Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 912 másodperc.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 33. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE

3-1 (1-0)

Időpont: 2017. május 28. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Szarvas László, Farkas Dávid

Békéscsaba: Hrabina Alex, Mácsai László, Oláh László Dávid, Spitzmüller István, Balog Zsolt, Zahorán Balázs, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Láza Dévald Márk, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Kun László Dávid, Kovács Ferenc, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Pénzügyőr: Tajti Bence, Horváth Krisztián, Luczek Dávid, Biró József, Laurinyecz Ákos, Terplán Zoltán József, Feil Máté, Hetesi Patrik, Karvalics Bence, Szabó Balázs, Turi Ákos. Cserék: Hajdu Gergely, Hámor Zsombor, Pápai Ádám, Szigeti Attila, Rabatin Norbert, Nagy Bendegúz, Kovács Dániel Zsolt.
Vezetőedző: Vatai Attila

Gólszerzők: Spitzmüller István (16. perc), Kálmán Szilárd (64. perc), Zelenyánszki László (81. perc), Kovács Dániel Zsolt (84. perc).

Sárgalapok: Hrabina Alex (5. perc), Láza Dévald (27. perc), Zahorán Balázs (58. perc), Feil Máté (59. perc), Laurinyecz Ákos (81. perc), Zelenyánszki László (93. perc).

Piroslapok: Balog Zsolt (93. perc), Karvalics Bence (93. perc).

Ahogy az várható volt, feszült és küzdelmes mérkőzést vívott, a kiesés elkerüléséhez szükséges következő lépés érdekében második csapatunk, amelyen – mondhatjuk – a játékvezetők kezéből idejekorán kicsúszott az irányítás.

Már az 5. percben előnyhöz juthattak volna a vendégek, amikor Hrabina utolsó emberként szabálytalankodott – megúszta egy sárga lappal. A következő érdemleges momentum a 16. percben következett, amikor Spiztmüller harcolt ki büntetőt, melyet nagy biztonsággal értékesített, 1-0. A folytatásban is tisztességgel gyűrték egymást a felek, főleg a mezőnyben folyt, a néha igencsak kemény belépőkkel tarkított játék. A 28. percben Turi lövőhelyzetbe került és nem is tétovázott, Hrabina kapus bravúrjára volt szükség a hárításhoz. Az első félóra végén Szenti mester kényszerű cserét hajtott végre, a rosszulléttel küzdő Mácsait, Konyecsni váltotta. A 39. percben Ilyés tovább növelhette volna a Lilák előnyét, hét méterről lőtt mellé. A játékrész hajrájában kapusunknak akadt még munkája, de az eredmény már nem változott.

A második félidőben sokkal nagyobb agilitással jött ki a hazai együttes és szinte a kapujukhoz szegezte a pénzügyőrőket. A 61. percben Kálmán veszélyeztetett, a tőle megszokott módon, majd két perccel később majdnem Spitzmüller második találatának örvendhettünk, de Tajti kapus csodát tett és védte a eresztést. Kálmán kedvet kaphatott, mert a 64. percben már eredménnyel bombázott, 2-0. A második félóra után mindkét szakvezető cserékkel próbált meg frissíteni, de a nagy kedvvel Zelenyánszki ellen a középpályán nem volt ellenszerük a zöld-fehéreknek. Többször is tisztán és gyorsan tolhatta fel a labdát egészen a tizenhatosig, míg a 66. percben lövésekig is jutott, amelyek a budapestiek szerencséjérére nem jártak eredménnyel. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy nőtt a feszültség mindkét térfélen és kispadon egyaránt – sorban villantak a lapok és érezhető volt Nazsa Tamás bizonytalansága. A 81. percben először Konyecsni került helyzetbe, majd beérett Zelenyánszki munkája, amely egy találatban testesült meg, 3-0. Ezzel eldőlni látszott a meccs, de a Pénzügyőr nem adta fel és Kovács révén még szépíteniük is sikerült – igaz némi szerencse is kellett hozzá – a 84. percben, 3-1. Taktikai cserék következtek, majd a hosszabbításban egy Zahorán ellen elkövetett fault után mindkét oldalon elgurulhatott a gyógyszer. A lökdösődést, szavak és adok-kapok is követte, melynek végeredménye Balog Zsolt és Karvalics kiállítása lett. Hozzátesszük, Balog elmondása alapján semmi olyasmit nem tett, amely piros lapot érdemelt volna és konkrétan nem is Karvalics követte el a vendégek részéről a kiállítást érő tettet.

Összességében a Békéscsaba megérdemelten tartotta itthon a három pontot, bár a mérkőzés tétje alapján nagyobb figyelmet érdemelt volna az összecsapás a sporik részéről. Ezzel sikerült életben tartani a bennmaradási esélyeket, de a végső üdvösséghez még Dunaharsztiban is győzni kell.

Kizárólag a győzelem megszerzése biztosít lehetőséget arra, hogy megőrizzük NB3-as tagságunkat, így a Pénzügyőr elleni összecsapás különösen feszült és izgalmas lehet – egyúttal második csapatunk utoljára szerepel hazai pályán a 2016/2017-es szezonban.

