Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 11. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

6-2 (4-0)

Időpont: 2017. október 1. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Veizer Roland

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Kormányos II. Gábor

Tartalék játékvezető: Borbás Bottyán Aurél

Békéscsaba: Máthé Gábor, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Gránicz Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Urbin Péter, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Király Patrik, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Cegléd: Mursits Roland, Nánási Balázs, Virág Ákos Márk, Albert István, Farkas János, Peres Csaba, Törtei Tamás, Preklet Csaba, Farkas András, Damásdi Alex, Szilágyi Péter. Cserék: Tulipán Ákos, Nyilas Elek Richárd, Szabó Viktor, Fehér Milán, Asztalos Dávid, Valkovszki Péter.
Vezetőedző: Klausz László

Gólszerzők: Gránicz Patrik (7. perc), Birtalan Botond (26. és 87. perc), Nagy István (32. perc), Kiss László (43. perc), Damásdi Alex (57. perc), Gyurján Bence (62. perc), Asztalos Dávid (63. perc).

Sárgalapok: Preklet Csaba (59. perc), Peres Csaba (65. perc), Kiss László (70. perc), Szatmári István (83. perc), Nyilas Elek (91. perc).

Nézőszám: 855

A Csákvár elleni 6-0-ás sikert követően lendületben maradt a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. Boér Gábor együttese ezúttal is hat gólig jutott és fölényes győzelmet aratott a Cegléddel szemben.

Mindössze egy helyen, a kapuban változtatott Boér Gábor az elmúlt heti győztes csapathoz képest, ezúttal Máthé Gábor védte a lilák kapuját. A Cegléd egy héttel ezelőtt 4-0-ra kapott ki a Gyirmóttól hazai pályán, Klausz László minden csapatrészben cserélt, de együttese ezúttal is rosszul kezdte az összecsapást.

A 7. percben Gránicz Patrik egy 21 méteres szabadrúgást végezhetett el és hibátlanul tekert a jobb felső sarokba (1-0). Mindkét kispadnál nagy volt a feszültség, miután a játékvezető nem torolt meg egy-két keményebb belépőt. A csabaiak higgadtak le hamarabb. A 19. percben Szatmári még mellé lőtt mintegy 18 méterről, de hét perccel később már nem menekült meg a vendéggárda a második góltól. Birtalan Botond egy, az ellenfél térfelén visszaszerzett labdával iramodott meg a kapu felé és 19 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát (2-0). A hazai szurkolók nem panaszkodhattak a helyzetkihasználásra: egy vendég hiba után Nagy István vezette a labdát a védelemre, átnézett a másik oldalra, ahol Viczián érkezett. A középpályás azonban inkább a lövést választotta, 14 méterről visszahúzta a labdát a rövid sarokba és jöhetett az újabb lila-fehér gólöröm (3-0). Az első Pest megyei helyzetre 40 percet kell várni: Nagy Sándor hibázott, de Virág Ákos nagy ziccerből csúnyán fölé lőtt. A 43. percben ez meg is bosszulta magát: Nagy István szöglete után Viczián lőtt, a labdát pedig Kiss László közelről, kapásból helyezte a ceglédi kapuba (4-0). A hazaiak magabiztosan, nagy kedvvel és nem utolsó sorban hatékonyan futballoztak és 45 perc alatt eldöntötték a meccset.

A második félidőt is jól kezdte a Csaba, Mursits első védését a 46. percben jegyezhettük fel, amikor Birtalan a rövid sarkot célozta meg. A következő percekben többször is közel állt az ötödik gólhoz a házigazda, azonban Birtalan, Viczián és Szélpál próbálkozását is hatástalanította a korábbi csabai hálóőr. A másik oldalon viszont jött a szépítés: az 57. percben Damásdi Alex harcolt meg a labdáért, kis szerencsével maradt előtte a labda, majd egy lapos lövéssel mattolta Máthé Gábort (4-1). Öt percet váratott magára a hazai válasz: a frissen beálló Gyurján Bence lépett meg egy kiugratással, majd a kivetődő Mursits felett lőtt a ceglédi kapuba (5-1). Ezekben a pillanatokban nem törődtek a védekezéssel a csapatok, másfél perccel később a szintén padról beszálló Asztalos Dávid szerzett gólt (5-2). A gyors gólváltás után kicsit csendesebb lett a meccs, ami a helyzeteket illeti, de a lilák továbbra is gyors összjátékkal és jó cselekkel szórakoztatták a nagyérdeműt. Boér Gábor csapata a nagyszerű zárszót sem mulasztotta el: a 87. percben Szatmári átadása után Birtalan vihette Mursitsra a labdát, a támadó pedig bokából tette el a kapus mellett-felett a labdát, így egy szépségdíjas találattal tett pontot a meccs végére (6-2).

A csabaiak ezzel már 20 egységgel állnak a tabella 5. helyén és legközelebb az azonos pontszámmal rendelkező Gyirmót FC Győr ellen lépnek pályára, újra a Kórház utcában.

Boér Gábor: – Nagyon örülök és gratulálok a srácoknak, mert nagyon jól futballoztak és akárcsak a múlt héten, most hazai pályán is meg tudták ismételni az ötletes, támadó focit. Remélem, a továbbiakban is ez lesz ránk a jellemző, bár ezt sokkal nehezebb lesz megtartani, mint idáig elérni – bár az sem volt egyszerű. Azon kell dolgoznunk, hogy megmaradjon a lendület és minél tovább kitartson. Többször elmondtam már, hogy amit csinálunk, az egy építkezés és nyilván hosszabb folyamat. Mint minden ilyen alulról kezdődik és a végén kerül rá a tető. Mire odáig eljutnak, nagyon sok munkát kell beletenni és megfelelő időnek kell eltenie. Viszont ha nem jól állnak az alapok, akkor az egész épület összedőlhet, de remélem a miénk stabilan fog állni. Ezért azonban továbbra is sokat kell dolgoznunk, hiszen messze vagyunk a célunktól. Mindentől függetlenül nagyon hiszek a fiúkban, hiszen rengeteget melóznak. Nagyon jó szellemű társaság verődött össze és egységes csapatot alkotunk az elejétől fogva. Most ünnepelhetik egy kicsit magukat, hiszen a feszültséget le kell vezetni, aztán pedig kezeljük helyén a dolgokat, hogy ugyanilyen hozzáállással folytatni tudjuk a munkát. Még egyszer gratulálok nekik és köszönjük a hazai publikum lelkes biztatását. Bízom benne, hogy legközelebb még többen leszünk!

Klausz László: – A gyorsan kapott gól ismét hamar megfogta a csapatot. A Békéscsaba sokkal jobban játszott, mi pedig sajnos mérsékelt teljesítményt nyújtottunk.

Fotók 

Élő tudósítás 

Információk 

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1938581636464462

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás