Beharangozó: FC Hatvan – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 345 másodperc.

A Békéscsaba második csapata számára 14 forduló és 42 szerezhető pont maradt a harmadosztályú bajnokságból, így a 2023. március 19-én (vasárnap) 14:00 órától megrendezésre kerülő FC Hatvan – Békéscsaba 1912 Előre II. bajnoki mérkőzés jó alkalmat nyújthat lemaradásunk csökkentésére.

FC Hatvan - Békéscsaba 1912 Előre II.

Annál is inkább, hiszen a szezon két győztes mérkőzése közül az egyiket éppen következő ellenfelünkkel szemben értük el még 2022. szeptember 4-én, amikor határozott és meggyőző játékkal 3-0 arányban tudtuk itthon tartani a három pontot. Bár a statisztika is mellettünk áll, hiszen az előbb említett, eddigi egyetlen Hatvan elleni mérkőzést mi nyertük, de a Zoran Spisljak által irányított Heves vármegyeiek elég hektikusan, illetve kiszámíthatatlanul szerepelnek: egyszer fent, egyszer lent. Az eredménybeli változatosságot a bajnoki táblázaton elfoglalt pozíciójuk is tükrözi, hiszen 25 teljesített forduló után 10 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség, valamint 33 pont birtokában a 11. helyezést foglalják el. Ez abból a szempontból mindenképpen jól néz ki, hogy az előző idényben a kék-sárgák még a hevesi I. osztályú bajnokságban vitézkedtek. Nyilván nagyon nehéz a megkapaszkodás és fel is kellett nőni a feladathoz, Spisljak mestert viszont jól ismerjük és tudjuk, hogy sok mindent képes felépíteni. Így aztán kiesési gondjuk egészen biztosan nem lesz, a kérdés inkább az, hogy hány helyezést tudnak még felfelé lépni a szezon végére. A módszeres építkezés végcélja néhány éven belül nyilván egy újabb másodosztályú csapat lenne, bár a kiesési és feljutási rendszer változásaival párhozamosan a felfelé történő osztályváltás egyre nehezebb lesz. De tudjuk, hogy a fociban semmi sem lehetetlen!

A téli időszakban jelentősebb játékosmozgást nem figyelhettünk meg következő vendéglátóink háza táján. Információink szerint érkeztek: Palaga Noel (FTC II.), Laczki Levente (Újpest FC II.), Soós Dávid Attila (UTE). Távoztak: Szanku Kristóf, Labát Krisztofer, Széchenyi Zsombor, Czakó Bence, Áll Martin Bence. Minden bizonnyal fűti őket a visszavágás iránti vágy, hiszen van törleszteni valójuk. A helyzetet fokozza a táblázat állása is, mert például a 11-15. helyezettek között mindössze egyetlen pont a különbség – bár a 11-12. között még annyi sem. Egy újabb győzelemmel a Hatvan zárkózhatna – szerencsésebb esetben – az előtte álló Hajdúszoboszlóra, de vereség esetén akár 3-4 helyezést visszaeshetne. Nyilvánvalóan kellő komolysággal kezelik a mérkőzést, csapatunk viszont ezúttal is előléphet a mumus szerepkörbe és jól megtréfálhatja a hatvaniakat, ehhez persze csak egy olyan “apróságra” lenne szükség, mint egy idegenbeli győzelem. A hazai/vendég mérleget vizsgálva vendéglátóink 7 győzelemmel a képzeletbeli táblázat 8. helyén állnak, míg a Békéscsaba II. idegenbeli mérlege a lehető legrosszabb, ami annyit jelent, hogy a szezonban még egyszer sem tudtunk győzni, amikor a Békéscsaba vége táblát elhagytuk. A Hatvan egy Putnok elleni 3-1 arányú vereségből, valamint a Kisvárdával szemben elért 2-2-es döntetlenből érkezik, ezért biztosan ki vannak éhezve a győzelemre, ahogy a kis Békéscsaba is, hiszen ilyesmi utoljára 2022. szeptember 28-án, a DVSC II. ellen (5-1) fordult elő velünk. Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, ám sérülések és betegségek miatt együttesünk az U19-es keretből is “gazdálkodik” ezúttal – ami adott esetben még előnyükre is válhat, hiszen a fiatalok extra motivációja mindig jó hatással van a játékra.

Békéscsaba 1912 Előre II. - FC Hatvan 3-0 (2-0)

Nagy Sándor: – A Hatvan ellen volt a kevés győzelmünk egyike, úgyhogy reméljük legalább ugyanolyan eredményesen sikerül lehoznunk ezt a mérkőzést is. Ezen a héten kiegészültünk az U19-es csapat tagjaival is, hiszen nem csak nálunk, hanem az első csapatnál is sok a beteg. A hiányzó létszám miatt úgy döntöttünk, hogy az egészséges NB3-as keret együtt készül az U19 tagjaival. A hiányosságaink ellenére komolyan készülünk vasárnapra és majd meglátjuk milyen felállásban és taktikával tudunk elutazni.

Az FC Hatvan – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Németh Gergelyt, segítőiként Kulcsár Dánielt és Kovács II. Tamás akkreditálta a szövetség. Az 1994-es születésű sporival a nyilvántartás szerint még nem találkoztunk. Pályafutása során eddig 64 sárga- és 3 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 26. fordulóját március 19-én (vasárnap) 11:00 órától Kisvárda Master Good II. – Füzesgyarmati SK, 14:00 órától BVSC-Zugló – Sényő-Carnifex FC, Aqua-General Hajdúszoboszló – Facultas-Tiszafüredi VSE, Eger SE – DVTK II., Pénzügyőr SE – Vasas FC II., Termálfürdő FC Tiszaújváros – DVSC II., FC Hatvan – Békéscsaba 1912 Előre II., Körösladányi MSK – BKV Előre, DEAC – Karcagi SE, valamint Jászberényi FC – Putnok FC párosításokban rendezik meg.

bajnoki táblázatot 23 lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (63 pont) vezeti a Putnok (52 pont) és a Karcag (39 pont) előtt. A tabella végén (17-20. hely) pedig a Kisvárda II., a Tiszaújváros, a Jászberény, valamint a Békéscsaba II. áll.

Az előrejelzés szerint Hatvan térségében közepesen felhős időjárás várható és a legmagasabb nappali hőmérséklet akár +15 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2023. március 19-én (vasárnap) 17 óra 55 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Következő hazai mérkőzés:

Békéscsaba 1912 Előre II. - Füzesgyarmati SK


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: