideálisnak nevezhető összeállítást és persze góllövő cipőnket is, hiszen három forduló után egyelőre szerzett pont és gól nélkül állunk a sereghajtó pozícióban. A következő fordulóban sincs egyszerű dolga, sem a szakmai stábnak, sem játékosainknak, hiszen ugyanezen a napon első csapatunk az MTK Budapest együttesét fogadja hazai körülmények között, így a fontossági sorrendben nyilvánvalóan ők állnak előrébb. A kissé magára maradt NB3-as csapatunknak, a bajnokságot meggyőzően kezdő Pénzügyőr otthonában, szinte segítség nélkül kell vállalható eredménnyel lehoznia a következő mérkőzést is. Sokféleképpen fel lehet fogni a szituációt, a helyes azonban mindenképpen az lenne, ha fiatal játékosaink – számukra mindenképpen hasznos módon – építkezésre, a felnőtt focihoz való akklimatizációként, vagy éppen saját pályafutásuk menedzseléseként értelmeznék, hiszen ez a bajnokság gyakorlatilag a másodosztály előszobája, tehát aki kiemelkedő módon teljesít – akár a napi edzések, akár a mérkőzések alatt – arra igen gyorsan felfigyelhet az első csapat, mint ahogy ez számtalanszor előfordult már a múltban is. Ehhez viszont százszázalékos teljesítményre és taktikus, higgadt játékra van szükség, hiszen nem csupán a végeredmény számít. Bár mindentől függetlenül jó lenne elkezdeni a pontok gyűjtögetését is, hiszen ha így haladunk, akár már ősszel eldőlhet a sorsunk, úgy pedig tavaszra okafogyottá válhat a harmadosztályú szereplés.

A Pénzügyőr SE csapata három forduló után két győzelem és egy vereség, valamint hat szerzett pont birtokában, a táblázat nyolcadik pozícióját foglalja el. Egy pályaválasztói jogcsere és a sorsolás okán az eddigi mérkőzéseiket idegenben teljesítették (Tiszaújváros – Pénzügyőr 0-3, Kisvárda II. – Pénzügyőr 2-0, Hatvan – Pénzügyőr 2-4), így gyakorlatilag most szerdán játszanak először hazai körülmények között. Az előzmények és a jelenlegi helyzet tehát mindenképpen mellettük áll, ám a két csapat közös múltja a Békéscsaba felé billenti a képzeletbeli mérleg nyelvét, hiszen a harmadosztályban összesen négy alkalommal találkozhattunk velük: kétszer mi, egyszer ők tudtak győzni, a fennmaradó egy mérkőzésen pedig eldöntetlen eredmény született. Utoljára egyébként 2017. május 28-án hazai pályán mérkőztünk velük, amikor 3-1 arányú lila-fehér sikernek örülhettünk.

A PSE az előző idényt a BLSZ I. osztályú bajnokságban töltötte, melyet gyakorlatilag több győzelmének és jobb gólkülönbségének köszönhetően, egy hajszállal nyert meg a Csepel előtt, hiszen mindkét csapat 76-76 pontot gyűjtött. Bár az átigazolási időszak egészen augusztus 31-ig tart, de keretük a 12 érkező új játékossal véglegesnek mondható. Érkeztek: Urbin Martin (Csepel), Bogdán Rajmond Márk (UTE), Hujbert Botond (42. sz. Építők), Popovics Bertold Mihály (Bicske), Karacs Roland (Dabas), Kovács Jenő Ádám (Pénzügyőr II.), Bartos Norbert (Érd), Osztovits Marcell (BVSC-Zugló), Bagó Patrik (Cegléd), Kiss Dávid (BKV Előre), Kasza Balázs Ákos (Vác), valamint Pusztai Dániel (Dabas). A komplett csapatra való igazolás ellenére egyáltalán nem tűnnek szervezetlennek és megilletődöttnek, így összességében akár egy békéscsabai gólnak, de végeredményként a döntetlennek is igencsak örvendhetnénk.

Színes lapok miatt egyik csapat keretében sem lesz eltiltott.

Nagy Sándor: – Először is mindenféleképpen gólt kellene végre rúgni. Az előző mérkőzés bár bizakodásra adott okot, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, a végeredmény azonban azt tükrözte, hogy egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. Nem szúrtam le a srácokat a meccs után, hiszen a játék, az akarat és a munka is rendben volt, de úgy látszik, hogy meg kell tanulnunk gólt rúgni. Valahogy győznünk kellene, még ha csúnyán is, mert elment három forduló úgy, hogy egy pontot sem sikerült szereznünk. Jelen helyzetünkben számunkra minden meccs nehéz, hiszen nagyon fiatalok a csapat tagjai, főképp az ifiből jöttek fel, így aztán nyilván építeni kell még őket. Ettől függetlenül éreznie kell mindenkinek, hogy ez már felnőtt futball, ahol eredményre és tétre megy a játék! Folyamatosan egyeztetünk az első csapattal, hogy kik azok, akik esetleg tudnának onnan segíteni, így még egyáltalán nem tekinthető véglegesnek a keretünk, bár jó lenne ha ez minél előbb konkretizálódni tudna. A hétközi másodosztályú forduló miatt nyilván kevesebb visszajátszóra számíthatok a Pénzügyőr ellen, akikről tudjuk, hogy jó csapat, és a hírüket igazolva jól is kezdték a szezont. Mindentől függetlenül úgy utazunk a fővárosba, hogy győzni szeretnénk, hiszen nagy szükségünk lenne a sikerre.

A Pénzügyőr SE – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Jakab Árpádot akkreditálta a szövetség, míg segítőiként Holpár Gergelyt és Csákó Patrikot jelölték ki. Az 1986-os születésű sporival 2017. december 3-án, a KBSC FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 807 sárga- és 62 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 4. fordulóját augusztus 17-én (szerda) 17:30 órakor Kisvárda Master Good II. – Putnok FC, Termálfürdő FC Tiszaújváros – FC Hatvan, Pénzügyőr SE – Békéscsaba 1912 Előre II., Eger SE – Füzesgyarmati SK, Aqua-General Hajdúszoboszló – DVSC II., BVSC-Zugló – Vasas FC II., DEAC – DVTK II., Körösladányi MSK – Facultas-Tiszafüredi VSE, Jászberényi FC – Sényő-Carnifex FC, valamint BKV Előre – Karcagi SE párosításokban rendezik meg.

A tabellát jelenleg még hibátlan mérleggel a BKV Előre vezeti, a BVSC-Zugló, valamint a Kisvárda II. előtt. A bajnoki táblázat végén pedig a Jászberény, Tiszaújváros, Sényő, Békéscsaba II. kvartett próbálja felvenni a versenyt a többiekkel.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében is folytatódik a kánikula, a legmagasabb hőmérséklet akár 34 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2022. augusztus 17-én (szerda) 19 óra 54 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Sajnos a mai napon egy döbbenetes hírt is kaptunk: fiatal játékosunk, Kártyás Dávid édesapja tragikus hirtelenséggel, 41 éves korában elhunyt. Ezúton is szeretnénk az Előre-család nevében együttérzésünket kifejezni, osztozunk a család gyászában és kitartást kívánunk a nehéz napokban! Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!