Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 492 másodperc.

Magyar Kupa 2018/2019. 8. forduló

Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

2-0 (1-0)

A MÉRKŐZÉS NEGYED ÓRÁVAL KÉSŐBB, 12:15 ÓRAKOR KEZDŐDÖTT!

Időpont: 2018. december 5. (szerda) 12:00 óra / 12:15 óra

Helyszín: Szamosi Mihály Sporttelep

Cím: 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Szécsényi István, Szabó Péter

Soroksár: Kovács Dániel, Szpirulisz Markosz Antonisz, Lőrinczy Attila, Gárdos András, Valencsik Dávid, Albert Ádám, Tamási Zsolt, Gyömbér Gábor, Bor Dávid Ferenc, Pál András, Derekas Zoltán. Cserék: Lipcsei Krisztián, Kovács Dávid Szilveszter, Lakatos István, Steer Bence, Molnár Róbert, Huszák Tamás, Popov Patrik.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter, Hursán György, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Sinanovic Sinan. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Pilán Márkó.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Gyömbér Gábor (27. perc), Albert Ádám (79. perc).

Sárga lap: Babinyecz Balázs (26. perc), Nagy Sándor (38. perc), Bor Dávid Ferenc (45. perc), Lőrinczy Attila (63. perc).

A hazai együttes kezdte a mérkőzést. A 3. percben az ötösön lepattanó labdát Pál próbálta hátravetődve a kapu felé lőni, de labdája lecsorgott a vendég védőkről. A 8. percben Nagy beadását Gárdos rossz helyre fejelte. A labdára lecsapó Urbin elől Valencsik még fel tudott szabadítani. Az első negyed óra végén, szép akció végén Zahorán elé került ígéretes helyzetben a labda, de Gárdos blokkolni tudta a beadást. A 20. percben Lustyik szögletét hatástalanította Kovács kapus. A 26. percben Albert buktatásáért büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Gyömbér Gábor a kapu közepébe lőtte, 1-0. A 33. percben újabb veszélyes szituáció alakult ki a budapestiek kapuja előtt, de ezúttal a keresztező Szpirulisz szabadított fel az utolsó pillanatban. A 37. percben Lőrinczy került egy az egyes helyzetbe Vicziánnal, de védőnk remek helyezkedéssel szerelni tudta a támadót. Egy perccel később Nagy Sándort illette sárga cédulával a játékvezető. Az első játékrészben mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében, Urbin passzolt a felfutó Zahorán elé, aki egyből középre lőtte a labdát, sajnos Kovács Dániel a helyén volt és fogta a löketet. A 45. percben Szatmári végezhetett el szabadrúgást, de a lövés a sorfalban kötött ki.

A szünetben mindkét csapat cserélt. A Soroksárban Pál helyére Lakatos érkezett, míg együttesünkben Zahorán és Nagy helyére, Máris és Pilán érkezett. A 47. percben Gárdos tért ölelő indításával Lakatos lépett ki ziccerben, de szerencsére a kapus és a kapu mellett is elgurított. Az 52. percben Szatmári beadását Valencsik csúsztatta ki Máris Dominik elől. Négy perccel később Gárdos gyorsan elvégzett szabadrúgása után Albert iramodott meg a jobb oldalon. Kissé sokat várt a beadással, így Pilán menteni tudott a középen érkező Lőrinczy elől. A 63. percben Lőrinczy szabálytalankodott Pilánnal szemben a tizenhatoson belül, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Hursán sajnos a kapu fölé lőtte, így maradt a hazai vezetés. A 72. percben ismét cseréltek a hazaiak: Derekas helyére hosszú sérülés után Huszák Tamás léphetett pályára. Két perccel később Lakatos indította Albertet, de a lapos labdát Szatmári lefülelte. A 74. percben Boér Gábor kihasználta utolsó cseréjét, Lustyikot Ilyés Tamás váltotta. Egy minutummal később Tamási fordult kapura, de lövése célt tévesztett. A 79. percben Albert iramodott meg jobb oldalon és Tamási elé centerezett, aki egy csel után a kapu bal sarkába passzolt, 2-0. A 85. percben a vendéglátó is harmadszor cserélt, Tamási helyére Popov érkezett. A három perc hosszabbításban sem sikerült kozmetikázni az eredményen, így győzelmével a Soroksár jutott tovább.

Fotó: Elekes Sándor

Boér Gábor: – Igazából elég rossz előjelekkel érkeztünk a mérkőzésre, így felforgatott összeállításban kellett pályára küldenem a srácokat. Ennek ellenére az első 5-6 percet leszámítva mi irányítottuk a mérkőzést – bár furcsának tűnhet a végeredményt tekintve -, rengeteget birtokoltuk a labdát, sokszor voltunk az ellenfél kapuja előtt, de ott rendre rossz döntéseket hoztunk, főleg az utolsó passzoknál. Gyakorlatilag a semmiből szerzett vezetést a Soroksár, aztán pedig még nagyobb erőket kellett mozgósítanunk, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Sokat tettünk érte és sokat dolgoztunk, bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A második félidőben még egy tizenegyes is kimaradt, sajnos még ezzel sem tudtunk élni, ami talán egy fordulópont volt. Érezhető volt, hogy utána már nem lesz annyi a csapatban, hogy ebből felálljanak. Ebből az egészből tanulni kell, mert ez a gárda jelen pillanatban kicsit hitét vesztette és a minőségi embereink kiesését is megéreztük. Rengeteg fiatal játszott ma is, akiknek több idő, sok-sok mérkőzés és rutinszerzés szükséges még, akik még nem dobhatók be ilyen szinten a dolgok közepébe – ahogy pedig azt sokan gondolják. Nekik még rengeteget kell tanulniuk ebből a sportágból, hiszen ez egy folyamat, amit nem lehet kikerülni vagy egyszerűen átlépni. Viszont jelen pillanatban ezt tesszük, hiszen rákényszerít minket az élet és a sérülések, úgyhogy nagyon nehéz két meccs van még előttünk ebben az évben. Ha eddig azt mondtam, hogy kétszáz százalékra van mindenkitől szükség, akkor ezt most megduplázom, és mindenképpen fel kell állnunk a padlóról. Ez azonban nem lesz könnyű úgy, hogy kimerült játékosaink vannak, akik a kelleténél többször lépnek pályára. Ettől függetlenül megpróbáljuk összefoltozni az együttest és mindent meg fogunk tenni a jövőben is, nem lesz egyszerű. Szurkolóinknak köszönöm a bizalmat és a biztatást!

Ezzel a Békéscsaba számára befejeződött a Magyar Kupa 2018/2019-es sorozata, folytatás a bajnokságban és jövőre természetesen próbálkozhatunk ismét. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is elkísérték a csapatot – számítunk mindenkire a jövőben is!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2275686969330278/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!