Békéscsaba 1912 Előre – ASU Poli Timisoara

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 449 másodperc.

poli_timisoara_150

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre (vegyes) – ASU Poli Timisoara

3-1 (2-0)

Időpont: 2016. július 7. (csütörtök) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

A mérkőzésről weboldalunkon élőben tudósítunk.

line_purple

Békéscsaba: Ribánszki László (12), Koszó Balázs (5), Pilán Márkó (25), Gránicz Patrik (14), Juhász György (21), Szélpál Norbert (28), Bagi István (18), Kálmán Szilárd (88), Medgyes Zoltán Henrik (86), Szalai Dániel (7), Tóth Dániel (20). Cserék: Gyurján Márton (33), Bényei Balázs (4), Fehér Zsolt (15), Kelemen Dávid (30), Fabio Nascimento de Oliveira (2), Spitzmüller István (10), Takács Péter (9), Ihrig-Farkas Sebestyén (22), Birtalan Botond (24), Nagy István (17), Urbin Péter (13).
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Timisoara:  Constantinescu Alin, Stefanovici Branimir (2), Telescu Laurentiu (4), Galan Cristian (21), Nita Patrick (14), Constantinescu Dan (11), Stancu Madalin (8), Teut Artur (26), Blanaru Stefan (25), Baban Denis (22), Batauta Catalin (9). Cserék: Gakos Markos, Birau Alexandru (7), Marin Marius (27), Todorov Miodrag (5), Taub Carol (13), Bilia Danut (3), Vucea Ionut (10), Tugui Andrei (24), Has Andrei (26).
Vezetőedző: Sorin Brindescu

Gólszerzők: Tóth Dániel (33. perc), Szalai Dániel (45. perc), Vucea Ionut (61. perc), Urbin Péter (86. perc).

Sárgalapok: Juhász György (41. perc).

Csütörtökön délután ismét jó iramban fociztak a felek és elsősorban a hazai csapaton látszott, hogy ezúttal gólokkal szeretnék megörvendeztetni a centerpálya lelátóira kilátogató 200 nézőt. Aki kora esti elfoglaltságnak az Előre felkészülési mérkőzését választotta, nem csalódott – hiszen összesen négyszer rezdültek meg a hálók.

A Békéscsaba kezdte a mérkőzést és ezúttal is 60-30 perces időbeosztásban lépett pályára a két sor. Több próbázó is megmérettette magát a Liláknál: Ribánszki László – Mezőkövesd (kapus), Medgyes Zoltán – Haladás (támadó), Gyurján Márton – Haladás (kapus) is lehetőséget kapott Spisljak mestertől.

A 3. percben máris izgalmas szituáció alakult ki a temesvári kapu előtt – Kálmán szabadrúgása után Constantinescu kapusnak kellett Pilán fejéről levarázsolni a pettyest. Két perccel később Medgyes és Gránicz is beköszönt, de a kellemes összjáték nem járt eredménnyel. Juhász, Szalai és Tóth is nagy elszántsággal focizott és többször építettek szervezett, láthatóan precíz támadásokat. Az első valódi vendég lehetőségre gyakorlatilag a 21. percig kellett várni, amikor Teut baloldali beadását Blanaru fejelte a kapu felé – Ribánszki kapus azonban résen volt. A félidő derekán a spori – tekintettel a meleg időjárásra – ivószünetet rendelt el.

Az első félóra után megpróbáltuk nagyobb nyomás alá helyezni a sötét-lilákat – Szalai, Pilán és Kálmán összjátéka többször is látványosra sikerült. Nem maradt el a jutalom, Juhász beadását Szalai készítette le Tóthnak, aki higgadtan emelt a bal felső sarokba. 1-0

Két perccel később majdnem érkezett a válasz, Stancu beadását Badauta fejelte meg, nem sokkal ment mellé. A félidő hajrájában Juhász keménykedett, amiért sárga cetlivel illette Nagy Norbert játékvezető. A rendes játékidő letelte után sikerült pompásan befejezni a játékrészt – Szalai kapott forintos labdát, amit határozottan a kapuba továbbított. 2-0

A második játékrészben a vendégek indították útjára a labdát. Az 52. percben Medgyes kevergetett a bal oldalon, majd átadása után Kálmán lőtt fölé 18 méterről, majd két perccel később még egyszer próbálkozott egy kicsit távolabbról. A fiatalok megtették a magukét, kétgólos előny birtokában adták át a játékteret a másik sornak.

A 62. percben – furcsa körülmények között – igazán nem is láttuk miért, de a spori büntetőt ítélt. Vucea esélyt sem adott Gyurján kapusnak, így szépítettek az edzőtáborozók.

Nem hagytuk annyiban az eredményt és továbbra is próbáltuk lefocizni a román együttest. Birtalan is egyre többet vétette észre magát és a meccs végén (86. perc) egy mintaszerű beadását követően Urbinnak csak a lábát kellett a labda útjába tenni. 3-1

Összességében egy jó iramú mérkőzésen, megérdemelten győzött a Békéscsaba. Következik a harmadik felvonás két nap múlva, 11:00 órától a Kórház utcában.

Zoran Spisljak: – A játékidő mindkét részét jó iramban sikerült teljesítenünk, ugyanis ismét 60 és 30 perces bontásban küldtem pályára játékosaimat. Mind a két csapat alakított ki lehetőségeket, nekünk sikerült többet kihasználni és szép gólokat lőttünk. Egy pillanatban nem koncentráltunk eléggé, ebből aztán büntetőhöz jutottak a vendégek és szépíteni tudtak. A próbázó labdarúgók is megtették a magukét – elégedett vagyok azzal, amit láttam. A héten még egy mérkőzés vár ránk, utána fogunk döntést hozni az esetleges igazolásukról. Gratulálok a csapatomnak, ez a mérkőzés már majdnem teljesen rendben volt!

line_purple

line_purple

Fotók

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
http://www.facebook.com/events/818190631649712/