Békéscsaba 1912 Előre II. – Füzesgyarmati SK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 263 másodperc.

Békéscsaba 1912 Előre

NB III. Keleti csoport 2022/2023.
28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Füzesgyarmati SK

4-2 (1-0)


Időpont: 2023. március 29. (szerda) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Juhász László, Bán Kristóf Patrik

Békéscsaba: Apró Ármin, Belanka Dávid, Trescsula Máté, Pap Szabolcs, Mágocsi Bence, Fazekas Lóránt, Orvos Levente, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Zádori Krisztián. Cserék: Tóth Alexander Máriusz, Borbélly Bence Boldizsár, Sipaki Patrik Martin, Sztankó László Márk, Komáromi Csongor, Rajsli Tamás, Marik Soma.
Vezetőedző: Nagy Sándor

Füzesgyarmat: Fildan Calin Florin, Raducu Constantin Sorin, Vasilijevic Nikola, Achim Ádám Sándor, Szilágyi János Márton, Bartók István Dániel, Popescu Gheorghe Robert, Urbanowski Cristian Patrik, Bódis István Norbert, Achim Sebastian Zoltán, Pataki Zalán Lajos. Cserék: Zsibrita Gergő, Virág Tamás, Csukodi Dominik, Orovecz Ádám, Pohl Roland, Soós János Tamás, Csukodi Zoltán, Szabó Bence .
Vezetőedző: Szabados Tamás

 Gólszerzők: Zádori Krisztián (17. és 66. perc), Popescu Gheorghe Robert (63. és 93. perc), Pap Szabolcs (72. perc), Rajsli Tamás (83. perc).

Nézőszám: 150


A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság hétközi 28. fordulójának viharsarki derbijén, idei első győzelmét ünnepelhette a Békéscsaba 1912 Előre második csapata. A lila-fehérek egy eseménydús mérkőzést nyertek a Kórház utcában, kihasználva a gyarmatiak figyelmetlenségeit. A vendégeknek voltak ígéretes periódusaik, de a saját térfelükön túl sok hibát követtek el, ami nem maradt büntetlen.

Békéscsaba 1912 Előre II. - Füzesgyarmati SK 4-2 (1-0)

Kezdetben a hazai együttes irányította a játékot, tíz perc után Bónus ígéretes lövése alig szállt kapu mellé, nem sokkal később Mágocsi emelt Fildan kezébe. A csabai fölény a 17. percben érett góllá, amikor Pap jobb oldali beadásánál a rövid sarokra helyezkedő Zádori, az ötös magasságából csúsztatott a hosszú sarokba (1-0). A folytatásban váltakozó szerencsével gyűrték egymást a csapatok, a lilák és a sárrétiek előtt is adódott lehetőség az eredmény módosítására.

A szünetben végrehajtott kettős csere hatására kezdeményezőbb lett a Gyarmat. Saját térfelére szorult az Előre, nem is kerülhette el az egyenlítést. A 63. percben Achim Sebastian az oldalvonal közeléből balról ívelt mértani pontos szabadrúgást az ötös hosszú sarkánál helyezkedő Popescu fejére, aki zavartalanul bólintott a hosszú felső sarokba (1-1). Nem sokáig tarthatott azonban a vendégek öröme, mert a hamarosan Trescsula ügyesen tette a labdát a védők között kilépő Zádori elé, aki 14 méterről laposan lőtt a jobb sarokba (2-1). A folytatásban ismét a vendégek rohantak az eredmény után, ami a vesztüket is okozta. A 72. percben labdát veszítettek a saját térfelük bal oldalán, azzal Komáromi iramodott meg, majd remekül tálalt középre, ahol Pap egy védő és Fildan kapus között az ötösről bekotorta a játékszert (3-1). Még nem volt vége a csabai gólok sorának. A 83. percben a frissen beállt Rajsli vezetgette a labdát tizenhatos táján, mivel senki nem vette komolyan, 16 méterről pontos lövést küldött a bal sarokba (4-1). A ráadásban a vendégeké volt a végszó, hiszen a 92. percben gyakorlatilag megismétlődött az első gyarmati gól: Achim Sebastian szabadrúgása a hosszún Popescut találta meg, aki az alapvonal közeléből lábbal emelt Apró fölött a hálóba (4-2).

Boros Tibor: – Az első félidőben többen is gyengén játszottak, hátrányba is kerültünk. A második félidő elején sikerült újítanunk, visszajöttünk a meccsbe, azután viszont túl nagyokat hibáztunk, így kiírtuk magunkat a meccsből.

Nagy Sándor: – Régen vártunk erre a napra, ezért gratulálok a srácoknak! Úgy gondolom, hogy csapatunk már nagyon rászolgált a győzelemre és a sikerre. Voltak a mérkőzésen mérsékeltebb periódusaink, de összességében fegyelmezetten és harcosan játszottunk.

Az élvezetes futballt és jó iramot hozó mérkőzésen történelmi, egyben teljes mértékben megérdemelt győzelmet aratott a Békéscsaba, hiszen eddig még sosem sikerült a Füzesgyarmat ellen megszerezni a három pontot.


Fotók, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókMérkőzés információkFacebook esemény

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: