Beharangozó: Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre

Hat napon belül másodjára utazunk Körösladányba, hiszen a Megyei I. osztály után ezúttal a Magyar Kupa aktuális sorozatának 6. fordulójában, 2019. szeptember 21-én (szombaton) 15:00 órától szintén a Sebes-Körös partiak lesznek ellenfeleink.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. szeptember 22-én az 1908 SZAC Budapest vendégeként, a főváros XVIII. kerületében kezdtük meg a kupát, de sajnos csak a 8. fordulóig jutottunk, ahol a Soroksár (2-0) állította meg idegenben a Lilákat. A Körösladányi MSK a Békés Megyei I. osztályban vitézkedik és öt lejátszott mérkőzés után, 12 bajnoki pont birtokában vezeti a bajnoki táblázatot. Legutóbb éppen második csapatunkat győzték le hazai pályán (2-0), így némi önbizalmat gyűjtve, ezúttal bravúrra készülnének első együttesünk ellen is. Tavaly sem kedvezett számukra a sorsolás, hiszen a másodosztályú Budaörs együttese búcsúztatta őket.

Mivel a sorozat versenykiírása úgy fogalmaz, hogy villanyvilágítás hiányában a legkésőbbi kezdési időpont 15:00 óra lehet, így ennek kapcsán választási lehetőség nem nagyon maradt. Nézőszám szempontjából nyilván nem éppen ideális a dolog – ezt tudjuk, de ebben a fázisban ezt már megszokhattuk – hiszen ezeket a meccseket is le kell játszani valamikor. Gyógyír a dologra, hogy ezúttal csak 45 kilométert kell utazni, ez a távolság pedig leküzdhető bárki számára. Az is valószínűsíthető, hogy csapatunk ezen a mérkőzésen nem a megszokott felállásban lép majd pályára, hiszen akadnak sérültjeink és a hadra fogható játékosainknak – az elkövetkező hetekben – egymás után kétszer, idegenben kell helytállniuk – úgyhogy a szakmai stáb egészen biztosan azoknak a labdarúgóinknak is biztosít majd lehetőséget, akik eddig kevesebbszer jutottak szerephez. Ettől függetlenül a sorozatot a lehetőségek szerint a legkomolyabban vesszük, hiszen sokszor tapasztalhattunk meglepetéseket, furcsa eredményeket – tehát hibázni nem lehet- amúgy pedig a Kupa savát-borsát éppen ez is adhatja.

A magyarfutball.hu egyik szerkesztője, Juhász Zoltán időként statisztikai nyalánkságokkal szolgál számunkra, így történt ez most is. Köszönjük!

Az Előre egyébként már játszott kupamérkőzést Körösladányban. Az 1992/93-as kiírás megyei selejtezőjének utolsó fordulójában (NB II-es csapatként selejtezőt kellett játszani és ekkor csatlakozott a két megyei NB II-es csapat, a Békéscsaba és a Szarvas). 1992. június 10-én 3-1-es félidő után 5-1-re nyert csapatunk Kurucz (2), Mracskó (2) és Szenti góljával, a ladányi gólt Bokor szerezte. A győzelemmel az országos döntőbe került a csapat. Érdekesség még, hogy a mérkőzést megelőző hétvégén vált biztossá a feljutás az NB I-be, így mint első osztályú csapatnak, helye volt az országos főtáblán a kupasorozat őszi kezdésekor. Így az egyik szerencsés vesztes is továbbjutott, de ez nem a Körösladány volt, hanem a Szarvastól 2-1-es vereséget szenvedő Újkígyós.

A főtábla első körében egyébként 128 csapat érdekelt, a mérkőzéseket szeptember 21-én (szombaton) és 22-án (vasárnap) rendezik meg. A párharcok egy meccsen dőlnek el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik. Szeptember 25-re is marad két összecsapás a Ferencváros nemzetközi szereplése miatt, így a Kiskunfélegyháza – ZTE, valamint az Iváncsa – FTC mérkőzéseket csak szerdán 15:00 órás kezdéssel tudják lebonyolítani.

