Beharangozó: Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 420 másodperc.

Ismét sűrűsödik a program második csapatunk számára, hiszen öt nap alatt két mérkőzést kell teljesítenünk. Elsőként 2022. augusztus 31-én (szerdán) 17:30 órától Kisvárdán lépünk pályára a bajnokság hatodik fordulójában, majd szeptember 4-én (vasárnap) 11:00 órától a Hatvan csapatát fogadjuk a Kórház utcában.

Az előjelek, az előzmények és vendéglátó csapatunk eddigi teljesítménye alapján sem mondhatjuk-írhatjuk, hogy mi lennénk az esélyesebbek a hétközi, Kisvárda II. elleni bajnokin. Ettől és minden mástól is függetlenül már egy döntetlen eredmény elérése is bravúrszámba menne, de taktikus, koncentrált és fegyelmezett játékkal semmi sem lehetetlen. Tudjuk, hogy a fociban is forgandó a szerencse, miért ne állhatna mellénk végre egyszer?! Nyilván a szerencséért tenni is kell, úgyhogy harmadosztályú csapatunk kemény munkával, valamint a kupahétvége miatti szünet okán, egy kicsivel több regenerációs idővel is tudott készülni erre a hétre.

Következő ellenfelünk, a Kisvárda fiókcsapata évek óta a harmadosztályú bajnokság egyik olyan együttese, amely a visszajátszók miatt is rendre veszélyes és szinte legyőzhetetlen ellenfélnek tűnik számunkra. Az elmúlt (2020/2021.) idényben 19 győzelem, 8 döntetlen, 11 vereség és 65 birtokában a hatodik pozícióban végeztek, amit az idén nyilván szeretnének felülmúlni. Erre minden esélyük meg is van, hiszen öt forduló teljesítése után, 3 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és vereséggel, valamint 10 ponttal jelenleg a bronzérmes helyet foglalják el a bajnoki táblázaton. A Hatvan elleni idegenbeli, 3-5 arányú győzelemből érkeznek, tehát önbizalomhiányban egészen biztosan nem szenvednek. A szabolcsiak számára jó eséllyel a tavasz jelent majd nagyobb kihívást, hiszen a 2022/2023-as idény első négy mérkőzését – a pályaválasztói jogcserék miatt – hazai pályán teljesítették, így jövőre ez fordítva lesz. A helyzetet igyekeztek kihasználni és jól is rajtoltak, hiszen 4-0 arányban az Egert, majd 2-0-ás végeredménnyel Pénzügyőrt lépték le. Aztán a Tiszaújváros ellen már nem ment annyira, hiszen 1-1-es döntetlen lett az eredmény, míg a negyedik fordulóban jött az első betli, amikor 1-2 arányban kikaptak a Putnoktól. Az ötödik fordulóban viszont visszatértek a kijelölt útra, ahogy azt pár sorral feljebb már említettük.

Keretükben több, első osztályú tapasztalattal rendelkező játékos is helyet kap mérkőzésről-mérkőzésre, tehát nem szokták a véletlenre bízni az eredményességüket. Így például Szőr Levente, Nagy Mihály Krisztián, Biró Roland, Avetisyan Abov, Helesh Yaroslav, Himics László, Honchar Nikita, Perehanec Zden, Czérna Erik Gábor, Rubus Tamás és Széles Imre Antal is számos NB I-es mérkőzést tudhat maga mögött. Vendéglátóink és a Békéscsaba II. keretének eddigi átlagéletkora 20 év volt, tehát ezen a téren gyakorlatilag nincs különbség a csapatok között. Színes lapok miatt egyik együttesnél sem lesz eltiltott, tehát ebből a szempontból nincsenek akadályoztatva a mesterek.

A két mérkőző fél közös múltja gyakorlatilag az elmúlt szezonra korlátozódik, amikor mindkét alkalommal várdai győzelem született: 2021. október 31-én Békéscsaba 1912 Előre II. – Kisvárda Master Good II. 1-2, valamint 2022. május 4-én Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II. 3-2. Összességében tehát még sosem tudtunk győzni, sőt pontot sem szerezni a várdaiak második csapata ellen, ráadásul a hosszú utazás sem szól mellettünk. A hétközi mérkőzés viszont több lehetőséget adhat esetleges visszajátszóknak is, akik talán érdemleges segítséget és higgadt tapasztalatot nyújthatnak fiatal csapatunknak.

A Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Vinter Béla Gábort akkreditálta a szövetség, míg segítőiként Skover Pétert és Balla Leventét jelölték ki. Az 1995-ös születésű sporival a nyilvántartás szerint még sosem találkoztunk. Pályafutása során eddig 10 sárga- és 1 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 6. fordulóját augusztus 31-én (szerda) 15:30 órakor Eger SE – Vasas FC II., 16:00 órától DEAC – Sényő-Carnifex FC, 17:30 órától FC Hatvan – Putnok FC, Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II., Termálfürdő FC Tiszaújváros – Füzesgyarmati SK, Pénzügyőr SE – DVSC II., Aqua-General Hajdúszoboszló – DVTK II., BVSC-Zugló – Facultas-Tiszafüredi VSE, Körösladányi MSK – Karcagi SE, valamint Jászberényi FC – BKV Előre párosításokban rendezik meg.

A tabellát jelenleg a BVSC-Zugló vezeti, a Putnok FC, valamint a Kisvárda II. előtt. A bajnoki táblázat végén pedig a Hatvan, Vasas II., Jászberény, Békéscsaba II. négyesfogat próbál kikecmeregni a gödörből.

A Kisvárda Master Good II. – Békéscsaba 1912 Előre II. bajnoki mérkőzésről élőképes közvetítést is láthatnak majd a vendéglátó csapat hivatalos YouTube csatornáján:
https://www.youtube.com/channel/UCuLICIC_pQiiRd2rWJw7p8w

Az előrejelzés szerint Kisvárda térségében gyengén felhős időjárás várható, a legmagasabb hőmérséklet 28 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2022. augusztus 31-én (szerda) 19 óra 27 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!