Függetlenül attól, hogy két mérkőző fél között 8 pozíció és 13 pont a különbség – tudjuk, hogy a harmadosztályban bármi megtörténhet. Reméljük, hogy meg is fog – hiszen egyetlen esélye maradt Szenti Zoltán labdarúgóinak, hogy életben tartsák bennmaradási esélyeinket. Következő vendégeink az utolsó előtti forduló előtt 13 győzelemmel, 7 döntetlennel, 12 vereséggel, valamint az eddig összegyűjtött 43 bajnoki egységgel a tabella 7. helyét foglalják el. A budapestiek utóbbi négy mérkőzése nem egészen úgy sikerült, ahogy elgondolták, hiszen utoljára április 22-én sikerült győztesen elhagyniuk a pályát (Pénzügyőr – Gyula 5-1), azóta mindössze 2-2 döntetlenre és vereségre futotta erejükből. Vatai Attila neveltjei békében és nyugalomban várhatják a viharsarki megmérettetést, hiszen következő évi tagságuk egyáltalán nem forog veszélyben. Számunkra azonban a lét a tét, így a 2016. november 20-án lejátszott 16. forduló eredményével (Pénzügyőr – Békéscsaba 1-2) ezúttal is teljes mértékben kiegyeznénk. A Békéscsaba 9 győzelem, 6 döntetlen, 17 vereség, valamint az ezzel járó 33 bajnoki egység birtokában, pillanatnyilag a táblázat 15. helyét foglalja el és legutóbb Dabason 1-0 arányú vereséget szenvedett. A Pénzügyőrnél Varga-Sebestyén Benjámin 5 sárga lap miatt nem vehet részt a Békéscsaba elleni bajnokin, Szenti Zoltán viszont hasonló nehézségekkel ezúttal nem szembesül. Az esetleges visszajátszók kiléte a szombat délelőtti edzés után derül majd ki, továbbá az is, hogy a másodosztályban eltiltott Kelemen tudja-e vállalni az alacsonyabb osztályban való szereplést.

Szenti Zoltán: – Csak és kizárólag a három pont itthon tartása elfogadható ezen a mérkőzésen, különben csak kirándulni mehetünk majd Dunaharasztiba az utolsó fordulóban. Bízom benne, hogy mindenki átérzi a meccs súlyát és felelősséggel, maximális erőbedobással, koncentráltan játszik majd.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival legutóbb 2017. május 21-én, a Nyíregyháza – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 312 sárga- és 37 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szarvas Lászlót és Kurinka Bélát jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 2016/2017. 33. fordulójának első hat mérkőzését 2017. május 27-én (szombat) rendezik meg: 18:00 órától Dabas-Gyón – Komló, Gyula – Dunaújváros, Szekszárd – Szigetszentmiklós, Budafok – Méhkerék, Mórahalom – Hódmezővásárhely, Pécs – FC Dabas, a maradék három összecsapásra pedig 2017. május 28-án (vasárnap) 11:00 órától Békéscsaba – Pénzügyőr, 18:00 órától pedig Szentlőrinc – FTC II., Paks II. – Dunaharaszti párosításokban kerül sor.

Az előrejelzés szerint szombaton Békéscsaba térségében igazi, napos, nyári időjárás, 27 Celsius fokos maximális hőmérséklet és magas UV-B sugárzás várható.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk utolsó, hazai mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét! A harmadosztályú mérkőzésre ingyenes a belépés. A hazai pénztárak a meccs ideje alatt nyitva lesznek, így megválthatják a 18:00 órától kezdődő Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC meccsre érvényes belépőjegyeiket is.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Nagy izgalmakat okoz az NB III-as bajnokság ebben a szezonban. Mint ismeretes, ismét változik a létszám, hiszen minden csoportból öt kieső lesz, valamint a leggyengébb 13. helyen végző alakulat is búcsút int a harmadosztálynak. A Tatabányát az MLSZ már korábban kizárta. A bajnoki cím már mindenhol eldőlt, azonban a kiesés elkerüléséért nagy csatát vívnak majd a csapatok az utolsó két körben.

Nyugaton a Komárom mellett a Diósd biztos kieső, a Hévíz pedig szinte biztos. Nagy küzdelmet folytat a Sárvár és a Veszprém is, hiszen a legrosszabb 13. kiesik, ez pedig vagy a Nyugati, vagy a Közép-csoportban lesz érdekes. A Videoton II. helyzete is nehéz, de jelenleg egy ponttal előzik a 13. helyen álló Veszprémet.

Középen a Komló már régen kiesett, mellette a Méhkerék és a Dabas-Gyón sem lesz jövőre NB III-as. A Békéscsaba II. és a Várfürdő-Gyulai Termál még reménykedhet, ahogy a Dunaharaszti is, ám könnyen lehet, hogy mindhárman kipottyannak.

Keleten a mindössze egy győzelmet felmutató Újpest II. sorsa nem is kétséges, bár az igen, hogy a lilák a BLSZ I-ben is indítanak-e csapatot. A Hajdúböszörmény is kiesett, a maradék két hely elkerüléséért pedig nagy harc várható. Az FC Hatvan (37) ponttal a legesélytelenebb, de van rá matematikai esély. A 39 pontos REAC előtt a 41 pontos BKV Előre áll. A számítások szerint két körrel a vége előtt a 13. helyre kell odaérni, hiszen a leggyengébb 13. helyezett fog kiesni, az pedig nem a Keleti csoportban lesz. Így akár az ötödik helyezett DVTK II. is bajban lehet, hiszen hat pontos előnyük van a közlekedésiek előtt. A további veszélyeztetett csapat: Nyírbátor (46), Tállya (46), Rákosmente (45), STC Salgótarján (45), Termálfürdő Tiszaújváros (45), Putnok (43), ESMTK (43), DVSC-DEAC(42).

line_purple

Fotók

YoTube 

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/308844076213589

line_purple

Webshop ajánló:
Hűtőmágnes

line_purple