A ladányiak keretében egyébként több ismerőst is felfedezhetünk, hiszen akár Zelenyánszki László, Ruzsa Zoltán, Thomas Prasler Michel vagy éppen Szántó Mihály Sándor korábban Békéscsabán rúgta a bőrt. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Papp Zsoltnak, aki az idei bajnokságban már három alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Nem különben kapcsolódási pont a szakmai stáb, hiszen korábban Fodor Sándor és Oláh Imre is az Előre kötelekében dolgozott hosszú éveken keresztül.

Fodor Sándor, vezetőedző: – Megtiszteltetés számunkra, hogy a megye kirakat-csapatával játszhatunk tétmérkőzést. Jó körülmények, egy játszó csapat és vendégszerető közönség várja az Előre együttesét, vezetőit és szurkolóit. A Magyar Kupa lehetőséget ad minden klub számára, hogy megmérettesse magát, akár a legjobbakkal szemben is. A játékosaimnak mindig elmondom, hogy Magyarországon nincs olyan csapat, amelyet egy mérkőzésen nem lehetne legyőzni. A találkozón kulturált, közönségszórakoztató játékkal szeretnénk eltüntetni a két csapat közötti osztálykülönbségeket. Természetesen papíron a nagy múltú Békéscsaba a meccs favoritja, mely tiszteletet érdemel, de szeretnénk méltó ellenfelei lenni a lila-fehér gárdának. A szombati derbi ünnep a ladányiak számára, ezért szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, melyre szívesen gondolnak majd szurkolóink. Ezen a napon mi csak nyerhetünk azzal, ha a két csapat sportszerű játékkal teszi emlékezetessé ezt a szombatot. Több sérülés is nehezíti a kezdő összeállítás meghatározását: Knyihárt megműtötték, Zsíros bokaszalag-szakadást szenvedett legutóbb, így rájuk nem számíthatunk. Mindenki más bevethető állapotban van, de azt szoktam mondani, hogy mindig az a legjobb csapat, amely aktuálisan a pályára fog lépni. A 15:00 órakor kezdődő összecsapásra sok nézőt várunk Ladányból és a megyéből egyaránt! Jó szórakozást, szurkolást kívánok mindenkinek! Hajrá Ladány!

Brlázs István Gábor, asszisztens edző: – A kupát is megfelelő komolysággal vesszük, annak ellenére hogy az alapcsapatból lesznek akik pihenőt kapnak és helyükön olyan játékosok jutnak bizonyítási lehetőséghez, akik az eddigi bajnokikon kevesebb szerepet kaptak. Természetesen minél tovább szeretnénk jutni a sorozatban. Annyiból szerencsés a sorsolásunk, hogy nem kell messzire utaznunk, így a szurkolóink is szép számban elkísérhetik a csapatot. Egy fegyelmezett ellenfélre számítunk, amely alapvetően a támadófocit részesíti előnyben, ezért is várjuk kíváncsian, miként reagálnak majd arra, ha nem tudnak domináns szerepet betölteni.

Ebben a fázisban egyébként további Békés megyei érdekeltségű mérkőzések a Hevestherm Hevesi LSC – Füzesgyarmati SK  (2019. 09. 21.), valamint a Szarvas FC – Siklósi FC (2018. 09. 22.) is lesznek.

A Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Borbás Bottyán Aurélt akkreditálta a szövetség. Az 1993-as születésű sporival 2017. október 1-én, a Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre (6-2) mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 309 sárga- és 20 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Soós Istvánt és Vida Sándort jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint Körösladány térségében a mérkőzés napján derült, napos idő várható, akár 21 Celsius fokos maximális hőmérséklettel.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

A Magyar Kupa 2019/2020-as szezon 7. forduló sorsolását 2019. szeptember 27-én (péntek) 13:30 órakor tartják az MLSZ Székház konferenciatermében. A forduló hivatalos játéknapja: október 30. (szerda).

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.